Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Niska beta HCG w 5 tc

Polecane posty

Gość gość

Witam. Czy ktoś może zna się na tym i mógłby podzielić doświadczeniem? Teoretycznie w dniu badania na betę z krwi zaczął się 5. tydzień ciąży. Wynik to 14,89 (4 dni po spodziewanej dacie @). Według podanej normy jest to wynik dla czwartego tygodnia ciąży. Czy mój wynik nie jest zbyt niski? I czy jest to wartość na tyle wysoka, by być pewnym ciąży? Już zaczęłam panikować, że to poronienie, skoro tak niska wartość... Pozdrawiam.

Gość gość
Mialas owulacje pozniej niz ci sie wydawalo. Ja w 31 dc mialam bete 16. Okazalo sie ze owulacja przesunela sie o prawie tydzien. Dzisiaj jestem w 17 tc.

Gość gość
Nie jest to pewny wynik. "Cośtam" się zadziało, ale nie wiadomo co z tego będzie. W sumie ciążę najlepiej uznać jak lekarz uwidoczni zarodek z bijącym sercem, wtedy też większość lekarzy dopiero daje kartę ciąży.

Gość gość
Tylko właśnie zaczęłam w to powątpiewać z tego powodu, że w tym miesiącu odbyłam tylko jeden niezabezpieczony stosunek (dzień przed planowaną owulacją). Czyli najprawdopodobniej wszystko jest ok? Bo oczywiście zaczęłam niepotrzebnie czytać jakieś strony pseudonaukowe i wszędzie "ciąża pozamaciczna albo poronienie". :(

Gość gość
Powtorz bete po 48 godz. Powinna urosnac min.66 procent. Ja najpierw mialam bete 16 a po 48 godzinach juz 129.

Gość Wis1
Moja lekarka mówi, że jak w dniu spodziewanego okresu nie ma bety hcg na poziomie 100, to jest niestety zle. Ja mialam 24 w 26dc, a w 28dc spadło do 17 i za dwa dni przyszło krwawienie :/

Gość gość
Ja nie robiłam żadnej bety, tylko test. Ginekolog też nie kazał mi robić bet.

Gość gość
Ani w porządku ani nie w porządku. Wynik nicniemówiący. Po prostu powtórz betę powinno być co najmniej 60 procent więcej, ale faktycznie nawet więcej, bo na początku rośnie szybko.

Gość gość
23:33 No i co z tego? Test przy takiej becie nie byłby pozytywny.

Gość gość
Tylko że żadne krwawienie nie przyszło jak na razie... Spróbuję powtórzyć badanie w poniedziałek i sprawdzę po prostu, czy rośnie.

Gość gość
To po kiego czorta tak dociekać? Nie lepiej poczekać cierpliwie na okres, a gdy się spóźni np 2 tyg i wtedy testować? Same się napędzacie i ta wasza schiza może spowodować niepowodzenie.

Gość gość
U mnie przy becie 16 test byl pozytywny. Druga kreska slabsza

Gość gość
Nie badaj tego, bo tylko wpadasz w stres. Okres przyjdzie albo nie przyjdzie. Zaczekaj jakiś czas i testuj.