Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pierwszy raz ze zmywarką

Polecane posty

Gość gość

Witam. Mam może takie nietypowe pytanie. Pierwszy raz w życiu mam zmywarkę i trapi mnie co i jak. Czy brudne naczynia można wkładać do zmywarki od razu? To znaczy zbierać je cały dzień i dopiero wieczorem puścić mycie? Czy przy zamkniętych drzwiczkach nie będzie w środku po prostu śmierdzieć? Na razie zbieram brudne naczynia w zlewie, ale niezbyt to estetycznie wygląda, taka góra brudnych talerzy, sztućców, kubków itp. Z kolei nie mogę za bardzo mieć cały czas jej otwartej, bo mam wąską kuchnię i ciężko było by się przeciskać między nią i meblami. I co stosujecie do mycia. Bo ja na razie standardowo tabletki i sól. Coś się jeszcze daje?

Gość gość
Do mycia stosuje kapsulki fairy. Jesli chodzi o brudne naczynia to najczesciej troche mi sie zbiera w zlewie jak w zmywarce zalegaja juz uprane naczynia, puszczam ja najczesciej raz dziennie, jak skonczy to otwieram na troche zeby podeschlo i jak mi sie chce to przepakowuje, potem dokladam na biezaco kolejne brudne i jak nazbieram to puszczam. I tak na okretke... Czasem smierdza resztki jak za dlugo siedza, albo byl aromatyczny obiad, ale po myciu nie smierdza. Ale najczesciej nic nie smierdzi bo nie zdazy polezec. Ale ja to piore tam wszystko, patelnie, gary, dzieciowe plastiki itd.

Gość gość
Hehe usmialam sie : w zlewie nie smierdza ale w zmywarce juz beda smierdziec :D Jak bedziesz trzymala 3 dni to bedzie smierdziec tak w zlewie jak w zmywarce, to juz wsio rowno :D Ja normalnie wkladam na biezaco wszystkie brudne naczynia, wlaczamy zmywarke zawsze wieczorem po kolacji. Rano przygotowujac sniadanie oprozniamy zmywarke.

Gość gość
A z produktow mam palstylki, plyn do plukania i sol.

Gość gość
Czy można umyć kota w zmywarce? w programie krótkim 15 minut czy coś mu się stanie?

Gość gość
Nie wiem,wejdź wypróbuj na sobie to się dowiesz

Gość gość
Z tym kotem to nawet nie wiem jak skomentować... W zlewie nie śmierdzą, bo po każdym użyciu czy to talerza czy kubka opłukuję je wodą, resztki jedzenia wyrzucam do kubła. Chodziło mi o to, że jeżeli dane naczynie nie jest umyte i będzie przechowywane w zamknięciu przez cały dzień to czy nie zacznie tam w środku brzydko pachnieć? Nie znam się na tym, bo tak jak już pisałam nie miałam nigdy zmywarki

Gość gość
Po każdym umyciu otwieram zmywarkę, naczynia stoją na pólkach tak jeszcze z pół godziny. Potem ją opróżniam i zamykam. Rano Po śniadaniu natomiast mam znowu brudne naczynia i pytanie czy jest sens wkładać je do zmywaki i zamykać ją? Nie mam w tej kwestii doświadczenia, a nie chcę eksperymentować i mieć później zaśmierdziałej zmywarki

Gość gość
Z jednego dnia nic nie smierdzi. Wiadomo ze nie wkladasz talezy i garnkow z resztkami jedzenia i nie lezy to przez 4 dni... A zmywarki w ciagu dnia nie zamykam szczelnie tylko zostaje przymknieta.