Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

to straszne ale moja kolezanka co rok ma jakiegos zeba do leczenia mimo ze dba..

Polecane posty

Gość gość

Co rok stomatolog widzi nowe ubytki a ona myje żeby nonstop i nic Ma w wieku 35 lat juz chyba z 10 plomb i zamiast miec 32 zeby to ma tylko 30 zebow Czy tez znacie takie przypadki?

Gość gość
Mnostwo. Genetyka jest powaznym czynnikiem.

Gość gość
ja mam tendencje do bruksizmu dlatego moj mi wklada swego burusia miedzy zeby zebym co innego memlala ...

Gość gość
rózne choroby tez moga to powodowac, np. refluks zołądkowy.. i moze nadmierne mycie tez zaszkodzi, nie wiem.. ale chyba u niej nie jest strasznie, bo ja w wieku 35 lat to juz nie miałam ze 7 zębów

Gość gość
Nie genetyka , tylko polska woda jest prorblemem. ja z moja siostra mialysmy tez ciagle ubytki, pomimo mycia zebow po kazdym posilku , przekasce. Odkad wyemigrowalysmy nie mamy zadnych ubytkow. Zaczelo mnie to interesowac i czytalam duzo na ten temat. Polska woda ma za duzo fluoru i jeszcze jednej substancji. Ja jestemrocznik 83 i jak bylam mala to mialam fluoryzacje przymusowa , ze niby pomaga . Wrzeczywistosci to mit , bo juz w latach 70 poprzedniego wieku udowodniono w Wielkiej Brytani, ze ta fluoryzacja w rzeczywistosci bardzo szkozdzi, oslabia zeby , ktore pozniej sie bardziej psuja. Zaprzestano fluorowania zebow , a w Polsce 9 w tym mi i mojej siostrze) nadal tym szkodzono. Mam nadzieje , ze komus pomoglam z odpowiedzia.

Gość gość
masz racje powyzej. dlatego ja stosuje pasty bez fluoru bo fluor tez wplywa negatywnie na prace tarczycy - spojrz wlasnie ile ludzi ma problemy z tarczyca.. tanie herbaty tez maja duzo fluoru

Gość gość
Pasta ajona jest niby okey bo nie ma fluoru a okazuje się ze ma SLS w składzie...juz nie wiem co gorsze

Gość gość
Niewłaściwa dieta. Za dużo węglowodanów. Po każdym słodkim posiłku zęby powinno się umyć, po osłodzonej kawie również. Do tego poziom wapnia, ale i magnezu powinien być właściwy w organizmie. No i dobra pasta, nie wybielająca i elektryczna, dobra szczotka rozwiążą problem.

Gość gość
Polska woda ma za duzo fluoru i jeszcze jednej substancji. x chyba ci sie z chlorem pomyliło... :(

Gość gość
Ja tez mam takie slabe zeby. Ciagle leczenie w kolko. Zeby myje czesto, bo nie znosze miec brudnych i kwasnego posmaku w ustach.

Gość gość
genetyka ja bardzo żadko chodzę do dentysty mój mąż jako przedszkolak miał czarne zęby teraz co 2 miesiące chodzi do dentysty z córką chodze co 3 miesiące do dentysty co chwila jakies ubytki lub wymiana plomby bo od nowa próchnica ma 6 lat odkąd skończyła 2 latka ma próchnice i chodze do dentysty myje zęby sztoteczką elektryczną bardzo pilnuje tego .syn 4 latka białe ząbki zero ubytków nie daje sobie myć zębów jak bym chciała w przeciwieństwie do córki pije soki je wiecej słodyczy więc genetyka wygrywa

Gość gość
4 latek ktory pije soki i je wiecej slodyczy od 6 latki bedzie mial piec zebow na krzyz po 30 roku zycia ;-D Zero zwiazku z genetyka.