Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

O co chodzi z ta ustawa o sadzie najwyzszym?

Polecane posty

Gość gość
20:42 Mijasz sie z prawda,niestety.W zeszlym roku,w stan spoczynku przeszedl sedzia SN Jacek Sobczak.Mial wtedy 70 lat,wiec o jakich dwoch sedziach w wieku 60 lat piszesz?A moze prowadzisz statystyki i jeszcze znasz ich z imion i nazwisk?Ilu jeszcze pozostalo na stanowiskach,w podobnym wieku co Sobczak tego niestety my,zwykli ludzie nie wiemy.

Gość gość
i niech obraduje ,przeciętni obywatele tez tak dużo pracują a tam połowa czasu ich pracy jest tracona na przepychanki więc muszą wyrównać

Gość gość
Bardzo dobrze ze pracują po nocach przynajmniej widać ze coś robią ,szkoda ze PO jak rzadzili to sie tak nie garneli do pracy

Gość gość
20:42 A skad masz takie dokladne informacje,ze tylko dwoch sedziow jest jeszcze starej daty?Moze jeszcze znasz ich imiona i nazwiska?Kojarzysz Jacka Sobczaka?Byl sedzia w SN i przeszedl w stan w spoczynku w pazdzierniku zeszlego roku,czyli calkiem niedawno majac 70 lat.A ilu faktycznie pozostalo jeszcze sedziow w wieku zblizonym do Sobczaka to tego zaden zwykly czlowiek nie wie.Takze nie pisz bzdur.

Gość gość
Gdzie się mija z prawdą ? Skoro odszedł, to już go nie ma. Logika się kłania. Zreszta czy tylko wiek jest wyznacznikiem tego jakim się jest człowiekiem ?A arogancki, bezczelny komunistyczny prokurator Piotrowicz nie przeszkadza Ci w Sejmie ? że on teraz stanowi prawo ? Nie masz z tym problemu, to jest OK ? Że mężem Prezes Trybunału Konstytucyjnego jest esbecki kapuś ? Że jest dyplomata ? To też w porzadku ? Ich nie chcesz pognać, na nich nie chcesz bata ?

Gość gość
22.16 popieram

Gość gość
a po co się spieszyć z kapusiami ?

Gość gość
tez mnie dziwi że w ogóle się nie boją kanalii w sądzie a boją się panicznie tych którzy już teraz aktualnie rządzą i to od dłuższego czasu i widać że dbają o naród ,więc o co chodzi?coś mają na sumieniu że tak cykają?

Gość gość
22:30 Pytalam skad masz takie dokladne dane na temat rzekomych dwoch wiekowych sedziow bo podales ta konkretna liczbe.Nie odpowiedziales na to pytanie,za to zaczales wywijac kota ogonem i pisac o Piotrowiczu,itd.W ogole nie odniosles sie do tego co napisalam.Takze szkoda czasu na dyskusje z toba.Zadalam konkretne pytanie,podalam przyklad a ty mi od razu z Pisem wyjezdzasz o,ktorym nawet nie wspomnialam.

Gość gość
a ja jestem za PIS :-)

Gość gość
A co wiek ma do tego ??! Moja babcia ma 80 lat i nigdy nie była komuchem. Ty sie czepiasz wieku jak głupia i jakby to miało jakieś znaczenie. Może dwoje ma 60 lat, może trzydziestu na 80, a może 90% nie ma jeszcze 40tki. No i co z tego ???!!!

Gość gość
Nie ma merytorycznych argumentów to sie czepia głupot, normalka. Czego się nie odnosisz do faktu, że średnio polski sędzia nie ma nawet 40tki więc bzdury o komuchach i złogach można sobie wsadzić w d**e ?

Gość gość
22:45 To jak nie wiesz ilu to po co pieprzysz od rzeczy i podajesz jakies liczby,matole?Po twoich postach widac,ze jestes glupszy niz ustawa przewiduje.Wystarczy juz przeczytac twoje zenujace i durnowate pytania.

Gość gość
I już mamy dyskusję na poziomie pisiurskiego trolla. Brawo, duża klasa. A jaka racja :O

Gość gość
23:00 Jeszcze latke pisiora przypisujesz mi bo smialam skrytykowac jasnie pana,wiec napewno musze byc jakims pisowskim trollem.A ty jestes imbecylem.

Gość gość
22:55 - co prawda nie zasługujesz swoim rynsztokowym podejściem do dyskusji żeby ci poświęcać uwagę, ale z tego co kojarzę, to dzisiaj sędzia Zabłocki odnosił się do wieku sędziów w SN w swoim dzisiejszym wąstąpieniu w Senacie i wspomniał, że on i jeszcze jeden sędzia są najstarsi, a on jest po 60tce. Kapujesz, tłuku pisiurski ? :D

Gość gość
A co wiek ma do tego ??! Moja babcia ma 80 lat i nigdy nie była komuchem. Ty sie czepiasz wieku jak głupia i jakby to miało jakieś znaczenie x wiek moze miec b duzo do tego, bo w komunie bylo tak, ze obsadzano zawsze wszystkie stanowiska "swoimi".. wiec osoby wiekowe zaczeły pracowac w komunie, za tem było jakos powiazane z dawnym aparatem.. W sadzie najwyzszym na pewno srednia to nie jest 40 lat, :(

Gość gość
23:04 A czytales moj post wyzej o przypisywaniu latek, imbecylu?To chyba tylko debil moze dalej pieprzyc jedno i to samo o pisowskim trollu chociaz post wyzej ma napisane wszystko.

Gość gość
Lustrację w Sądzie Najwyższym przeprowadzono na początku lat 90tych. Z samego faktu, że ktoś ma 70 lat i zasiada w tym sądzie nie wynika, że to komunistyczny 'złóg'.

Gość gość
Jesteś po prostu chamką jak pseudo profesor pawłowicz i w ten sposób wpisujesz się w pisiurski nurt chamów i prostaków, którzy nie są w stanie prowadzić normalnej dyskusji. Jak ty sama siebie określasz to bez znaczenia. Każdy widzi żeś chamówa.

Gość gość
też chętnie przyłącze się do dyskusji - wg mnie ludzie, którzy wychodzą na ulice nie za bardzo rozumieją po co tam są. Ciągle słyszę hasła - demokracja, wolność, konstytucja. To są wielkie słowa, slogany, które będą i są dla ludzi ważne, jednak PO rzuca ogólnikami, mówi, że demokracja w polsce umiera, jednak przecież dzięki ludziom sa oni wybrani do parlamentu, wybieramy prezydenta itp. PO do tej pory nie podało konkretnej kontrpropozycji co do ustawy tylko zalało PIS 1000 poprawek, które miały na celu jedynie przystopować proces. Wg mnie gdyby usiedli i byłby czas na merytoryczną debatę, to mogłoby coś z tego być dobrego, a tak przepychanki. Opozycja ma dobrą kolejną okazję do wyjścia na ulicę, ludzie wychodzą, bo to też forma spędzenia czasu, solidaryzujemy się, niby w imię wyższych wartości, a tak naprawdę chodzi o to, żeby słupki rosły nowoczesnej czy PO. Partie mają służyć polsce i współpracować, a nie walczyć ze sobą wzajemnie. nie mówię, że ustawa jest idealna, ale na pewno sądownictwo wymaga reformy, a ci którzy najbardziej krzyczą, może po prosto na reformie najwięcej tracą np. wpływy na władzę sądowniczą. Popatrzcie na przesłuchania z amber gold - tam sędziowie nagle mają amnezje, nie pamiętają swoich kroków, umarzają sprawy, przekladają itp czy to normalne? czy działają z własnej woli? niech każdy polityk zajrzy w swoje serce i głowe a nie wygłasza mądre hasła, a ludzie też zacznijcie myślec, a nie TVN czy TVP oglądacie i macie mózgi wyprane.

Gość gość
23:12 A w PO to moze sami dzentelmeni z kultura pelna geba?Nie pamietasz juz jezyka milosci niejakiego Niesiolowskiego?Przyganial kociol garnkowi.Jakby tylko ci z PIS byli chamami.Ty naprawde jestes glupi,ze az zal.

Gość gość
Obawiam się, że to jednak ty nie rozumiesz o co chodzi, a nie ludzie na ulicy. Oni rozumieją dobrze. I daruj sobie te demagogiczne, gebelsowskie insynuacje, że protestuja, bo maja w tym swój prywatny interes i boją się o swoje przywileje. Wyłącz TVPis i przyjdź dzisiaj albo jutro, albo kiedy będziesz chciała i sama zobacz kto przychodzi.

Gość gość
23:14 - co twojego prostactwa i chamstwa w ogóle nie umniejsza, przykro mi to mówić, ale taka jest prawda.

Gość gość
dziś - mi sie tez wydaje, ze nie rozumieja... ktos rzuci hasło, trój podzial władzy, demokracja, ok, i ze musi byc tak zeby zagwarantowac niezaleznosc wszystkiego , itp. ale co z tego , jak u nas w sadach sa jeszcze stare komuchy, gdzie indziej tez komuchy, albo dzieci komuchów- obecnie wielki biznes. wreszcie od dawna, jakas partia zdobyła absolutna wiekszosc i moze cos zrobic...

Gość gość
23:19 Dam ci dobra rade.Skonsultuj sie z jakims lekarzem psychiatra bo widze,ze tobie juz wszystko co zle kojarzy sie tylko z Pis,a ludzie majacy odmienne zdanie od twojego z pisiorami.To zakrawa o jakas obsesje.I tez pisze prawde.

Gość gość
O, to już teraz mamy dzieci komuchów. Pięknie. Bolszewicy byliby z was dumni.

Gość gość
Nie chodzi o to, że masz inne zdanie. Chodzi o twoje chamstwo, pojmij to w końcu i sama poszukaj psychiatry dla siebie. Swoje dobre rady wsadź sobie w wiadome miejsce. Żegnam.

Gość gość
ja jestem za pisem i jestem bardzo miła i nie jestem katoliczką ,a ta pani chyba nie była z pisu ale nie wczytywałam się zbytnio

Gość gość
Dobra to zapytam raz jeszcze - jaką merytoryczną ripostę dało PO i Nowoczesna do ustawy ? Skoro się nie zgadzają to powinni mieć odpowiedź. Jesli nie chcą zmieniać to musi im na czymś zależeć. czyżby ich ludzie siedzieli na stołkach? Tak jak pisałam wcześniej, nie patrze ślepo na pis, szczerze, czuję zdezorientowanie, ale nie słyszałam żadnej konstruktywnej odpowiedzi opozycji tylko język nienawiści (PIS też ma swoje za uszami) ale wg mnie ten suweren, którego tak często przytacza się w mediach teraz nie obchodzi politykow za bardzo tylko swoje wewnętrzne interesy - te dużo i małe. gdyby było inaczej, byłby język dialogu, rozmowy...