Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Robicie same surówki do obiadu czy kupujecie?

Polecane posty

Gość gość

Jakie są wasze ulubione? Ja właśnie robię marchew tartą z kukurydza i majonezem pycha :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Wow

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Robię wszystko sama, ale jak najmniej majonezu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
robię sama.np.dzisiaj grecka tyle że nie z oliwą a z jogurtem naturalnym lub ze śmietaną.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Mezowi kupuje sobie robie. Nie jem gotowych odkad zobaczylam ile maja kalorii.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Robię

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Czasem coś kupię ale zazwyczaj robie. Ale raczej nie typowe surówki, tylko jakaś sałatkę z oliwą np. rukolą, pomidorki koktajlowe, papryka i oliwa z oliwek.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Staram się kupować jak są na promo. Bo krojenie sałat, kapust, albo tarcie marchewek jest czasochłonne. Mix jest wygodniejszy i naprawdę bardzo dobrej jakości (przynajmniej u mnie). Do tego kroję już tylko ogórki, rzodkiewki i jakieś inne miękkie i łatwe warzywa, wrzucam czerwoną fasolę i kukurydze z puszek, solę, daję trochę majonezu i do lodówki. Za parę godzin, albo na drugi dzień na sałatkę jak znalazł!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Tzn. całych gotowych nie kupuję, tyko mixy sałat jako bazę.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Tu autorka. Majonezu w tej surówce jest bardzo mało. Na średniej wielkości miskę (4 duże marchewki) idzie niecała łyżka majonezu :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Robię, na zasadzie "co się nawinie" plus winegret (mamy sporo różnych octów i olei, więc nawet na tej samej bazie za każdym razem można zrobić coś o innym smaku). Najbardziej lubimy wszelkie na bazie cykorii.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja na garnek sałatki daję pół tubki majonezu (u mnie są w metalowych tubkach takich jak np przeciery pomidorowe w Rossmannie, albo pasty kanapkowe w Ikei). Garnek to tak jak na 3-4 duże porcje do obiadu dla dorosłej osoby.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Robię sama.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Robię sama.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Roznie. Czasem kupuje ogorki konserwowe, papryke konserwowa, pieczarki marynowane. Czasem robie marchew duszona z maslem, czasem kroje pomidory z cebula, czasem mizerie, czasem ogorki z pomidorami czasem cos z pekinki z kukurydza papryka pomidorami rzodkiewka. No roznie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Kupne surówki to sama chemia.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Z biedry sa dobre

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×