Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moja siostra ma sponsora pomocy

Polecane posty

Gość gość

Postaram się nakreślić cała sytuacje zwięźle i przejżyście. Mam 20 letnią siostre, która jest ode mnie młodsza o dwa lata. Zawsze była tą lepszą. Pilnie się uczyła, wszystko zawsze robiła lepiej ode mnie i dlatego rodzice często ją chwalili i jestem przekonana, że bardziej ją kochają. Ja zawsze byłam tą gorszą, nie zdałam matury, rodzice nie byli zadowoleni, że spotykałam się z chłopakiem 6 lat starszym ode mnie. Aktualnie siostra studiuje i skończyła drugi rok. Również pracuje. Ja za sprawą niezdanej matury dopiero w tym roku zaczynam naukę. Rodzice kupili nam dom, a ja wprowadziłam się do siostry. Od początku coś mi się nie podobało. Siostra kupiła duży telewizor, nowy komputer, tablet, telefon, masę ubrań, sukieniek, butów, biżuterie itd. Są to same drogie rzeczy np. telefon za 3 tysiące, telewizor za 5 tysięcy. I wszystko to ze swojej pensji. Siostra często wraca późno w nocy albo nawet następnego dnia tłumacząc się imprezami czy nocowaniem u koleżanki. Pewnego dnia opalałam się na balkonie i zauważyłam jak spory kawałek od bloku podjechał drogi mercedes z którego wysiadł facet w średnim wieku i... moja siostra. Sytuacja ta powtórzyła się dwa razy, a ja zaczęłam nabierać podejrzeń. Siostra tłumaczyła się, że jest to znajomy z pracy, mieszka niedaleko i czesto ją podrzuca. Widziałam ich kiedyś jak wchodzili w galerii do jubilera, ale siostra zaprzecza. Znalazłam w torebce siostry prezeratywy, choć nie ma chłopaka. Obawiam się, że owy mężczyzna jest jej sponsorem. Nie mam twardych dowodów, ale poszlaki niestety wskazują na to jednoznacznie. Nie wiem co mam z tym zrobić, ale czuje, że powinnam działać :(. Jeśli to prawda to chce ją odwieść od tego procederu. Jak myślicie co powinnam z tym zrobić?

Gość gość
Nie mam twardych dowodów, ale poszlaki niestety wskazują na to jednoznacznie. Nie wiem co mam z tym zrobić, ale czuje, że powinnam działać smutas.gif . Jeśli to prawda to chce ją odwieść od tego procederu. c poszlaki proceder true evidence. hmm moze zacznij tropic karuzele vatowskie, pis cie ukocha :D

Gość gość
młoda k****a

Gość gość
kto ladnej i ciasnej zabroni..

Gość gość
Jej dupa jej sprawa

Gość gość
Zapytaj się siorki czy jej sponsor nie ma ochoty na trójkącik to obie skorzystacie

Gość gość
ale co ciebie to obchodzi. Chyba nie wygadasz rodzicom. Przecież siostra jest "dorosłą dziewczynką". Chyba, że jesteś zazdrosna o to, że była zawsze tą lepszą, lepiej wykształconą, kończy studia i jeszcze ma sponsora, który daje jej kupę kasy. Moim zdaniem nie patrz na nią tylko postępuj wg. własnych wartości w życiu i staraj się ich bronić. Jeśli twoje wartości są inne nie rób tego, co siostra, postaraj się od niej wyprowadzić, usamodzielnij się. Nie jest pewne która z was będzie bardziej szczęśliwa i zadowolona z życia za kilkanaście lat. Postępowanie wg. pewnych wartości ma tą zaletę, że zawsze będziesz mogła spojrzeć na siebie w lustrze i że będziesz wiedziała, że to do czego doszłaś w życiu osiągnęłaś sama (lub z partnerem, mężem wyznającym takie wartości jak ty) zawdzięczasz sobie i możesz na siebie spojrzeć uczciwie w lustrze. Nie ma też pewności, że za kilkadziesiąt lat Twoja siostra będzie bardziej szczęśliwa. Może będzie bogata ale samotna i swoje smutki będzie topić w alkoholu spotykając się z młodymi chłopcami i po latach to ona będzie im płacić za seks. A możliwe, że ty będziesz żyć skromniej ale szczęśliwie. Weź sprawy w swoje ręce, wyprowadź się, staraj się skończyć studia zaocznie pracując. Działaj, myśl o sobie nie patrz na innych