Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co czulybyscie gdyby tesciowa przychodzac do Was z innym wnukiem robila roznice

Polecane posty

Gość gość
Jaki kolejny temat? Napisalam temat o tesciowej i jej zachowaniu a nie o dziecku! Mowie tylko, ze przychodzi z tamtym wnukiem. Nie rozumiem, dlaczego sie mnie uczepilas...ale z koniem nie ma co sie kopac, nie bede rozkminiac o co ci chodzi.

Gość gość
00"19 Jednak trafiłam w sedno, że teściowa Cię nie lubi:-) Wcale się nie dziwię... I to, że pochodzisz z patologii też pewnie prawda. Moje dziecko jest już duże, nie muszę koło niego skakać;-) Pracuję wtedy kiedy chcę, uroki wolnego zawodu;-)

Gość gość
Moim zdaniem jest tak: tesciowa autorki jest zlosliwa. Zapewne jest to wysoce prawdopodobne, ze jest doklanie tak jak Autorka opisuje i ta kobieta sieje zlo w rodzinie (wiem co mowie, moja tesciowa byla taka sama, a takich jest sporo wbrew pozorom). Autorka nie wiem jaka jest, ale z opisu wynika, ze to tesciowa ja nachodzi w jej domu z tym chlopcem, nie na odwrot, wiec jak sie do kogos przychodzi to kultura i elementarne jej zasady nakazywalyby by u kogos w domu nie robic sobie spektaklu z jego przykrosci czy cierpienia. Tyle w temacie. Nie rozumiem hejtu tej siksy ktora tak sie poci pod tematem, wrocila pewnie z popijawy i awanturuje sie na necie, trollujac pod tematami. To biedna kobieta, trzeba jej potakiwac, bo pacjentom domow bez klamek sie potakuje. Dla sw. spokoju.

Gość gość
00:26 a ciebie tesciowa pewnie lubi, bo widzac jaki masz zgnily i parszywy charakter mniemam, ze tesciowa ma podobny, stad tak swietnie sie dogadujecie :) swoj ciagnie do swego :) P.S. nie myl mnie z autorka.

Gość gość
Sama miałam podobną sytuację i powiem brutalnie szczerze: ch.. zrobisz. Starej baby nie zmienisz i nie oduczysz jej faworyzowania innego wnuka. Może przejdzie jej samo z siebie kiedy oba dzieciaki podrosną, pokażą charakter i np. nagle stwierdzi, że woli twojego. Metod wychowawczych rodziców tamtego drugiego smarka też nie zmienisz. Możesz tylko zagryźć zęby i ograniczyć kontakty do minimum.

Gość gość
A może na skutek choroby wnuka, pomieszały jej się zmysły... Ludzie różnie reagują... Musisz wyluzować i nie przejmować się... Ja znam osobiście małżeństwo gdzie matka wysławia pod niebiosy swoją jedna córkę bo jest do niej podobna, a drugą ma gdzieś... Tak więc nie dziwcie się, że babka faworyzuje wnuka.

Gość gość
Moja teściowa nie żyje... Tak więc, nie mam z nią problemów.

Gość gość
Nikt nikogo nie zmusi do miłości...

Gość gość
Autorko ja Ciebie rozumiem. Rozumiem, bo u mnie w rodzinie takie same akcje odchodzą. Teściowa bez przerwy tylko mówi nam o nich, o tamtym synu, synowej i wnuku. Ciągle obmawia syna i synową, ale potem tam chodzi i się przymila. Wnuka z kolei zawsze wychwala pod niebiosa, ciągle tylko o nim mówi, podczas gdy nasz synek jest obecny. Rzygać mi się chce od tej kobiety. Twoja teściowa to typowy toksyk. Nieistotne jest, czy jej postawa wynika z choroby, czy z perfidii...po prostu musisz ją ignorować a jak bedzie trzeba to ograniczyć kontakty do minimum.