Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy jest na tym forum ktoś inteligentny, mądry, po medycynie, biologii ?

Polecane posty

Gość gość

mam pytanie... dlaczego substancje uwalniające dopamine i noradrenaline są euforyzujące, poprawiające nastrój, libido... a substancje blokujące rozkład dopaminy, serotoniny itp powodują stan zombie, zero przyjemnosci ? przykłady: - amfa, benzofurany = euforia, radość - leki na ADHD typu metylofenidat = chwilowa poprawa nastroju a potem złość, agresja, zachowanie robota bez uczuć - MDMA = wiadomo, kraina szczęścia i obfitośći - leki na depresje SSRI tez dzialajace na serotonine = zombie, zero emocji, uczuc, sennosc, zobojętnienie, otępienie Prosze mi to wytłumaczyc

Gość gość
Po medycynie nie jest sie madrym. Medycyna akademicka to tak naprawde medycyna rockefellerowska. Juz nie uczy sie studentow leczenia ludzi tylko uczy sie jakie leki przepisywac na jakie schorzenie. W ten sposob wspolczesny lekarz stal sie tylko sprzedawca uslug farmaceutycznych. Wiec nie zadawaj gluypich pytan.

Gość gość
uczucia to to interpretacja danych taka pseudoinformacja. mówi ci o tym jak się będziesz czuła w najbliższej przyszłości ze względu na warunki i prognozy. jak sie czujesz dobrze tzn, że prognozy odnośnie twojego samopoczucia są dobre co nie znaczy, że trafne. istnieje kilka czynników z automatu informuj·ących cie o tym, że będziesz sie czuła źle i dlatego sie czujesz źle. np ból. tylko mnie nie pytaj dlaczego czujemy ból bo mam pare godzin wolnego tylkio

Gość gość
Odpowiedź jest prosta bo mają inny sklad który ur******* inne procesy w szarych komorkach i nie musze być po medycynie by to wiedzieć hhqqqa

Gość gość
czyli de facto twoje samopoczucie determinowane jest przez informacje o twoim samopoczuciu w przyszłości. jak masz miliard dolarów i właśnie wypad łaś z titanica za burte to jesteś bogata i masz p********e w tym samym momencie zatem o twoim samopoczuciu musi decydować przyszłość. sytuacja podobna: wypadłaś z titanica za burte ale akurat z kaujty w której cie gwałciło 5 zboczonych dziadków miliarderów. prognozy na przyszłość są dobre bo zanim cie rozerwie rekin to umrrzesz z zimna

Gość gość
to paradoksalny mechanizm. mówie o uczuciach i życiu w ogóle. mógłby sie wydawać bez sensu. chyba, że akurat stanowi część struktury świata. wtedy faktycznie jest bez sensu ale tylko dla nas:)

Gość gość
a jak wypijesz taką flaszkę to wydaje ci sie że przyszłość będzie różowa bo padł system aanalizowania informacji. wzieli se wolne a jak tu sie nie cieszyć z wolnego przy takiej robocie:) a jak dziabniesz w klupa to tak jakby dostali podwyższke i osobiste congratulationsy od pryncypała:)

Gość gość
ogólnie rzecz ujmując czujesz sie tym gorzej im wiecej środków w tym czasu musisz poświęcić analizowaniu bez dobrych wiadomości dla dyrektora czy innego kolesia, który wymienia ja na pare zer w pensji tu sie kroi kolejny paradoks dlatego zakończe ten wywód