Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Komisja Zus

Polecane posty

Gość gość

Witam jestem w ciąży i na L4 dostalam z zus stawienie sie na komisję do innego miasta pierwsza ciążę poronilam tak pozatym nie mam czym sie dostac nie mam prawka itp na zwolnieniu pisze B zle samopoczucie wymiotuje bole glowy itd biore luteine podjezykowoa co sie stanie jesli sie nie stawie i napisze do nich pismo ze nie moglam z takiego powodu

Gość gość
Witam. Musisz się stawić ,chyba że przedstawisz zwolnienie od lekarza.Jeżeli takowego nie będzie wstrzymają ci wypłatę świadczeń.

Gość gość
Ktory tydzien?

Gość gość
11 tydzień jestem na L4 od ginekologa z kodem B na w dniu komisi nadal jest L4 10 sierpnia komisja do 20 sierpn8a l4 mam to musze jeszcze dodatkowe l4 brac czy te starczy?

Gość gość
Up

Gość gość
A dziwisz sie ze sie dopieprzylu? Przeciez co dwa tyg chodzisz do gin, wiec co 2 tyg L4 jest przeduzane, a tobie jakis debil wypisal na caly miesiac , o ile nie duzej! Z gory widac ze to lewe zaswiadczenie! Zreszta skoro masz juz wezwanie , to na L4 mysisz siedziec juz conajmniej 2 mc, bo pierwsze 32 dni placi pracodawca!

Gość gość
Ja bym na twoim miejscu się stawiła nie kombinuj po co robić sobie problemy.Zus to zus wstrzymaja ci zasiłek i koniec nim to odkręcisz będziesz siedzieć bez pieniędzy.Wszystkie ciązowe L4 są z kodem B ale to nie zwalnia cię od stawienia się w zusie musiałabyś mieć specjalne zaświadczenie od lekarza dlaczego nie możesz się stawić,powód a powód musiałby być duży np.szpital.

Gość gość
Pogadaj z lekarzem, może wystarczy wysłać dokumentację.

Gość gość
dziwie sie ze zus wzywa na komisje kobiete w ciazy, niedawno ogladalam wywiad z pracownikiem z zusu i mowil ze nie kontroluja kobiet w ciazy, ja cala ciaze bylam na L4, lekarz mi wystawial na miesiac czasu i ani razu mnie nie wezwali

Gość gość
A jednak robią jakieś tam kontrole ciekawe jak ktoś się nie stawi w ciązy przecież może zle sie czuc