Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rozwód z powodu braku dzieci

Polecane posty

Gość gość
Dokladnie, Jak nie wierzysz to ppczytaj kafe. Ile tematow "nienawidze mojego dziecka i meza" itd tak najlepiej bedzie pipo jak sie z nia rozwiedziesz.

Gość gość
Rozwiedz die i nie sluchaj że to będzie rozwód z twojej winy. Na sprawie rozwojowej dochodzi się do tego co spowodowało rozpad więzi między małżonkami a wg definicji małżeństwa jednym z jego celów jest posiadanie potomstwa. Kobieta która nie chce dzieci to nie kobieta i w ogóle trudno ni uwierzyć że taka chciałeś.

Gość gość
Zaścianek to jest wtedy, gdy wmawia się ludziom, ze mają obowiązek posiadania dzieci.

Gość gość
Nikt nikomu nie wmawia.ze to obowiązek. Zascianek to jest wiązać się z kimś uprawiać sex i dziwić się że on chce dzieci. To takie dziwne.ze ludzie chcą mieć dzieci?

Gość gość
To nie jest dziwne. Dziwne jest to, że ktoś kto na początku został uprzedzony przez partnerke, ze nie chce mieć ona dzieci i zaakceptował to świadomie, teraz po kilkunastu latach obudził w sobie ,,instynkt,, ojcowski i szantażuje rozwodem partnerkę, którą rzekomo kocha. To jest dla mnie dziwne. Zaznaczam, że jestem matką i dzieci są dla mnie najważniejsze na świecie. Ale jestem na tyle światłą osobą że wiem, iż każdy ma prawo wyboru.

Gość ulrike
Ja się rozwiodłam, z winy męża. Nigdy nie chciałam mieć dzieci, on po kilku latach zaczął naciskać. I było po małżeństwie.

Gość gość
Kobieta która nie chce mieć pociechy to egoistka i nie ma nic w sobie z kobiety : /

Gość gość
No i dobrze, fajnie być egoistka, życie jest dla mnie wystarczająco trudne (problemy zdrowotne) żeby jeszcze bachora sobie robić i się z nim uzerac i kasę na niego tracić. Sama wychowalam się w biedzie i wiem co to za koszmar gdy nie ma kasy na porządne okulary, aparat na zeby czy ubrania. Ja musialam chodzić ciągle w tych samych ubraniach bo rodzice na nic nie mieli pieniędzy.

Gość gość
10:56 - a osoba z twoimi poglądami jest zacofana, infantylna i zwyczajnie głupia. Nie ma pojęcia o szacunku i tolerancji i mówię to ja - kobieta, która urodziła troje dzieci.

Gość ulrike
gość dziś - super, mogę być egoistką i nie mieć w sobie nic z kobiety. To mój wybór, moje ciało i moje życie. Jak komuś nie pasuje, to nie musi ze mną żyć. Uprzedzałam go jeszcze na etapie chodzenia ze sobą, że nie chcę mieć dzieci. Definitywnie. 6 lat się łudził, aż wreszcie musiałam się z nim rozwieść.

Gość gość
To on musiał się rozwiesc z Tobą.

Gość gość
A później się dziwią że je facet kopie w doope i woli ożenić się z azjatka , człowiek musi spełniać swoje życiowe role a nie myśleć tylko o wygodzie , na tym polega altruizm

Gość ulrike
gość dziś - to ja złożyłam pozew i rozwód był z jego winy. Więc nie ma wątpliwości kto się z kim rozwodził i dlaczego.

Gość gość
Kto składa pozew to mało ważne, ważne kto pierwszy mówi do drugiej osoby "nie pasujesz mi" i nie bardzo też wierzę że to wina męża była, a nawet jeśli to nie to że chce mieć dzieci.

Gość ulrike
No to ja byłam tą osobą. Powiedziałam, że jeśli nie przestanie mnie nękać o dziecko, to się z nim rozwiodę, bo tak się żyć nie da. Poza kwestią dzieci byliśmy relatywnie zgodnym małżeństwem. I gdyby nie jego ciśnienie na dziecko, to pewnie dalej bylibyśmy ze sobą. A tak, to on został z ręką w nocniku, dziecka dalej nie ma, żony też już nie, a ja sobie życie ułożyłam.

Gość gość
Zapewne z facetem który ma już dzieci z inną. Jesteś idealna na drugą żonę.

Gość ulrike
gość dziś - nie, z facetem, który nie chce mieć dzieci. Jestem jego pierwszą żoną.

Gość gość
Ludzie co z wami nie tak? Aż taki ból doopy macie, ze jakaś babeczka rozwiodła sie z mężem, który chciał jej narzucić swoja wizję życia? I jeszcze sobie normalnie życie ulożyła??? Tak was to boli prostaki? Aż tak c*****e życie macie???

Gość gość
11:56 po czym ty poznajesz, kto jest idealny na pierwszą, drugą , czy dziesiątą żone kretynie/kretynko? Po literkach w internecie? Czy masz jakąś chorą wizję, czy o co ci chodzi?

Gość gość
Normalne kobiety chcą mieć dzieci. Facet po rozwodzie który ma już dzieci zazwyczaj nie chce mieć już dzieci więc jest skazany na rozwodki z dziećmi . A tu się trafia będzieetn która można do końca życia rooooochać bez żadnych zobowiązań. W ogóle uważam że ta babka a ściemnia. Nie pasuje mi np to że wyszła za mąż. Skoro taka nowoczesna to dlaczego chciała ślubu.

Gość gość
12:29 co ty ćpasz?

Gość gość
Normalne kobiety mają swoje zdanie i prawo do wymagania, aby to zdanie szanowano. Nowoczesne kobiety same wybieraja czy jest im potrzebny ślub do bycia z partnerem i czy są im potrzebne do szczęści dzieci. A proste buraki piszą w necie jakieś durne teorie z doopy.

Gość ulrike
gość dziś - co ma nowoczesność do dzieci?Nigdy nie chciałam mieć dzieci, nie mam instynktu, nie ciągnie mnie do nich i nie chcę się poświęcać macierzyństwu, do czego mam święte prawo. Mam również prawo do tego, żeby być szczęśliwa. A ślub to formalne ułatwienie życia i pewnego rodzaju deklaracja. Dlatego uczciwie powiedziałam swojemu facetowi, że nie chce dzieci i zdania nie zmienię. On chciał się ożenić mimo tego. Drugiemu mężowi też powiedziałam. Ucieszył się, bo sam nie czuł nigdy potrzeby rozmnażania się. Tu nie chodzi o żadna nowoczesność, tylko świadomość własnych potrzeb. Gdyby więcej kobiet ją miało, to dzieci nie spadałyby na progi, nikt by się nad nimi nie znęcał i nie wyrzucał na śmietniki.

Gość gość
12:29 a ty to rozumiem roochasz się ale z zobowiązaniami ?

Gość gość
Do Gość 10.56 Facet, który żeni się tylko po to, żeby się zreprodukować to też egoista

Gość gość
Zaraz zwymiotuję. Nie, ja się porzygam, bez cenzury. Autor nie kocha żony, nawet jej nie zna, sugeruje, że lepiej wie, co by jej się spodobało, wie, że na pewno pokochałaby dziecko, bo jak tu można nie kochać...on kocha swoje wyobrażenie o niej, właściwie nawet nie wiem czy kocha, bo to wygląda raczej na uprzedmiotowienie jej osoby. Czuje się lepszy, on taki mądry, pokaże durnej babie, co jest dla niej lepsze! Bo ona głupia nie wie, czego jej brak w życiu, on musu ją uświadomić!

Gość gość
polscy faceci cały czas żyją w dawnym systemie, a świat idzie do przodu.Oni chcieliby mieć stłamszone żono- robotnice, słuchające męża ( nieistotne kretyn czy nie), jak kiedyś bywało.Wychować przedmiot ekonomicznie zależny, dobić kajdanami w postaci 3 dzieci, i straszyć ,że jest stara i zamieni ją na lepszy model.A związek to partnerstwo, a nie niewola.Sorry głupi, ale albo dorośniecie i będziecie bardziej nowocześni i elastyczni, albo pozostanie wam zakładanie durnych tematów na forach , i wyzywanie, albo żalenie się jakie te baby są zueeeeeeeeeeee

Gość gość
Jeśli każdy pokochałby dzieciaczka, to skąd te matki z depresjami poporodowymi, dzieci w bidulach, na śmietnikach, czy w beczkach? Nie ma nic gorszego dla dziecka niż wiedzieć, że jest się niekochanym przez rodzica, a tak może się stać, gdyby żona zaszła tylko dlatego, że Ty chcesz.

Gość gość
Ktoś tu pisał, że nieposiadanie dzieci, to egoizm. A Wy dzieci płodzicie ku chwale ojczyzny, by z***********y na zus, czy może jednak dlatego, że chcecie je mieć?