Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

POWOD dlaczego ludzie sa SAMOTNI,nie znajduja drugiej POLOWKI

Polecane posty

Gość gość

Moim prywatnym oraz zawodowym zdaniem - większość ludzi, którzy skarżą się na samotność - sama jest sobie winna. Naturalnie nie wszyscy. Często wystarczy obu stronom zadać pytanie: Co robisz by to zmienić i jest echo... Nierzadko Panie udają niedostępne a Panowie czekają na sygnał akceptacji... i koło się zamyka. Faceci (niezależnie od wieku często) boją się wyjśc z inicjatywą i zrobić pierwszy krok... z kolei spora ilość Pań potrafi dawać kosza z automatu wszystkim jak leci i zadzierać nosa a potem jest płacz i lament. np 33 lata w moim mniemaniu to nie starość. Jednak 33 lata to zdecydowanie za dużo aby zachowywać się na poziomie 17 latka/tki - co obserwuję na pewnych płaszczyznach u wielu ludzi, bez względu na płeć. TRochę to zabawno-żałosne kiedy facet mając 35 lat boi się niezobowiązująco z uśmiechem zagadnąć kobietę która mu się podoba... a jeszcze lepsze jest jak 30 kilku letnia kobieta bawi się w gierki, testy niedostępność albo szajs w stylu: nie piszę nie pierwsza, nie dzwonię pierwsza. Tyle na wstępie. tongue Sluszne spostrzezenia,albo taka Panna mysli ze nie trzeba wychodzic z domu... TRZEBA wychodzic z domu,do ludzi by kogos poznac ! Jesli taka Panna bedzie siedziala tylko w domu,przed tv,w necie czytala niebezpieczenstwa zwiazane " zwiazkami" to nie znajdzie nikogo,bedzie caly czas sama. Niektorzy potrafia nawet innym takie paranormale wmawiac,ze skoro kobieta jest samotna to znaczy ze brzydka nikt jej nie chce wink big_smile Pary bywaja rozne on atrakcyjniejszy od niej,ona atrakcyjniejsza od niego,i jak wiadomo sa rozne gusta: On widzi w niej to co inni nie dostrzegaja/ona widzi w nim to co inne nie dostrzegaja,to jest piekne. Co dla jednego jest atrakcyjne,inny moze uznac za "brzydkie". Mezczyzna meski gentlemen z kultura osobista,nie mowi o kobiecie brzydka,tylko "Nie w moim typie" i nie uzywa kraweznikowego slownictwa w stosunku do kobiet typu "pasztet itp" Rowniez warto zwracac uwage na to co partner mowi o innych kobietach/mezczyznach,czy plotkuje,wiecznie wytYka innym,ma wieczna potrzebe wyszukiwania niedoskonalosci w innych ludziach,chodz sam nie jest IDEALNY,bezbledny...to wiele mowi o czlowieku. A przeciez wiadomo,a i widzi sie na codzien ze sa pary /malzenstwa ludzi nieatrakcyjnych i sa razem,tworza rodzinke,maja dzieci. Wiesz ona nie chce napisac pierwsza,bo nie chce wyjsc na desperatke wink Wszystko ma swoj grund,dlaczego. Wazna jest dojrzalosc mentalna,otwartosc,pozytywne nastawienie i NIE PRZEJMOWANIE sie opinia innych ludzi(bo ktos powiedzial,to mysle tak samo...zrazam sie...) Dojrzala Kobieta/Mezczyzna(Mentalnie) nie przejmuje sie opinia innych ludzi,nie boi sie ich opini,robi swoje. Pamietac ze kazdemu mozna cos wytknac,ale nie kazdy ma POTRZEBE wytykania.

Gość sonnemel
Zgadzam się z Tobą. Bardzo fajnie napisany post, mądre spostrzeżenia. Ja też jestem samotna, od prawie 10 lat. Chociaż chyba tak naprawdę to całe swoje życie jestem sama.

Gość gość
otoz to

Gość prawi 114
tych powodów jest więcej.. Czasem jest to rutyna .. Ludzie wiedzą ,ze jak przezyli sami 30 lat to tym łatwiej przezyja sami kolejne lata życia Bo nie oszukujmy sie facetowi najbardziej potrzeba seksu jak ma 19 lat , a nie 30 30 latek ma w duupie seks i jest trudno go poderwać Wiem to po sobie bo mi nie zależy na seksie .. Nie ogladam sie za dziewczynami w realu tak jak dawniej..

Gość prawi 114
a kobieta poza seksem nie jest w stanie facetowi wiele zaoferować

Gość prawi 114
80 % ludzi samotnych jest z wlasnego wyboru .. tylko 20 % ze względu na wygląd Ja na przyklad czerpie całymi garsciami z faktu ze jestem singlem, bo moje zycie jest podporządkowane tylko mi .