Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy opiekunka osoby starszej za granicą musi myć SENIOROM (mężczyznom) krocza?

Polecane posty

Gość gość

Czy kobiety przydzielają seniorkom, mężczyzn seniorom? Proszę o odpowiedzi osoby, którye wykonywały tą pracę. Dostałam właśnie od firmy, do której aplikowałam materiały do zapoznania się, z których wynika, że nie można wybierać sobie podopiecznych...

Gość gość
Nie nadajesz sie do tej pracy.

Gość gość
Trzeba myć, trochę się napatrzysz na obwisłe jajka, a za dopłatą możesz robić loda

Gość gość
Minęłaś się z powołaniem jeśli to dla ciebie problem

Gość gość
: to nie jest odpowiedź na moje pytania. A jeśli już chcesz oceniać, to powiedz przynajmniej jako kto to mówisz. Jakie niby masz doświadczenie w tym zawodzie?

Gość gość
Proszę o odpowiedzi oczywiście osoby, które mają doświadczenie w tym w zawodzie, albo znają tą informację od osób, które tak pracowały. A nie, co się komu TYLKO WYDAJE.

Gość gość
Nie nadajesz sie, bo trzeba byc przygotowanym na wszystko przy starszej osobie. W tym na dokładna pomoc przy higienie osobistej rownież. A jesli ciebie to przerasta, to daj sobie spokój - nie wiadomo na jaka osobę trafisz, w jakim stanie. To tak jakbyś chciala byc pielęgniarka, ale tylko taka od zmiany opatrunku bądź założenia kroplówki - a tak sie nie da, bo Sa pacjenci, których trzeba przewinąc i umyć.

Gość gość
Pracowalam w Norwegii i tam trzeba bylo, ale to nic strasznego. Robi sie to w rękawiczkach. :)

Gość gość
: Widzę, że nie potrafisz odpowiedzieć na pytanie. Czytanie ze zrozumieniem się kłania.

Gość gość
: Bardzo dziękuję za odpowiedź:) A czy możesz mi jeszcze powiedzieć, co myślisz o takich warunkach? Oczekują, że będę pracować przez 60h za tydzień i za ten czas gwarantują mi stałą stawkę. ALE za czas pracy nie uznają dojazdu do podopiecznego. To jest wykonalne wyrobić wtedy te 60h? Czy robią ludzi w bambuko, bo nikt nie jest w stanie wyrobić takiej godzinówki? Obszary usulug pewnie są podobne w różnych firmach... Choć może i nie:P Ale brzmi to niepokojąco.

Gość gość
daj sobie spokoj,umiesz liczyc?ty czasu na sen nie bedziesz nawet miala,moga cie 50 km do podopiecznego wyslac.

Gość gość
Nie nadajesz sie, bo trzeba byc przygotowanym na wszystko przy starszej osobie. W tym na dokładna pomoc przy higienie osobistej rownież. A jesli ciebie to przerasta, to daj sobie spokój - nie wiadomo na jaka osobę trafisz, w jakim stanie. To tak jakbyś chciala byc pielęgniarka, ale tylko taka od zmiany opatrunku bądź założenia kroplówki - a tak sie nie da, bo Sa pacjenci, których trzeba przewinąc i umyć.

Gość gość
Umiem czytać ze zrozumieniem, a ty jestes głupia c**a:) i życzę ci zeby Cie szybko zwolnili, a najlepiej w ogóle nie zatrudniali:)

Gość gość
w tygodniu to wychodzi 10h na dzien, musisz to przeliczyc ile dojazdy ci zajmą i czy stawka jest odpowiednio wysoka. Ja akurat mieszkałam z tym panem, wiec mnie było łatwiej. Miałam prawo zjechac tez szybciej w razie agresywnych zachowan, ale zostalam na dluzej.

Gość gość
Co za głupie pytanie w ogóle. Czy trzeba myć krocza, a jak trzeba? Jestes jakaś przygłupia? Po to zatrudniają zeby osoba była dyspozycyjna do rożnych czynności. Jak bedzie potrzeba umyć, To zadzwonisz wtedy po syna/ córkę podopiecznego? Co za p***a głupia.

Gość gość
Będziesz zmieniać pieluchy i myć obsrane dopy, fuj.

Gość gość
Autorka po prostu jest nowa i nie przyzwyczajona. proste, po co wyjezdzac zaraz z wyzwiskami.. Ja idąc na praktyki do szpitala tez sie nie czulam na pierwszym roku komfortowo pobierajac krew. ale po paru razach sie przyzwyczailam ;/

Gość gość
gość dziś Będziesz zmieniać pieluchy i myć obsrane dopy, fuj. x kiedys to FUJ dopanie ciebie i zostaniesz sama z odparzona "dopą" i odelzynami. w mękach bedziesz umierac.

Gość gość
musisz, bo np. w Niemczech do seniora przechodzi Pflegedienst i kontroluje czy nie ma odparzeń, infekcji. Niech tylko znajdą, to naskarżą rodzinie i lecisz z "intratnej" posady za 5 tysi netto

Gość gość
Niewątpliwie nie jest to łatwa posada. Oczywiście, ze to należy do Twoich obowiązków.

Gość gość
Dokładnie, dziękuję:) Dlatego też założyłam wątek, że właśnie się przygotowuję do tego co mnie czeka i chcę wiedzieć o pracy jak najwięcej zanim tam pojadę. A jak coś jest niekomfortowe to się nastawię za wczasu, a nie- przyjadę na miejsce i podziękuję pod wpływem nagłego wrażenia.

Gość gość
Nigdy w życiu przy opiece nad dziećmi za granicą czy przy seniorach. Przerabane. Jeszcze odszkodowanie będziesz płacić jak dziadkowi pryszcz na dopie się pojawi. Tak świruja. Ja tobie pryszcz wyskoczy na posladku to jest ok ale dziadek to musi mieć opiekę jak król. Najgorsze zajęcie. Lepiej iść do fabryki na taśmę, wychodzisz i masz spokój, nikt nie dzwoni po pracy, kasa na koncie niezła jest. Starsi ludzie są wredni tak jak i dzieci i lubią zmyslac różne historie. Współczuję.

Gość gość
W normalnej pracy przy seniorach są kamery, więc zmyslac to on sobie moze, ale na własną niekorzyść. I nikt za "pryszcza" nie beknie, bo ci, ktorzy sprawdzają są LUDZMI i wiedzą co ma na co wpływ. Czytaj odleżyny/odparzenia etc są winą opiekuna, ale pryszcz czy czego innego w wyniku oczyszczania organizmu z toksyn są NATURALNE. Nikt tam takich rzeczy nie piętnuje..

Gość gość
: Ciekawe, gdzie znajdziesz pracę na taśmie za tą samą kasę, co przy seniorach... Zarobi się dużo mniej.

Gość gość
a co ja mam powiedziec mam 30 lat i nie mam swoje rodziny i pierwszy raz jechalam w wieku 23 lat i tak juz jezdze z 6 lat z przerwami bo nikt mnie nie chce w polsce przyjac, tak musisz myc krocza wielkie mi hallo tak samo cipke i tylek babci i albo ci to odpowiada albo tyrasz tu przez agencje na magazynach..

Gość gość
Czemu nikt Cię nie chce przyjąć w PL?

Gość gość
pryszcz to przenośna w domach opieki są kamery ale w prywatnych domach nie jak dziadek na zmysla to ci nie zapłacą a jak zaczniesz się kłócić to mogą cię oskarżyć , że coś z domu zginęło. Polki, Ukrainki mają przechlapane. Zawsze będziesz winna.

Gość gość
bo mam studia pedagogiczne a potym kierunku to totalna klapa na produkcje sie nie nadaje ta praca mnie wykancza psychicznie i fizycznie tak samo do sklepu na kase zreszta nie mam tu faceta rodziny meza dziecka to jezdze dodam ze lubiw ta prace no i niezla kasa jest gdzie to w pl zarobie?

Gość gość
Nie miałaś praktyk?Przeciez juz na praktykach robi się takie rzeczy,ty bys chciała sobie podopiecznych wybierac?

Gość gość
Szczerze? uwazam, ze z penisami jest łatwiej i przede wszystkim mniej intensywnie je czuc.. Starsze kobiety mają straszne problemy ginekologiczne, u mezczyzn to odpada