Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wrotka5678

Jak się pozbyć niechcianego tatuażu?

Polecane posty

Gość Wrotka5678

Moja koleżanka ma tatuaż, który zrobiła sobie sobie jak była bardzo młoda, czy można to jakoś usunąć? Wiem, że teraz będą komentarze, ze to na cale zycie, cze trzeba przemyslec, ale co zrobic teraz

Gość gość
Są gabinety gdzie usuwa się tatuaże laserowo. Nie ma się co śmiać, rzecz jak każda inna - tatuaż też ma prawo przestać się podobać. Ja zamiast usuwać zrobiłabym cover up, czyli zamalowała innym, koszt nawet niższy.

Gość Tatooooo
Dużó osób własnie mówi, ze najlepiej zakrys tatuaży czyli wytatuować coś nowego

Gość Alutkkaa
Można usuwać tatuaż laserowo, podobno to działa po kilku sesjach, wie ktoś może więcej o tym, żeby koleżance przybliżyć?

Gość gość
niech se wstawi nowy mózg

Gość gość
jeśli tatuaż jest mały, wyblakły i jednego koloru - czarnego, to może spróbować laserowego usuwania tatuazu taki proces trwa długo (kilka zabiegów w odstępach kilku tygodni), proces gojenia jest dość brzydki, może zostać blizna x jeśli tatuaż jest duży, ma kolory inne od czarnego to lepiej poczekać jeszcze kilka lat na nową metodę usuwania tatuaży, laser jest bardzo cienki w tej dziedzinie... x efekty usuwania laserowego mozna zobaczyc na realself.com , ludzie wrzucaja tam zdjecia na etapie gojenia i po wygojeniu, niestety w wielu przypadkach efekty są srednie - pigment jest nadal, tyle że jaśniejszy, ryzyko blizn po wygojeniu

Gość stokrotkamała
W dobrych gabinetach kosmetycznych można usunąć. Ja np. usuwałam w FaceMedical w Krakowie, to jest taki świetny salon, w którym maja nowoczesny sprzęt i właśnie też usuwają tatuaże:)

Gość Wietulka
Lekarka w kilkinice estetycznej, do ktorej chodze na zabiegi mówiła mi to tym, że mają jakiś super sprzęt, taki lepszy laser

Gość Wietulka
dzialanie tego spzretu polega na rozbijaniu czastek tuszu. chybałatwiej się usuwa tatauaża młode niż strae, wiec zjamie to wiecej czasu jak to jaki przelezany tatuaz

Gość gość
Można usunąć laserem, ale to dość kosztowna sprawa. Jeśli koleżanka nadal chce mieć tatuaż, ale obecny wzór jej nie odpowiada to może lepiej bedzie zrobic cover? Np. w jah love w warszawie? To profesjonalny salon, ktory czesto podejmuje sie poprawek starych tatuaży

Gość Dużowiedząca12
W Warszawie polecam http://www.azazel.pl/mokotowska/ W zależności od indywidualnych potrzeb i możliwości laser usuwa niechciany wzór lub też jego fragmenty. Istnieje również możliwość jedynie rozjaśnienia jego fragmentów, co daje większe możliwości w przypadku zakrycia niechcianego wzoru. Każdy zabieg poprzedzany jest indywidualną konsultacją, podczas której oceniana jest możliwość i zakres ingerencji w obecny wzór oraz ustalana jest ilość koniecznych sesji.

Gość gość
Usunąć laserem, bądź zrobić cover

Gość Mika89898989
Polecam laserowe usuwanie tatuażu w klinice Dr Legrand w Krakowie. Seria zabiegów ok 5-6 ( w zależności od tego jak mocno napigmentowany mamy tatuaż) pozwala nam usunąć niechciane „ błędy młodości” bez pozostawienia żadnych śladów czy blizn. Polecam serdecznie bo sama wypróbowałam na sobie i pożegnałam się z niechcianym tatuażem.

Gość gość
Już się spamerzy odezwali ze swoimi nachalnymi reklamami

Gość gość
Ja robiłam zabieg laserowy i przy jego pomocy usunęłam swój niewielki tatuaż na plecach. Serię zabiegów robiłam w Dermapoint u Katarzyny Mierzwińskiej i mogę polecić to miejsce. Jest profesjonalne, zabieg okazał się skuteczny i nie zapłaciłam też zbyt dużo. Polecam.

Gość Misiaaaaaaaa8787
Polecam zabieg usuwania tatuażu w klinice Dr Legrand w Krakowie. Usuwałam u nich swoje „błędy młodości” i jestem bardzo zadowolona z efektu. Nie zostają żadne blizny ani przebarwienia. Pracują na laserze q- switch Alma harmony który jest jednym z lepszych i najbardziej skutecznych na rynku. Polecam

Gość Mirania

Raczej nie ma innej metody, jak laserowe usuwanie tatuażu. Moja siostra usunęła swój w Centrum Laseroterapii Neonia w Krakowie, jest zadowolona. Ceny ok i pozbyła się niechcianej pamiątki 😉

Gość ofelia

Tatuaż usuwał mi dr Boligłowa i jestem zadowolona z efektów - na szczęście nie był to zbyt duży wzór 😉

Gość maja
Dnia 10.12.2019 o 12:47, Gość ofelia napisał:

Tatuaż usuwał mi dr Boligłowa i jestem zadowolona z efektów - na szczęście nie był to zbyt duży wzór 😉

Też miałam podobny problem - pamiątka po moim byłym - dr Boligłowa pomógł mi szybko i prawie bezboleśnie zapomnieć o błędzie młodości. Wolałam to niż jakieś coverupy z Indianinem 😉