Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marek16283

Cukrzyca w ciazy

Polecane posty

Gość marek16283

Hej dziewczyny jestem w 38tg ciazy... do tej pory cukry były ok ale teraz mam już 3 przekroczenia w 1 tygodniu z tym że 1 jest przez to że spróbowałam coś nowego i to podniosło mi cukier... Jak myślicie czy to źle czy nie powinnam się martwić. Bo boję się że mi włącza insuline na 2tg przed porodem... Czy dziecku nic się nie stanie? Dodam że diabetolog sprawdzała moje wyniki i powiedziała że nie muszę do niej jeździć na wizyty no chyba że zaczną skakać cukry. Jem 6/7 posiłków dziennie i po każdym mierze.... Proszę pomóżcie...

Gość gość
jakie masz konkretnie te cukry?

Gość gość
Po pierwsze to nie ma sie co bac tej insuliny, a po drugie to watpie zeby Ci teraz dali, zaraz mozesz urodzic, dziecku juz za bardzo nie zaszkodzisz. No i napisz jakie masz cukry?

Gość gość
Miałam dietę cukrzycową całą ciążę, od 24tc insulina. Nie rozumiem dlaczego kobiety tak się boją insuliny? I co to są trzy przekroczenia na tydzień? Pikuś, tyle co nic. W tak zaawansowanej ciąży to nic dziwnego. Zaraz urodzisz a panikujesz jakby nie wiem co. Nic dziecku nie będzie.

Gość marek16283
142, 164 i 152 z tym że 2 są po niesprawdzonym jedzeniu, wcześniej ich nie jadłam. Normę mam do 140 po 1h

Gość marek16283
Pytam bo nie chodzę na wizyty do diabetologa bo stwierdziła że mam b. Dobre cukry i dopiero jak będą 20% przekraczać to mam się zgłosić... I co jak dostanę skierowanie od lekarza to minie z tydzień zanim mnie przyjmą a ja już wtedy praktycznie rodze