Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak skutecnie obnizyc alimenty ?

Polecane posty

Gość gość

Jam mogie obnizyc alimenty na pelno letnie dzecko szukam jakiegos pomyslu moze ktos cos mi podpowie?

Gość gość
Jest jeden szybki trick dzięki któremu nic nie będziesz musiał płacić...

Gość gość
Przestań płacić i posadzą Cię do więzienia. Zrobiło się dziecko to płać kretynie, a nie szukasz sposobów. Wolność polega na braniu odpowiedzialności za swe czyny a nie na dawaniu d**y/skakaniu z kwiatka na kwiatek.

Gość gość
Na pełnoletnie to ci jeszcze dowala więcej bo potrzebuje o wiele więcej kasy choćby na przykładowe książki i policz do tego całą resztę, następny debil który nie ma pojęcia o wychowaniu i potrzebach uczacego się dziecka.

Gość gość
Wy dalny wejccie w d**e bachorom dzecko uczace sie zaocznie czyli 4 godziny tygodniowo ma swoj obywatelski obowiazek pracowac na siebje bo ma czas .Pozatym nie prosilem to o opinie dalnow co nie snaja sytuacji tylko o rady .Nikt byz rozpoznania sytuacji nie ma prawa wydawania opini komentarzy uwag itd itp.......

Gość gość
Gdy się uczy to chyba do 25r życia jest obowiązek. Ale gdy jest to zaocznie tylko... Do prawnika idź. Coś tu śmierdzi. Może na czarno dzieciak pracuje!

Gość gość
Na 100% pracuje nawet w pozwie sam napisal ze pracuje a mimo to sedzina szmata zaklepala alimenty 300 zl uwazam to za niesluszne i niesprawiedliwe

Gość gość
Takiego żeś wychował takiego masz. Mój studiując zaocznie mi kasę dawał na swoje utrzymanie. Zbierasz żniwo swoich poczynań Panie za późno na wychowanie.

Gość gość
"sedzia szmata"???? ale patologia z ciebie! szmaciarz, plac i placz!!!! hahahahahahahahaha

Gość gość
Bazienkia szmato i suko ojcem bylem do 18 roku jego zycia teraz czas wziasc zycie w swoje rece niech sam na siebie robi takie jest zycie wszystko ma swoj poczatek i koniec

Gość gość
Szukam tu rady a nie opini jakichs obronczyni bachorow tak ze prosze o rady od czego zaczac i jak mam sie bronic przed alimentami

Gość gość
Bazienka a ja mam zyc aplacic wszystko za 1500 zl ??? on tez niech sie weznie do roboty nawet pracujac na pol etatu moze zarobic mínimum 1000 zl na siebie moze zarobic

Gość gość
Do ciebie nic szmato nie dochodzi moze sobie zarobic 1000 tys spokojnie pracujac na pol etatu rozumiesz i od matki 300 i juz ma 1300

Gość gość
Choćby nawet tysiąc złotych zarobił ale uznał że ma za mało kasy by sam mógł się utrzymać to ty musisz nadal na niego płacić dokąd się uczy i czy chcesz czy nie ściągnął od ciebie te pieniądze przez komornika jeśli będziesz się uchylał.

Gość gość
1300 i musi wystarczyc na utrzymanie a tobie 1500 i mało???? hahaha

Gość gość
Ok tak jest ale przyjdze zaplata za tak kretynskie sprawowanie zrobie wszystko zeby to on mi kiedys placil alimenty a postaram sie oko za oko zab za zab ja placilem to i on bedze musial takie jest prawo

Gość gość
hehe czyli matka musi dać 300 ,a ty już nie musisz

Gość gość
Przecież to prowo, nie produkujcie się ludzie, takich chamów i debili jak autor nie ma :)

Gość gość
Tak bo on mieszkanie ma za darmo ty szmato a ja musze placic czynsz

Gość gość
No to o co ci chodzi jak juz teraz masz plan zemsty ? A tak apropos to wcale nie jest takie pewne że musi ci w przyszości płacić .

Gość gość
Żeby dziecko dawało alimenty na rodzica, ten musi żyć w niedostatku, np. nie mieć emerytury. Nie można dziecka o alimenty pozwać ot tak sobie. Poza tym, jeśli dziecko udowodni w sądzie że ojciec nim się nie zjamował, nie utrzymywał kontaktu to powołując się na "zachowania sprzeczne z zasadami współżycia społecznego" i tak zwykle tych alimentów uniknie..

Gość gość
A mnie tego dziecka żal, mieć połowę genów takiego de**la jak autor, to straszna krzywda :o

Gość gość
Racja, miejmy nadzieję że dzieciak się podał w matkę

Gość gość
Jest juz dorosły.może już sam własna rodzine założyć. A autor nie ma obowiązku kochać swojego dzieciaka. Nawet nie musi go lubić.

Gość gość
Do kochania nikogo nie da się zmusić, ale łożenie na własne dziecko i opieka nad nim to obowiązek prawny i moralny.

Gość gość
Szkoda że nie ma już obowiązkowej służby wojskowej. Bachor dostałby lekcje życia.

Gość gość
Z taka psychika to w wojsku by się ciął albo wieszał żeby na izbie chorych wylądować. Widziałem takie przypadki.

Gość gość
Tak wszystko ok ale spadku po mnie nie dostanie za te alimenty po 18 roku zycia niech zdycha pod mostem :D:D:D

Gość gość
Chyba się komuś bardzo nudzi w to niedzielne przedpołudnie że wymyśla takie durne prowokacje :o

Gość gość
Zostaniesz sam jak pies na stare lata. Będziesz potem żebrać żeby dziecko odwiedziło Cię w szpitalu jak bedziesz sam zdychał albo wymagał opieki i oby tak było. Jak można swoje dziecko nazywać bachorem?