Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nadmierne owłosienie

Polecane posty

Gość gość

Odkąd pamiętam miałam włosy w nietypowych miejscach a chyba dokładnie odkąd zaczęłam miesiaczkowac. Włosy rosną pod pepkiem,wokół brodawek,na klatce piersiowej,nawet na dużych palcach u nóg... Jest mi zwyczajnie wstyd,chciałabym coś z tym zrobić.Ileż można golic te włosy. Jutro ide do ginekologa w sprawie tabletek antykoncepcyjnych które biore (robia mi sie siniaki po ugryzieniu komara ;o) Czy mogę mu wspomnieć o tym nadmiernym owłosieniu czy on raczej w tej sprawie nie pomoże? Ps.Mam 20lat.

Gość gość
taka twoja uroda, obstawiam ze masz ogolnie ciemne włosy. to normalne

Gość gość
Tak naturalnie mam ciemne włosy.

Gość gość
A ja mam jasne i to bardzo i tez tak mam. Pośladki to mam jak yeti tego mi wstyd najbardziej nie. Na twarzy tez się pogorszyło. Po 24 roku życia pogorszyła się twarz a tak to od dziecka na rękach nogach pośladkach i wszędzie ogólnie. Są jasne ale twarde i długie. Nie spotkałam nigdy drugiej takiej osoby z tym przypadkiem ze jasne włosy i takie cos. Zazwyczaj dotyczy to kobiet o ciemnych włosach

Gość gość
Może masz hirsutyzm z nadmiaru męskich hormonów. Endokrynolog się tym chyba zajmuje. Ale powiem Ci że ja z tym jakoś żyję. Pewnie mam PCOS bo mam nieregularne miesiączki, ale nie zamierzam się leczyć.

Gość gość
I co, jednak idziesz do tego konowała co nawet badań Ci nie chce zrobić? Idź do porządnego lekarza to i tym się zajmie, bo tak to sobie zdrowie rozwalisz biorąc losowe tabsy.

Gość gość
Przepisz co hormony damskie i zaczniesz tyć a wlosiska będą nadal. Trzeba je zwalczać laserem.

Gość gość
Poza tym wszystkim to nie da się tego wyleczyć Ty możesz jeszcze ciemne usunąć laserem a ja mam jasne to nic. Zrobię z nimi nic bo laser nie usuwa jasnych. Muszę z tym zyc

Gość gość
pierdzielisz, nieregularnemiesiaczki nie oznaczaja pcos.. ja mam po 9 pecherzykow na obu jajnikach, miesiaczki co 6tyg czasem 9tyg i lekarz wykluczyl pcos..

Gość gość
gość dziś Możesz mieć w przyszłosci problemy z koścmi. Ja m.in. dlatego się leczę, bo jednak brak ustabilizowanych hormonów wpływa na cały organizm. I tabletki serio mają wpływ na włosy - zaczęłam brać w wieku autorki własnie przez rozwijające się PCOS, nie zmniejszyły mi się, ale no były jak już teraz wiem w normie. Przerwałam tabletki i organizm żył sobie po swojemu,PCOS wystąpiło pełna gębą. Włosy są o 30% gorsze.

Gość gość
Robiłaś kiedykolwiek badania hormonalne? Bo to wygląda na nadmiar androgenów.

Gość gość
gość dziś hahaha weź sie zakmnij bo p********z głupoty, PCOS nie oznacza problemów z koscmi :D to nie zawsze jest na tle hormonalnym 2 hormony nie maja wplywu na kosciec :D ja j***e :D

Gość gość
dziś Chce żeby właśnie dlatego zobaczył te siniaki Teraz to juz będzie musiał zrobić badania i powiem ze chce żeby na ich podstawie dobral mi tabletki a jak to nic nie da to poszukam innego lekarza. Ps.ile mniej więcej kosztuje wizyta prywatnie?

Gość gość
dziś Nigdy a powinnam mieć przecież zanim np lekarz dał mi tabletki..porażka totalna

Gość gość
od 200zł

Gość gość
gość wczoraj No to jeb dalej bo jak widac nic po za tym nie potrafisz. Pcos wiąże się z nieprawidłowo wydzielanymi hormonami. I nie mówię o przyczynie choroby, a samej chorobie. Jak ktoś nie miesiączkuje to z której strony ma prawidłowo hormony wydzielane? Zresztą, kogo ja pytam... I hormony jak najbardziej mają wpływ na kości. Więc sama stul pyszczek zamiast szczekać o rzeczach na których się nie znasz. Pierwszy lepszy link, wystarczyło sprawdzić zamiast się madrzyć http://www.fpe.pl/osteoporoza.php Ale pewnie za dużo tekstu do przyswojenia.

Gość gość
Jakie 200zł. Od 100zł spokojnie znajdziesz dobrego. Ja w dużym mieście chodzę i płacę 150 - w cenie USG dopochwowe. Do tego lekarka specjalizuje się w endokrynologii ginekologicznej.

Gość gość
Do osoby ktora ma jasne włosy wszędzie... Mam to samo... Jak stoje pod światło moje ramiona wygladaja jak jezozwierze

Gość gość
8:44 Ja mam mieszanke, czesc ciemnych czesc jasnych, jasne geste wlasnie sa. A ciemne rosna o wiele szybciej niz jasne. Tych ciemnych laser na stale tez moze nie usunac jak ma sie to spowodowane hormonami (podobno jest duza szansa, ze uspione mieszki sie pouaktywniaja). Wiec i tak uwazam, ze lepiej jasne niz brzuch w czarnych klakach. Cale szczescie moj facet jest kochany (i bardziej zarosniety) i wyprowadzil mnie z kompleksow. Ale mam znajomego co lapy bardziej od niego nam owlosione -.-

Gość gość
Do 23:02 (ja pisąłam o 22:54) Leczenie PCOS to chyba tabletki antykoncepcyjne, a to zło i nigdy się tym truć nie będę. Co do kości to nic mi nie wiadomo.

Gość gość
nikt nie lubi mieć nadmiernej ilośći włosów :/ zwłaszcza ten problem zaczyna doskwierać latem bo jest ciepło, a tu trzeba się zacząć rozbierać. Ja długo sama pórbowałam z tym walczyć, ale stosowanie maszynek do golenia czy wosku to było jednak zbyt męczące. Dlatego znajoma podesłała mi link http://klinikamiracki.pl/encyklopedia/nadmiar-owlosienia/ i tutaj zapoznałam się jakie są najnowocześniejsze metody zwalczania nadmiernego owłosienia