Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Paniczny strach przed rakiem

Polecane posty

Gość gość

Panicznie boje sie raka unikam dymu tytoniowego jak ognia pije herbaty z antydeokstantami Badam sie jak wariat Mam naprawde hipochondrie w glowie ciagle tylko "byc zdrowa byc zdrowa"

Gość gość
Idź do psychologa po pomoc bo zwariujesz jak nadal będziesz żyć tylko po to by unikać czegoś co niekoniecznie musi Cię spotkać .Apropos dymu tytoniowego , mój dziadek palił dwie paczki papierosów (wtedy były Sporty bez filtra) jadł dużo wieprzowiny , tłusto i na nic nie chorował. Zmarł mając 86 lat . A pewien mężczyzna , który nigdy nie palił , zachorował na raka płuc.

Gość gość
po prostu musisz to olać i zrozumieć, że i tak wszyscy umrzemy prędzej czy później, przed śmiercią nie ma ucieczki. A takie zamartiwanie się i stres właśnie może wywołać raka, więc wrzuć na luz

Gość gość
Raka można mieć i nie wiemy o tym. Diagnostyka tomografem i rezonans magnetyczny, wszelkie badania obrazowe mimo iż diagnozują wczesne przypadki to nie zawsze i nie wszystkie. Poza tym one działają dopiero od jakiegoś momentu, np. guz musi mieć 0,1 cm aby był widoczny a komórki rakowe pojawiają się dużo wcześniej. Człowiek ma raka czasami kilka lat wcześniej niż jest on zdiagnozowany. Ludzie sobie żyją w przekonaniu że są zdrowi a rozwija się w nich już rak.

Gość gość
Idz do psychologa bo to podchodzi dod fobie lub OCD.

Gość gość
Żadna fobia tylko zwykła obsesja. Śmierć jest nieunikniona .

Gość gość
Masz objawy nerwicy lękowej. Ja tak miałam i obecnie po przebytej terapii funkcjonuję dużo lepiej. Jak przychodzą nawroty i cięższe dni, to pędzę do psychologa u www.psychologgarwolin.pl. Tam właśnie znalazłam pomoc.