Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Brzydziłoby was przewinięcie obcego dziecka?

Polecane posty

Gość gość

Siostry, kuzynki, koleżanki? To co innego niż swoje dziecko.

Gość gość
Nie. To po prostu dziecko i tyle.

Gość gość
Nie.

Gość gość
Nie.

Gość gość
Zalezy! Czasem dziecko samo w sobie budzi we mnie mega obrzydzenie, jak na gluty wisza nad pyzata buzia ubabrana ...czyms bluzej nieokreslonym, pampers zwisa po kolana , a spiochy wygladaja jak po spotkaniu trzecisgo stopnia. Wiem, dziecko brudne, ponoc dziecko szczesliwe. Jednak czasem mam ochote takiego brzdaca w calym rysztunku do wanny wrzucic!

Gość gość
Z sikami jeszcze bym zmienił z kupa nie.

Gość gość
A ja w żadnym wypadku. Pamiętam jak bylismy całą rodziną w gościach u babci i tam była dziewczyna 1,5 roku, nasikała i sie drzeć zaczęła, ja jej nawet dotknąć nie chciałam ani moja mama nie chciała. ostatecznie tylko mam jej pieluchę tetrową wyciagneła bokiem przez nogawke od śpiochów.

Gość gość
Nie.

Gość gość
Oczywiście, że nie.

Gość gość
Dziecko nie brzydzi ale dorosly... masakra. Nie moglabym byc opiekunka osob starszych czy w hospicjum.

Gość gość
Mnie nie brzydzi. Chce pracować w żłobku, w przyszłości otworzyć swój. Póki co robię studia w tym kierunku, ale już w marcu będę robić praktyki ;)

Gość gość
Nie, pracowałam kiedyś jako opiekunka, więc trochę tych pieluch przerzucilam

Gość gość
kazde dziecko jest obrzydliwe

Gość gość
A ja tak, brzydziłabym się. Moze siki bym dała radę, ale kupe nigdy. Tak samo gile wiszace u dzieci, dla mnie fuj :-/ podziwiam pracownikow w zlobkach i niekiedy w przedszkolach.. Szacun.

Gość gość
Nie,jak można się w ogóle brzydzić dziecka ??? No jak?Nie jarzę zupełnie. Dziecko jest cudem natury ,jest piękne,niewinne ,wspaniałe, w ogóle brak określeń. Własne czy czyjeś ,bez znaczenia. A jak ktoś ma problem ,to polecam wypicie zawartości nocnika(mocz,100% bezpieczny i smaczne,kto pił ten już wie).Jeśli to przełamiecie,to z przewijaniem nie będziecie mieć żadnego problemu. Kupa może nie pachnie,ale 2 latki przeciez bawią się własną kupą i jakoś ich to nie brzydzi,skąd więc obrzydzenie dorosłego? Nie wiem jak smakuje i nie chce wiedzieć,ale może są i tacy co próbowali(żartuje) Natomiast podziwiam pielęgniarki co pracują w domach starców,to już inna bajka i to mnie osobiście brzydzi,to już wyższy poziom opieki.

Gość gość
znowu Host... Skąd wiesz, nie przewijałeś żadnego? Ale ci wierzę na słowo

Gość gość
Byłoby to może bardziej budzące opór przewinięcie obcego dziecka bo wobec własnego zupełnie nie czuję obrzydzenia ale myślę że jeśli byłaby taka konieczność, nie byłoby matki to bez jakiejś specjalnej afery bym to zrobiła. Natomiast inaczej by się sprawa miała gdyby to był jakiś dzieciak którego w duchu nie cierpię, traktuje jak wrzód konieczny w moim otoczeniu. Do takiego to czuję w duchu obrzydzenie nawet bez przewijania. Istnieją takie chociaż wyrosło to już dawno z pieluch, ale mi działa na nerwy. Wyrzutów sumienia nie mam bo nigdy nie okazywałam tego co czuję w duchu a dzieciak z wiekiem i tak okazał sie fałszywy i ma swoje grzeszki i wstrętne zagrywki, wiec teraz jeszcze bardziej go nie cierpie.

Gość gość
To tak jak z doroslymi. Sama siebie podetre i podmyje ale nie wyobrazam sobie podcierac osranej d**y kolezance czy sasiadce. To jest obrzydliwe i juz, nie ma znaczenia czy dziecko czy dorosle, gowno pozostaje gownem i cuchnie okrutnie. Jak kogos to nie brzydzi to czas sie zastanowic nad lekarzem

Gość gość
gość dziś no to teraz wszystko położne i pielęgniarki muszą zacząć się leczyć... Hm... Raczej ty.

Gość gość
Nie nie brzydziła bym się. Ani dziecka ani dorosłej soby. Brzydziła bym się jedynie jakiegoś lumpa brudasa.

Gość gość
Nie - choć oczywiście nie jest to żadna przyjemność. Ale też nic nadzwyczajnego. Bywalam nianią, pracuje w przedszkolu - robiłam to wiele razy.

Gość gość
Opiekuje się czasem dzieckiem siostry. Brzydzi mnie przewijanie siostrzenicy, ale trzeba to zrobić i już. Całkiem obce dziecko też bym przewinęła jakbym musiała. Z obrzydzeniem ale bym to zrobiła

Gość gość
obrzydzenie mozna przełamać ,metoda gość wczoraj jest skuteczna . Wyobraźcie sobie że to tylko zabawa i nic strasznego.Trzeba zmienić myślenie. Niestety obrzydzenie do kupy zostało zaprogramowane przez rodziców,którzy zakazali dotykania dawno temu,jest w podświadomości. Co gorsza ,obrzydzenie do moczu tak samo! Głupie i tyle. Opiekunki w domach opieki też kiedyś musiały pokonać obrzydzenie na szkoleniach,na pewno nie było im łatwo,ale wszystko się da jeśli lubi się swoja pracę i zmieni sie myślenie. Poczytajcie to http://dzieci.pl/kat,1033675,title,Maz-brzydzi-sie-dzieciecych-kup,wid,15360430,wiadomosc.html

Gość gość
tu jest jeszcze lepszy artykuł http://dzieci.pl/kat,1024263,page,2,title,Co-pokazuje-stosunek-do-obcych-dzieci,wid,16413402,wiadomosc.html i opisane dlaczego jedni czuja obrzydzenie ,wstręt a inni nie. Wszystko ma podstawe w odległej przeszłości

Gość gość
Tak,bałabym że doznam groźnych chorób.Musiałabym założyć specjalny kombinezon ,taki jak przewożą groźne odpady albo na choroby zakaźne .Do tego grube rękawice,szczelne.Maskę gazową z butlą tlenową. No i mogłabym już przewijać. Po skończonej robocie obowiązkowe mycie pod prysznicem dezynfekującym.