Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dużo Pań nie chce mieć dzieci, jakie są powody?

Polecane posty

Gość gość

Zapraszam do dyskusji, jestem mamą, ale jestem ciekawa :-)

Gość gość
raczej na odwrót, większość facetów nie chce i są do tego zmuszani psychicznie lub wrabiani kobiety teraz mają wręcz parcie na dziecko, jakiś przymus, bez brzuchola są nieszczęśliwe, w depresji, po prostu dostają psychozy

Gość gość
19:53 Odróżniasz "większość" od "dużo"? Chyba jest różnica... Zresztą jak ktoś bierze ślub, to raczej liczy się z jedną z funkcji zakładania rodziny.

Gość gość
Nie chcę ponieważ społeczeństwo jest tępe, instytucje państwowe chore, służba zdrowia istnieje głównie z nazwy, oświata woła o pomstę do nieba, a system ekonomiczny próbuje nas wykończyć. Wystarczające powody by nie chcieć się rozmnażać?

Gość gość
Witam mam 22 lata mam jedną córkę; ) planowana była. Razem z mężem nie chcemy mieć dzieci więcej Dlaczego ? 1. Nie mamy blisko rodziców do pomocy 2. Poświęcasz się dziecku a potem i tak ucieknie z gniazdka . 3.chce rozwijać się zawodowo a ciężko jest przy dziecku szczególnie małym. 4. Z wygody nie chcemy

Gość gość
Nie znam takiej pani :)

Gość gość
Bo panicznie boję się porodu, przeraża mnie sama myśl że mogłabym rodzić :(

Gość gość
W moim przypadku to wyraz troski.

1. Rozwój zawodowy, kariera, edukacja. 2. Atrakcyjność (brak rozstępów, bycie "ciasną"). 3. Poświęcanie wolnego czasu na własne przyjemności. 4. Możliwość bezproblemowych wyjazdów. 5. Swobodne uprawianie seksu, bo gdy dziecko podrośnie to trzeba uważać, żeby nie przyłapało. 6. Przespane noce. 7. Brak potrzeby chodzenia na wywiadówki itp. (znam osoby, które skręca na samą myśl - dziwny powód, ale jest). 8. Nikt nie marudzi, spokój w domu. 9. Bieda, sądzenie, że nie wystarczy pieniędzy. 10. Rozrywkowy tryb życia, imprezy. 11. Robienie co się chce i kiedy się chce. 12. Brak dodatkowych obowiązków. 13. Siedzenie na forach typu kafeteria. Już tłumaczę. Otóż wiele problemów z partnerem czy ogólnie z życiem zaczyna się po: a) zawarciu małżeństwa b) urodzeniu dziecka. To chyba wszystkie argumenty, które znam. ;p

Gość gość
Wszystkie wymienione powyżej powody wyssane z palca. Może poza kariera.

Gość gość
20:33przy ajmniej 70 % argumentów mozna wykreślić wiec...

Gość gość
Może dziwnie zabrzmi, ale w moim przypadku powiedziałabym, że z miłości do tego potencjalnego dziecka.

Gość gość
Moim zdaniem powód jest jeden główny i jeden mniej ważny. Kobiety uważają że są na świecie idealne sytuację, idealnie ludzie idealne sytuację. Często wola czegoś nie doświadczyć, nie mieć niż mieć coś nie idealnego. I tak to wygląda z macierzyństwem. Wydaje im się, i słusznie, że życie nie będzie wtedy idealne. Tylko czy kiedykolwiek będzie? A druga sprawa to to że myślą że na wszystko mają czas, a to często bardzo zgubne myślenie.

Gość gość
Mądre kobiety nie chcą dzieci, bo je na to NIE stać. Faceci są niepewni - dziś są, a jutro już ich nie ma, więc kobiety NIE stac na dzieci, więc ich NIE mają.