Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Byliście kiedyś na slubie gdzie była tylko rodzina pana młodego ?

Polecane posty

Gość gość

Mam problem .. chciałabym wziąć ślub z chłopakiem , ale nie mam rodziny . Ojciec , matka i rodzeństwo żyją ale z siostrą nie rozmawiałam już pół roku bo jest innego wyznania i ona się z katolikami nie będzie zadawać , brat jest chory psychicznie , ma schizofrenię i dzwoni tylko jak nie ma pieniędzy , ciągle jeździ po szpitalach , co ma nową pracę to rezygnuje bo mu się nudzi . Mi też się nie przelewa i nie mam jak mu pomóc .. W domu nie byłam już kilka lat ale z tego co wiem , ojciec też ma zaburzenia psychiczne , jest manipulantem i liczy tylko na pieniądze . Jak się zapytałam czy przyjedzie na slub to powiedział żebym podała termin a on zobaczy czy będzie mogł . Z matka nie mam kontaktu . Do tego są ogromne konflikty między rodzeństwem i jak jedno by było to drugie nie będzie ... Ze strony ojca też mam dużą rodzinę ale mój ojciec urwał kontakty jak byłam mała i teraz nie ma co już odbudowywać , praktycznie ich nie znam . Rozmawiałam z narzeczonym i on chce zaprosić swoja małą rodzinkę , a ja z tego wszystkiego chciałam tylko slub cywilny ze świadkami , bo jest mi cholernie przykro . Mój syn ma już 3 lata a dziadkowie go jeszcze nie widzieli , ojciec ani razu nie zapytał o niego . Jestem załamana .. do tego siostra nie chce mieć z całą rodzina kontaktu , bo ma dosyć problemów . Od wczoraj siedzę i płaczę bo wygląda na to że zostałam sama z dzieckiem i chłopakiem , nie mam nawet kogo zaprosić na własny ślub . Rodzina mojego chłopaka nie dazy mnie zbytnią symapatią z tego powodu , uważają że jestem z patologicznej rodziny i nie mają do mnie za dużo szacunku . O urodzinach nawet nie pamiętają , w tamtym roku nawet mi nikt życzeń nie złożył choć ja zawsze jezdże z prezentami ...

Gość gość
Przestań jeździć z prezentami frajerko

Gość gość
Przestań płakać i zacznij działać. Skoro rodzina nie widziała wnuka to świadczy samo za siebie. Daj sobie z nimi spokój. Nie jesteś sama bo masz dziecko i masz mieć męża. Spróbuj zorganizować ten ślub, żeby był on dla ciebie przyjemnością. Inaczej ta impreza nie ma sensu. Odetnij się się od rodziny i zacznij sobie budować swoją rodzinę. Nie próbuj na siłę pozyskiwac teściów. po prostu pokaż swoim postepowaniem ile jestes warta. Może udaj sie po pomoc do fachowców bo chyba masz bardzo niska samoocenę.Ja bylam na weselu, które było podzielone częśc rodziny panny mlodej u niej w domu, a pana młodego u niego. Młodzi jeździli pomiędzy imprezami. Było bez sensu.

Gość gość
Byłam. Miesiąc temu. Z rodziny młodej było tylko rodzice na ceremonii w USC i na weselu może z godzinę posiedzieli i poszli. Wesele zarabiste. Więcej było młodych osób - przyjaciół młodych niż rodziny ;) głowa do góry. Zaproś ze swojej strony najbliższych znajomych i już. A rodzinkę miej gdzieś. Zwłaszcza taką :o

Gość gość
siostra jest muzułmanką i owija się w szmatę? Nie przejmuj się, nic na siłę. I nie daj się rodzinie faceta, niech sobie nie pozwalają za dużo wobec ciebie bo nikt nie ma wpływu na to z jakiej pochodzi rodziny.

Gość gość
Nie siostra nie jest muzulmanka

Gość gość
nie przejmuj się. Mój teść jest z domu dziecka, na slubie nie bylo jego rodziny. od ponad 40 lat ma udane małżeństwo, 3 synów. Ja np, mam rodzinę, ale nie mam znajomych- ani przyjaciół ani koleżanek, na moim ślubie była tylko najbliższa rodzina, też dziwnie, ludzie też zapraszają przyjaciół a nie same ciotki- klotki ;)