Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co sadzicie o modzie na chokery (naszyjniki stylizowane na obroże)?

Polecane posty

Gość gość

Zauważyłem, że moda na te "gadżety" ostatnio powróciła jak bumerang i nie ma momentu, abym nie widział dziewczyny bez chokera na szyi.

Gość gość
kobiety podświadomie rozumieją swoją niewolniczą, szmaciarską nature, chcą byc bite gwałcone ponizane

Gość gość
Ta ozdoba była popularna juz w 19 wieku, kiedy to ozdobne wersje nosila szlachta i tzw wyższe klasy. Pózniej zaczęły to imitować prostytutki chcące wyglądem zbliżyć sie do dam. One oczywiście nosily tanie wersje, same wstążki, bez klejnotów, najczęściej w charakterystycznym, czerwonym kolorze. Wielki boom na te biżuterię był na poczatku 20 wieku, gdy królowa Danii regularnie nosiła ozdobna opaskę na szyi. Moda utrzymała sie do lat 20tych, pózniej powróciła w latach 40 i 90tych. Tak samo szminki, kolor czerwony został wylansowany przez prostytutki.

Gość gość
każda kobieta to prostytutka mentalnie

Gość gość
Slowo chooker to taka gra słowna z angielskiego, połączenie to choke - dławić się z hooker - slangowe określenie prostytutki majace wydźwięk pozytywny.

Gość gość
Z***biscie, ale to jest choker przez jedno o. Po polsku dusik :) wracaj do piwnicy. Ja uwielviam ta modw bo od lat nosze chokery, a teraz mam wiekszy wybor

Gość gość
Niektórzy tqkże tłumaczą to jako kompletnie nowe słowo, neologizm, rzeczownik odczasownikowy od słowa to choke.

Gość gość
gość dziś Nie no, piękny pokaz kultury. Człowiek się pomylił a ty do niego "wracaj do piwnicy". I pewnie to twoje uwielbienie do chokerów nie ma nic wspólnego z chamstwem, które jest oznaką niskiej inteligencji, co?

Gość gość
Nie pomylil sie tylki chcial porownac kobiety ktore to nosza do prostytutek. Nikt nie nazywa chokerow w ten sposob. Wiec tak, niech wraca troll do piwnicy czy gdzie tam trolle zyja :)

Gość gość
Rzeczywiście wygląda to jak obroża dla psa :D

Gość gość
gość dziś Twojego zyepania umysłowego to nawet nie da się opisać. Idź zgwałć własną matkę, przecież to także jest kobieta.

Gość gość
Według niektórych jest to czarny pas w obciąganiu. Chokery są tandetne. Wyglądają jak obroża dla psa.

Gość gość
Te z rzemykow albko z tasiemki wygladaja jak obrozs dla psa? :D to co ty masz za psa? W latach 70tycg punki (nie w Polsce) nosili psie obzroze no innych nie bylo. Podobnie potem goci. W tej chwili mozna kupic takie dla ludzi, ale to co jest teraz modne w ogole ich nie przypomina.

Gość gość
Nie noszę, uważam że za duże parcie jest na to, gdzie każda to nosi... Zbrzydło mi bardzo. Początkowo mi się podobało.

Gość gość
Tak wygląda to jak obroża dla psa. To nie tylko moje zdanie. Nie noszę wszystkiego co jest akurat modne. Alladynki były tandetne. Szorty na pół d**y i chokery kojarzą się ze szmatami.

Gość gość
Ja mam takie skorzane z ceiekami jak psie wlasnie i zwykle ze sklepow. Nie wiem jak te drugie moga twoim zdaniem wygladac jak psie, ale co tam. Moze masz yorka ktory nosi wstazki zamiast obrozy :)

Gość gość
Cwiekami*

Gość gość
Nie trzeba mieć psa, żeby widzieć podobieństwo. W latach 60 chokery nosiły ekskluzywne prostytutki.

Gość gość
Osoba wyzej napisala dlaczego - bo bylo to wczesniej modne wsrod szlachty :)

Gość gość
w każdym razie śmieszy mnie wmawianie, że aksamitna wstążką czy rzemyk wygląda jak psia obroża. Rozumiem mówić tak o obrożach punków czy metali, bo te faktycznie są na nich wzorowane, ale na paseczku z rzemyka? :D

Gość gość
nawet dzieci to noszą - tak jak nosiły w latach 90tych

Gość gość
coraz gorzej dobierane sa te reklamy