Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego nie ma już dominujacych facetów w młodym pokoleniu.

Polecane posty

Gość gość
"Tak jest naturalnie. Rządził zawsze mężczyzna." x Sralne, a nie naturalne, to religie monoteistyczne (bo te politeistyczne stawiają kobietę na równi z mężczyzną) zrobiły sieczkę z mózgów ludziom i wmusiły w kobiety posłuszność, uległość i służalczość. A za czasów kiedy człowiek mieszkał w jaskini kobiety były uległe mężczyznom, tylko dlatego, że w zamian miały ochronę i dobra materialne. Samice w przyrodzie tez nie są uległe samcom ani od nich zależne. Każda samica sama poluje. Żadne samce w wśród zwierząt nie gwałcą też samic - samica musi wybrać samca i wyrazić zgodę na stosunek. Wyjątkiem są ludzie i delfiny, które są najbardziej rozumnymi zwierzętami zaraz po człowieku.

Gość gość
Kawa kosztuje 10 PLN bez przesady.

Gość gość
Ta, samce zwierząt nie gwałcą. A co pierwsze robi lew po przejęciu stada samic i zabiciu wszystkich młodych poprzednika? Dodatkowo fakt, że samice polują jeszcze nie znaczy nic o ich samodzielności, np wyżej wspomniane lwy - samiec, pan stada samic, jedyne co robi to "leży i pachnie". To samice odwalają za niego całą robotę, z polowaniem włacznie a mimo to i tak to on zawsze ma pierwszeństwo w jedzeniu. Złamanie tej zasady kończy się albo śmiercią albo wygnaniem nieposłusznej samicy.

Gość gość
lwy mają ciężkie zycie .. Tak naprawdę tylko jeden ma pod kontrolą całe stado samic , a reszta samców zostaje wyrzucona przez dominującego samca i prowadzi samotniczy tryb życia Tylko jeden ma prawo do kopulacji

Gość gość
Kobiety już nie muszą być ulegle bo nie dostaja ochrony i pieniędzy od mężczyzn jak kiedyś , kiedyś kobieta musiała być uległa bo jej życie zależało od mężczyzny , dziś kobieta zarabia sama na siebie a i częściej potrafi się obronić niż facet więc rolę się wyrownaly

Gość gość
Moim skromnym.zdaniem jest duza roznica pomiedzy mezczyznami urodzonymi w latach 80, a obecnymi 20-parolatkami. Mam 34 lata, pamietam komune i puste polki, a takze mojego ojca, ktory zawsze potrafil poradzic sobie w zyciu i mi, jako dziecku imponowal. Przyrzeklem sobie, ze jak sam bede miec rodzine, to bede chcial dla swych dzieci byc wzrocem. Zaradnosc, umiejetnosc wykorzystania kazdej okazji, twardy charakter. To odroznia mezczyzn od chlopczykow. Przebijanie glowa kazdego muru.

Gość gość
Mnie nie bardzo interesuje skąd to się wzięło z jakiej religii czy nie religii. Zarówno ja jak i mężczyźni są wychowywani w tej samej kulturze. Wiem że nie potrzebujemy ochrony bo same możemy zarobić ale ja wolałabym mieć ochronę i nie mieć pieniędzy. Pieniądze i praca szczęścia mi nie dają.

Gość gość
Postawa dzisiejszych facetów " chce uleglej ale zarób na siebie sama " :D i co mozw jeszcze frystki do tego xd rosjanki cały czas podkreślają swoją uległość ale ona ma cenę , bo dla rosjanki prawdziwy facet to taki pół Bóg , ale musi mieć pieniądze na jej utrzymanie , bo kobiety ze wschodu za męskość uznają , utrzymywanie kobiety na wysokim poziomie

Gość gość
Kiedyś mężczyźni mieli uległość ze strony kobiet w zamian za " władze ekonomiczna " czyli za to ze mogła żyć za jego pieniądze , dziś faceci nie chcą utrzymywać kobiet więc tracą tą władzę nad kobieta bo skoro kobieta zarabia sama na siebie to jest nie zależna , nie da się tak żeby kobieta była uległa w zamian za nic to przeciw naturze

Gość gość
Wiedziałam, mój facet jest z lat 80 dlatego jest taki super. Dominuje, utrzymuje a ja cieszę się swoją kobiecościa. ;)

Gość gość
Kobiety już nie muszą być ulegle bo nie dostaja ochrony i pieniędzy od mężczyzn jak kiedyś x Tak, a pieniądze ze świadczeń socjalnych to daje mityczne państwo samo z siebie? To, że czegoś nie widać, nie oznacza że tego nie ma. Podatki wypracowane przez mężczyzn idą na samotne matki i inne świadczenia socjalne. Różnica jest taka, że teraz kobiety nie widzą twarzą w twarz swojego dobroczyńce i nie muszą już wyciągać rąk w proszalnym geście. Ochrona. Wszelkie służby mundurowe to co? Jak napadnie cie ktoś to kto cię obroni?

Gość gość
Myślę że to zależy od wychowania , mój ma 25 lat ja 20 a dba o mnie bardzo i ma opiekuńczy charakter , jak byłam chora to prawie zamienił się w rasową pielęgniarkę xd

Gość gość
Nie pozwoliłabym facetowi sobą dominować, krzyczeć. Niech sobie kupi psa i na niego drze mordę i decyduje kiedy ida na spacer :D Jestem samodzielna kobieta. Mam partnera a nie władcę.

Gość gość
Faceci dominują w Afganistanie W Zachodnich państwach to kobiety rządzą mężczyznami

Gość gość
Krzyk nie jest oznaką siły. To domena kobiet i świadczy o rozchwianiu emocjonalnym. Podoba mi się też zdanie z ojca chrzestnego : nieodpowiedzialne mogą być kobiety i dzieci, nie mężczyźni. To pierwsza cecha. Druga to spokój i "skała", a nie typ furiata i despoty. Narzuca swoje zdanie siłą charakteru. Właśnie coś jak Marlon Brando czy Al Pacino z Ojca chrzestnego.

Gość gość
Domin7jacy nie znaczy bokser czy furiat. Nie raz wolałabym aby przylal niż jak ma się nie odzywać. Dominacja to siła charakteru i takiemu ulegne.

Gość gość
14:15 To tylko znaczy, ze czujesz sie nieodpowiedzialna i potrzebujesz misia, który cie poprowadzi przez życie Owszem, takich coraz mniej. Teraz od kobiety tez sie wymaga samodzielności i zaradności.

Gość gość
Chcesz to ci dam namiary na pewnego 21latka. Tak mnie przeorał i zeszmacił..w sumie to nie wiem czemu mu byłam taka posłuszna :D nawet dałam mu sie rozdziewiczyć analnie czego bym w życiu z nikim nie zrobiła. Ale on mi tak przeorał dupsko że za którymś spotkaniem wymiękłam i więcej sie z nim nie spotkałam :D

Gość gość
Dla mnie dominacja mężczyzny to wewnętrzny spokój i siła żeby się nie dawać "babie " prowokować , facet który na mnie chce się drzec i dyskutować jest słaby jak kobieta

Gość gość
Facet który chce dyskutować?????jest słaby. Czyli co? Ma się nie odzywać?

Gość gość
Chodzi o to ze siła męskiego umysłu powinna ignorować kobiece slabostki , a jeśli koleś wdaje się z dyskusje z kobieta i się zniża do jej poziomu to jest jeszcze gorsza lajza i siusiumajtem od niej

Gość gość
Prawdziwy facet to taki który nie daje się prowokować dziecku ani babie

Gość gość
"Tak, a pieniądze ze świadczeń socjalnych to daje mityczne państwo samo z siebie? To, że czegoś nie widać, nie oznacza że tego nie ma. Podatki wypracowane przez mężczyzn idą na samotne matki i inne świadczenia socjalne. Różnica jest taka, że teraz kobiety nie widzą twarzą w twarz swojego dobroczyńce i nie muszą już wyciągać rąk w proszalnym geście. Ochrona. Wszelkie służby mundurowe to co? Jak napadnie cie ktoś to kto cię obroni?" x Ty jesteś jepnięta czy jak? :D:D:D Co ma piernik do wiatraka? :O Kobietom z dziećmi pomaga państwo, bo w przyszłości dzieci ma swój interes. Podatki płaci każdy kto pracuje. A służby bronią każdego OBYWATELA, nie tylko kobiet.

Gość gość
Brak dominujacych i meskich mezczyzn to skutek emancypacji kobiet i feminizmu. Teraz kobiety dominuja bo tego chcialy!

Gość gość
Więc gdzie takiego znaleźć. Mam 22 lata i najmlodszy facet który spełniał moje kryteria miał 33 lata. Trochę duża różnica wieku, ale męskość w każdym calu.