Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Niemowle nie robi kupy

Polecane posty

Gość gość

Moja coreczka 3 miesieczna juz 8 dni nie zrobila kupki, karmie ja kp. Zastanawiam sie czy isc do pediatry jutro po jakies czopki. Pediatra kiedys jeszcae powiedziala mi ze do kilku dni to normalne i jesli dziecko siz nie skarzy i nie placze to wszystko jesT ok. Moja mala z usmiechem na buzi caly dzien, spokojnie spi, ma dobry apetyt, brzuszek tez wcale nie jest twardy ani napiety, zero placzu.... Czy cos z tym robic? Jednak to duzo czasu... Slyszalam ze mleko z kp wchlania sie prawie w 100% no ale 8 dni z rzedu? Pomozcie

Gość gość
Jeśli dziecko jest wesołe ja bym poczekała. Moja czasem nie robiła 2-3dni. Rzeczywiście 8 dni to sporo, ale może faktycznie to mleko się wchłania. Ile razy karmisz na dobę?

Gość gość
Według mnie powinnaś iść do lekarza bo 8 dni to za długo.

Gość gość
Ja słyszałam, że niemowlę kp może nie robić kupy nawet 10-12 dni i to jest norma. Ale nie jestem lekarzem, ani położną, więc moja wiedza nie musi być wiarygodna.

Gość gość
Czytałam na forach, że niektóre dzieci robią co dwa tyg. Ale jeśli się martwisz, to na wszelki wypadek możesz iść do lekarza w tym tygodniu.

Gość gość
A chociaż sra

Gość gość
Ja bym dała ten czopek. Nie zaszkodzi jej bo to gkiceryna a nie lekarstwo. Jak po czopku i wyproznieniu sytuacja nadal się powtórzy to może bym poszla do pediatry. Dziecko tez na pewno zrobi kupę po rurkach windi.

Gość gość
U nas rekord był 10 dni, po młodej nie było widać, żeby jej to przeszkadzało w jakikolwiek sposób. Jeśli wygląda na to, że nic ją nie boli i normalnie moczy pieluszki, to ja bym jeszcze te parę dni poczekała.

Gość gość
Ja byłam Takim dzieckiem; mama pytała pediatrę, Bo przez tydzień nie robiłam - powiedziała, Że widac wiecej przyswajam niz wydałam i ze to nic niepokojącego

Gość gość
Moja pediatra twierdzi że do dwóch tyg.u dziecka kp jest ok,dopóki nie płacze itd. A rekordzista to 21 dni bez kupy :) mój też robił raz na 2 tyg kupę i było ok, przy rozszerzaniu diety kupy będą częściej

Gość gość
Dzieki dziewczyny, uspokoilyscie mnie troche bo juz sie martwilam. U nas jest 10 dzien, raz tylko byla doslownie plamka brazowa na pieluszce ale to doslownie nic. Po niej absolutnie nie widac nic. Jest bardzo wesolym dzieciaczkiem, jesli nie bedzie sie skarzyc to poczekam jeszcze troxhe. Tak, moczy pieluszki i to bardzo, dziennie przebieram ja wielz razy, i puszcza baczki bez zadnego wyrazu bolu wiec chyba nie jest rak zle.

Gość gość
Przy kp dziecko moze nie robic kupy przez nawet 10-14 dni. Moj tak ma ,w tamtym tyg bylam z tym u lekarza. Kazala czekac. Jesli kupa jest wkoncu jak plasetelina to dobrze. Chyba ze bedxiesz widziala ze to zaparcia wiec musisz isc do lekarza.

Gość gość
Mi polozna powiedziala ze norma to od 10 na dzien do 1 na 10 dni.