Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Krzywa dwójka. Czy da się z tym walczyć?

Polecane posty

Gość gość

Borykam się z problemem krzywej dwójki. I gdzieś wyczytałam, że są sposoby na jej wyprostowanie. Nie wiem jednak na jakiej zasadzie to wygląda i czy warto. Może to jakiś pojedynczy aparat?

Gość gość
Ortodonta, łuk na górę. Z mało informacji, czemu dwójka krzywa, czy się nie mieści, czy inny powod, gdy się nie mieści, górny łuk rozsunie pozostałe zęby, a dwojka ustawi się we właściwym miejscu. Nikt tutaj nie pomoże, do orto marsz.

Gość gość
Dla tego jednego zęba i tak trzeba założyć aparat na wszystkie. Nie ma złotego środka i pojedynczego aparatu :)

Gość gość
Chyba jak usuniesz tą dwójkę i Ci wstawią implant to będzie prosty. W każdym razie należy zrobić najpierw miejsce gdzie ząb będzie mógł się prostować.

Gość gość
Dokładnie tak jak napisał ktoś wyżej. Krzywy ząb do wyprostowania to praca dla całego szeregu zębów. Nie da się tego zrobić tak po prostu.

Gość gość
Jeżeli ktoś ma miejsce to faktycznie można pomyśleć o wyrwani zęba i wstawić koronę porcelanową. Jednak nie wiem czy gra jest warta świeczki :)

Gość gość
Ale ryzykować dla jednego zęba? Implant może się nie przyjąć i co wtedy... ogromne koszty dla jednego zęba.

Gość gość
Pytałam, ponieważ tylko ten jeden ząb jest krzywy i miałam nadzieję, że jest szansa jakaś na wyprostowanie jej. Usuwanie i implant nie wchodzą w rachubę. Nie ma sensu w takim razie tego ruszać.

Gość gość
Jak Ci tak bardzo na tym zależy to polecam skonsultować to ze swoim stomatologiem. Będzie wiedział najlepiej co zrobić.

Gość gość
Do kontroli jeszcze trochę mi zostało... poczekam jeszcze chyba te 2 miesiące i zapytam swojego stomatologa.

Gość gość
Rany co ci ludzie bredza o wyrywaniu zdrowych zebow? Ortodoncja oczywiscie, ale dokladnie jak powyzej: wypeostowanie jednego zeba to jest zmiana ukladu calosci.

Gość gość
Znam bardzo dobrych specjalistów od ortodoncji - http://ortodontix.pl/ . Myślę, że dobrze doradziliby Ci co należy robić w takich przypadkach i jaki aparat byłby dla Ciebie najlepszy.

Gość DJ23
Idz do pro ortodont na filtrową. Moja siostra miała tylko dwie jedynki krzywe i oni tam jej wszystko poprostowali w calkiem dobrej cenie. W kazdym razie, wszystie zeby ma juz proste.

Gość gość
Oczywiście, że tak! Musisz poddać się zabiegowi prostowania zębów, który sam miałem przeprowadzany u http://kaiserziorkiewiczbeata.pl/ . Odpowiedni ortodonta to podstawa, jeśli chcesz żeby zostało to wykonane profesjonalnie i z pełną starannością.

Gość gość
Pewnie, że się da. Polecam Gabinet stomatologiczny Ortoprotex. Miałam u nich leczenie stomatologiczne + mocowane implanty. Wszystko zrobione ładnie, uśmiech jest estetyczny. Nie ma żadnych komplikacji, wszystko jest do siebie dopasowane i ładnie wygląda. Może i zaradza u ciebie.

Gość gość
Witajcie w najblizszym czasie mam zamiar założyć aparat ortodontyczny na zęby ale cały czas się zastanawiam jaki bylby najlepszy dla mojej wady zgryzu. Najbardziej zależy mi na wyprostowaniu górnego łuku gdyż golny łuk jest prosty ale nie asymetryczy ale i tak mi to nie przeszkadza. Obecnie na rynku mamy wiele dostępnych aparatów na zęby tradycyjne, samoligaturujące oraz przeźroczyste nakladkowe. Mi bardzo zleży na estetyce i skuteczności aparatu. Może ktoś z was leczyl podobną wadę? Proszę o opienie!!! wysyłam linka do filmika z moim uzębieniem https://www.youtube.com/watch?v=cojng0ZV-5I

Gość hania

Ja polecam dr Bąkała z Łodzi. Bardzo miły i opanowany lekarz, który sprawia że wizyta jest mało stresująca dla mnie! uratował mi zęba i pięknie go wyleczył!