Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamy pniedzialek

Do rodziców zatrudniających nianie

Polecane posty

Gość mamy pniedzialek

Tak sobie poczytałam dzisiaj na kafe różne wypowiedzi rodziców. Jestem wręcz zbulwersowana waszym stosunkiem do opiekunek. Powierzacie im swój największy skarb. A chcielibyście żeby tyrały za półdarmo, tłumacząc to faktem że dziecko śpi po 3h dziennie. I ten bulwers, że jak to niania chce zarabiać ponad 2000 mc. Za pilnowanie dziecka? Toć to taka lekka praca. Czemu niania ma odpocząć podczas przerwy dziecka, przecież może posprzątać, okna umyć czy obiadu dla rodziny nagotować. No i koniecznie kamery, bo może kradnie? Albo dziecko leje? Jak wam źle to dzieciaka do żłobka!!!

Gość gość
Najlepiej za 5złociszy na godzine.

Gość gość
Pakiet full serwis

Gość gość
Za milion bym nie chciala sie uzerac z bachorami:o

Gość gość
Idę do pracy

Gość gość
Nie mam dziecka ale to śmieszne, żeby iść do pracy i sobie k***a odpoczywać w trakcie bo jest się nianią :D Z jakiej niby racji? To idz do innej pracy i powiedz, że zostawiasz wszystko i idziesz na 3 godziny poczytac książkę. Do bycia nianią też nikt nie zmusza. Wykwalifikowane i wykształcone nianie wybierają sobie odpowiednią stawkę i miejsce pracy a nie odwrotnie, a jak jest się przypadkową typiarą, to skąd oczekiwania lepszych zarobków. I k***a zdziwienie, że ludzie zostawiają dziecko pod opieką obcej babby i montują kamery. Serio cie to dziwi i oburza? To albo rób dobrze to co robisz albo zmien prace jak do czegokolowiek się nadajesz

Gość gość
Ja pracuje jako opiekunka, mam stałą pensje, urlop, wolne, chorobowe. Podczas drzemki dziecka nie muszę robić nic ;)

Gość gość
Ja nie przychodzę "pilnować" dziecka, od pilnowania to jest pies na podwórku. Dla dziecka które mam pod opieką przez wiele godzin dziennie jestem najbliższą w tym czasie osobą. Ode mnie się uczy, ze mnie czerpie wzorce. To ja w porozumieniu z rodzicami realizuję jakiś plan rozwoju czy edukacji dziecka. To ja muszę wykazać maksimum cierpliwości i stanowczości, a jednocześnie dać maluchowi poczucie bezpieczeństwa. Mam za to brać 5zł/h albo jeszcze sprzątać czy gotować? Komuś tu rozum odjęło?

Gość gość
A co myślicie o płatnym urlopie dla niani

Gość gość
Ja zarabiam 4 tys a niani płacę 3

Gość gość
Fajnie

Gość gość
Ja kiedyś słyszałem o rodzicach co placili niani 3zł za godz. I jeszcze stwierdzili po czasie że za drzemke nie będą płacić, bo niania w tym czasie siedzi i nic nie robi. Na to ona z tekstem: że w takim razie ona chętnie wyskoczy w tym czasie na zakupy. Chyba na tym sie zakończyła ich współpraca