Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zbieranie pieniędzy do skarbonki

Polecane posty

Gość gość

Hej wam :) wiem ze juz byly takie tematy ale z tego co patrzę to w 2011 roku więc już się pewnie tam nikt nie udziela :-) Macie swoje skarbonki? Ja mam dwie, jedną na grubsze pieniądze(5ZŁ 10ZŁ 100ZŁ 200ZŁ) i jedną na drobniejsze ( 1gr 2gr 50gr 1zł 2zł). W miesiąc w tej drobniejszej uzbieralam 60zl :) ale tam wrzucam same 10gr 20gr czasami złotówkę. Cześciej wrzucam do tej grubszej i powiem wam, ż3 dopiero odkąd mam skarbonkę uświadomiłam sobie ile wydaje na kosmetyki i jedzenie... a zwłaszcza na jedzenie :O ograniczyłam wychodzenie do knajp i od konca kwietnie uzbieralam 2tys :) oczywiscie nie tylko na tym zbieralam :D wiec polecam wszatkim takie odkladanie , ja zbieram na aparat na zęby i operacje noska :D a takie dodatkowe pieniądze ze skarbonki trochę mnie odciążą :D a wy zbieracie tak kaske? Ile udalo sie wam uzbierac? :)

Gość gość
Mamy taki zwyczaj że do "skarbonki" wrzucamy 5 zł , które na wieczór zostały w portfelach . Początkowo kombinowaliśmy i śmialiśmy się z tego procederu . Teraz stało się to normalką i robimy to automatycznie nie tylko na wieczór . Autorytatywnie stwierdzam , że to bardzo opłacalna forma oszczędzania . A i ma dobre skutki wychowawcze . \Dzieci naszym przykładem też wrzucają swoje drobniaki do skarbonki .