Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Fiszki online angielski

Polecane posty

Gość gość

Szukam fiszek do nauki angielskiego, może być jakiś program. Chcę sięuczyć dużej ilości słówek. Te papierowe nie spełniają moich oczekiwań, bo trzeba je wszędzie nosić, a ja chcę mieć coś na telefonie.

Gość gość
Wbrew pozorom, fiszki nie są najlepszą metodą nauki słówek :/ Sam stosowałem tę metodę bez większych skutków. Tutaj jest wspomniane o najlepszej metodzie nauki słówek, polecam sobie pooglądać: https://www.youtube.com/watch?v=tS22loQ5o7E

Gość gość
Ogólnie polecam cały kurs Enlinado. W porównaniu do korepetycji, gdzie płacisz po 40 - 50 zł za godzinę, takie rozwiązanie wychodzi bardzo tanio.

Gość gość
Można się naprawdę nauczyć dużej ilości słówek, ale trzeba te słówka robić w zdaniach. Zawsze przykłady w zdaniach. Pojedyncze słówka się szybko zapomina.

Gość gość
Fiszki to słaba metoda nauki słówek, poza tym więcej się nauczysz jak zrobisz je samodzielnie.

Gość gość
Nie znam aplikacji z fiszkami, moim zdaniem to bez sensu z nich korzystać w jaki niby sposób się nauczysz tych słówek? W taki sam jak siadanie i uczenie się ich na pamięc przy ksiązce.

Gość gość
Ja tam lubie uczyć się z fiszek, ale nie polecam uczyć się ich z urządzeń elektronicznych czy gotowych karteczek. Najlepiej nauczysz się korzystając z fiszek zrobionych samodzielnie - sprawdzona informacja.

Gość gość
Fiszki elektroniczne? Pierwsze słyszę pewnie mało się różnią od zwykłych. Ja się uczę slówek na zasadzie śmiesznych skojarzeń. Uczę się po kilka dziennie nie jak w szkole kartkowki z obszernych kolumn a pozniej się tych słówek nie pamięta zakuć, zdać i zapomnieć...

Gość gość
Nie pochwalam zupełnie fiszek, bo uczysz się wtedy jednego znaczenia danego słówka a jak wiadomo w języku angielskim jeden wyraz może mieć kilka znaczeń.

Gość gość
Zgadzam się z rozmówcą wyżej zamiast fiszek układaj sobie zdania ze słówkami, będzie to dużo przydatniejsza opcja poćwiczysz konstrukcje zdan jak i utrwalisz znaczenie słówka.

Gość gość
Moja znajoma uczy się z kolorowych kartek bardzo sobie chwali tą metodę. Polega ona na wypisaniu słówek drukowanymi literami na kolorowych kartkach i przyklejaniu do miejsc "rzucających się w oczy" mogą to być np drzwi od sypialni czy nawet lodówka. Nie znam aplikacji na telefon zawsze się uczyłem słówek w oparciu o słownik.

Gość gość
Zamiast fiszek dostępnych na telefon polecam aplikacje do nauki języka" Duolingo". Świetna do nauki przeznaczona dla każdego w pewnym stopniu pełni rolę nauczyciela nad naszymi postępami :D Moim zdaniem fiszki to nie jest dobra metoda do nauki słówek tak jak wyżej wspomniano uczymy się znaczenia jednego wyrazu..

Gość gość
W telefonie też mozesz mieć przecież fiszki zrobione przez siebie, dodatkowo obok możesz sobie wypisać różne ich znaczenia i przykładowe zdania. Będzie to chociaż sprawdzona metoda poza tym wypiszesz sobie słówka, których się chcesz nauczyć..

Gość gość
Ktoś wyżej wspomniał o Enlinado- dokładnie obejrz sobie kilka filmików na youtubie i może troche Ci się rozjaśnij jak zacząć się uczyć słówek, bardzo polecam jedyny kurs językowy z tak psychologicznym podejściem! :D

Gość gość
Zrób sobie fiszki sama np na wordzie wypisz sobie rózne znaczenia słówek i zdania, najlepiej nauczysz się robiąc to sam lub sama moim zdaniem.

Gość gość
Jakie znacie sprawdzone sposoby na naukę słówek oprócz fiszek? Zupełnie nie mam pomysłu dodam, że uczę się sam. Kiedy wydaje mi się, że już umiem dane słówko kiedy mam je użyć w zdaniu nagle zapominam..

Gość gość
W odpowiedzi na komentarz wyżej ja znam fajne metody nauki słowek np skojarzenia śmieszne lub zdania z danym słówkiem, można też korzystać z kolorowych kartek ale to tylko jeżeli uczymy się z kimś, bo to jest pracochłonna metoda i nie jest do końca dobra do nauki ucząc się samemu.

Gość gość
Zamiast fiszek może lepsza aplikacja mobilna? Więcej możliwości do nauki, różne słowka i też jest zawsze pod ręką. :)

Gość gość
Dokładnie zamiast fiszek można pobrać sobie aplikacje do nauki. Ja uczyłam się z aplikacji Duolingo naprawdę bardzo mi to pomogło. Dodatkowo dużo uczyłam się w domu rozmawiałam na skype z obcokrajowcami i oglądałam filmy po angielsku.

wypróbuj quizlet.com - darmowy program do robienia fiszek - fiszki są spoko! dodaj do nich zdanie przykładowe i będzie jeszcze lepiej :D