Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak przygotować się do badania usg 3d,4d? Nurtujące pytania.

Polecane posty

Gość gość

Czy orientujecie się może jak wygląda badanie usg 3d/4d? Jak się do takiego badania przygotować? Czy to usg jest poprzedzone normalnym badaniem ginekologicznym? Ile trwa takie badanie? To nasze drugie dziecko. Przy pierwszym dziecku nie robiliśmy takiego usg bo nie było takiej potrzeby. Teraz jednak Pani doktor zleciła mi to badanie. Może dlatego, że mam 4 tygodnie rozbieżności w terminach porodu. Martwię się trochę, ponieważ 3 tygodnie temu byłam na usg połówkowym i Pani doktor niewiele widziałam na tym usg i dlatego zleciła mi to badanie. Ta Pani doktor prowadzi już moją drugą ciążę, mam do Niej pełne zaufanie. Zauważyłam jednak, że podczas ostatnich 2 wizyt bardzo dokładnie przyglądała się podczas wykonywania usg. Dało się wyczuć, że chyba nie wszystko jest ok. Zapytałam czy wszystko jest w porządku, Pani doktor potwierdziła ale mam mieszane uczucia. Może nie chce mnie niepotrzebnie straszyć. Boję się trochę, że coś wyjdzie nie tak na tym usg.

Gość gość
Nie, normalnie idziesz, kładziesz się i lekarz robi badanie. Ocenia po kolei narządy dziecka, potem robi pomiary poszczególnych części dziecka, zważy itp... potem ocenia łożysko, wody, pępowinę, szyjkę macicy... No ogólnie obenia wszystko. Potem pokaże Ci przez chwilę malucha, kilka zbliżeń, zdjęć i dostaniesz płytkę. Ja dostałam na drugi dzien. Kolejność może być inna:-)