Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego nie gotujecie obiadów w domu?

Polecane posty

potrafie cosik przygotowac dobrego do zjedzenia , ale daleko mi do Pani Magdy:D

codzienne siedzenie w kuchni ,nie od razu trzeba nazywac kobiete mianem znakomitej "kuchty" :)wszystkie popelniamy ,male, duze bledy kulinarne:)

/70% kobiet jednak nie lubi gotowac ,tak wynika z ostatnich badan :)

Gość gość
Może zależy gdzie kto mieszka- w wielu miastach faktycznie nie bardzo jest gdzie zjeść. Ale tak a propos tego cukru w surówkach, to teraz są takie restauracje, gdzie jest zdrowo, aż do przesady. Bez glutenu, bez cukru i czort wie czego jeszcze. Zdrowe jedzenie z restauracji, to tylko kwestia pieniędzy. Wiadomo, nie dotyczy małych miasteczek, gdzie tylko pizza (niedobra) albo a la domowe obiady tyle, że niedobre

Gość gość
nie wiem czy się zalapuje na temat bo omawiane jest na początku gotowanie przez duże G - więc nie wiem. oboje z mężem wracamy do domu wieczorem po pracy i coś sobie przygotowujemy albo kanapki albo jakieś szybkie dania (nie instant ale nie takie typu ziemniaki kotlety surówka bo to czasochłonne) - w weekendy czasem robię w tygodniu nie mamy zwyczajnie czasu. czesto żyjemy pp kilka dni na kanapkach, płatkach owsianych, smoothies czy jajecznicy z chlebem i jakoś z tego powodu żadne z nas nie ma z tym problemu.

Gość gość
Ja mieszkam w stolicy, nie ma problemu smacznie i zdrowo zjesc na miescie

Gość gość
Mam garnek z nadcisnieniem i gotuje obiad w pare min. warzywa 6 min, mieso tez do sosu, mniam.

Raz gotuje a raz nie. Szczerze mówiąc często wolę gdzieś iść coś zjeść. Jest tyle dobrych restauracji i w ogóle zajmie mi to wbrew pozorom o wiele mniej czasu. Na przykład takiej dobrej kuchni włoskiej jak jadam w Siesta Trattoria ( taka włoska restauracja we Wrocławiu) sama sobie nie zrobię i też dlatego. Poza tym zobaczcie sobie jakie jest ich menu http://siestatrattoria.pl/menu/ Te składniki i świeże mają a mnie by to zajęło pół dnia, jak nie cały :)

Sama jestem to nie gotuje. Wole jeść na mieście bo taniej i szybciej. Często skoczę na jakąś pizzę czy zapiekankę a np w Party Pizza mnie to bardzo tanio wyjdzie :) ot dlatego :)

Gość gość
oj, prawda - ja mam tak samo, choć gotować i piec umiem i lubię, to w taki upał jak dziś nawet nie mam siły stać w tej saunie, w jaką zamienia się moja kuchnia podczas gotowania :D czasem naprawdę lepiej, szybciej i wygodniej jest zamówić catering (nam zdarza się zamawiać obiady domowe na telefon z http://lasuch.waw.pl/) a czas, który poświęciłabym na gotowanie spędzić z dzieckiem czy w ogrodzie.

Gość HannaDymna
Ja bardzo lubie gotować ,ale często zdarza mi się nie gotować ze względu na pracę . Albo jak robię to najczesciej dania jednogarnkowe - tak by obiad był na dwa dni . I np jak nie gotuję obiaduto wtedy najczęściej bierzemy jedzenie z restauracji w Ok Wine&Bar ;) albo idziemy na lunch o 15 z mężem ( dzieci jedzą w szkole, chyba ,ze coś chcą to wtedy bierzemy dla nich na wynos). Co do samej restauracji to uważam ,ze jest najlepsza.Serwuje pyszne jedzenie . I mają najlpesze przegrzebki ;)

Gość gość
a po co mam się męczyć jak głupi podatnicy dają mi za darmo kupę szmalu tj. 500+ na 6 dzieci

Gość figo89
Ja gotuję. Często używam do tego gotowych półproduktów ze sprawdzonym składem. Macie coś, co polecacie?

Gość gość
Nie umiem gotować bo nie lubię ani gotować, ani jeść. Czasami mąż gotuje a czasami zamawiamy coś na szybko.

Gość gość
Wypad spamówo!

Gość gość
Ja nie gotuje, bo mi się nie chce. Po pracy wolę poświęcić czas dzieciom zamiast stać do wieczora przy garach. Posiłki kupuje wracając z pracy, w sprawdzonych miejscach.