Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wychowujemy obaj obce dziecko

Polecane posty

Gość gość

Hej dwa lata temu poznałam fajnego faceta który sam wychowywał syna przez 6 lat. A ja sama córkę. Po roku urodziła się nam wspulna córeczka. Ale że nasze prawo jest takie a nie inne musiałam przymusowo targać mojego byłego męża na sprawę aby zmienić nazwisko i ojca obiologiczego na papierze. Ale mniejsza z tym. W tym czasie robiliśmy badania dna na nasze wspólne dziecko bo musieliśmy udowodnić że to nie byłego męża no i przy okazji zrobiliśmy mojemu narzeczonemu i jego synowi badania wyszly że to nie jego dziecko. Nie wiemy co mamy robić kochamy go ale się boimy konsekwencji jak się dowie i co y się stało jakbyśmy to gdzies zgłosili

Gość gość
A co z matką tego dziecka?

Gość gość
matka nieznana

Gość gość
Bzdura. Nasze prawo przypisuje z automatu ojcostwo, jeśli dziecko urodziło się do 300 dni po rozwodzie, a ty piszesz, że poznałaś faceta 2 lata temu, a rok później urodziłaś mu dziecko. Czyżbyś zaszła w ciążę będąc mężatką? Zresztą, jeśli były mąż wystąpił o zaprzeczenie ojcostwa, a faktyczny ojciec to potwierdza, to nie ma potrzeby robienia badań. Chyba że sama nie byłaś pewna czyje to dziecko :P

Gość gość
Matka zostawiła go jak dziecko miało 8 miesięcy i do tej pory nie interesuje się dzieckiem. A z mężem nie żyłam już długo obaj mieliśmy uznana separację ale dopiero od rozwodu jest liczone te 300 dni zabrakło 2 tygodni a sąd i tak kazał na badania chociaż że były mąż powiedzial że nie jego a narzeczony że to jego. Ale tu chodzi o te dziecko które się okazało że wychowywał nie swoje dziecko od tylu lat. I nie wiemy co mamy robić czy poprostu to wszystko zostawić czy lepiej się przejść do prawnika