Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Tylko prostaki i bedaki zazdroszczą innym

Polecane posty

Gość gość

tych pięciu stówek. Serio dla was to taka ogromna kasa że do gardła byście skoczyli drugiemu? Jest tu taka jedna, co ciągle płacze że ktoś dostał 500 zł. Powiem ci więc moja droga, że trzeba było się uczyć, to zarabiałabyś miesięcznie 10x więcej i nie musiałabyś żalić się na forum, że sąsiadce dali a tobie nie :D :D :D

Gość gość
*miało być 100x więcej, zjadło mi jedno zero :D

Gość gość
ludzie ktorzy stoja od rana by złozyc wniosek o 500 to szmaciarze i tyle, plebs pospólstwo

Gość gość
wytlumaczcie mi prosze, o co wam chodzi z tym 500+? mieszkam w Niemczech i tutaj Kindergeld nalezy sie na kazde dziecko (a jesli ktos duzo zarabia to moze wybrac ulge podatkowa) i nikt nie drze o to mordy...

Gość gość
09:34 Bo jest na każde , a u nas od 2. Proste.

Gość gość
09.30 a ty kim jesteś? Jeśli ci żal, ustaw się wraz z nimi w kolejce. Nie wyobrażam sobie kim jesteś i w jakich warunkach egzystujesz,że 500 zł to dla ciebie powód do takiej histerii. A wiedziałaś, że Rzepliński wziął 160 tysięcy ekwiwalentu urlopowego za niewykorzystany urlop? A wiesz, dlaczego nie wykorzystał urlopu? Bo orzekał kilkanaście razy w roku. Ale to cię nie oburza, prawda?Swoim móżdżkiem jesteś w stanie przeliczyć tylko 5 banknotów po 100 zł.

Gość gość
bo 500 plus to program który ma podnieść dzietność. Jedno dziecko to spadek demograficzny, dwoje to zero, od trójki i więcej zaczyna się przyrost. Jeszcze 1,5 roku temu nikt nie pyskował że nie dostaje 70 zł rodzinnego, teraz nagle wielkie oburzenie. Jeśli masz jedno dziecko to się nie należy i tyle. Pogódź się z tym.

Gość gość
więcej bachorów = więcej gwałcenia przez kler :)

Gość gość
a skąd wiecie , ze stoja w kolejce by złozyc wniosek ? tez tam stałas lub stoisz ?

Gość gość
gość dziś wytlumaczcie mi prosze, o co wam chodzi z tym 500+? mieszkam w Niemczech i tutaj Kindergeld nalezy sie na kazde dziecko (a jesli ktos duzo zarabia to moze wybrac ulge podatkowa) i nikt nie drze o to mordy... x a u nas zamiast dac ubogim ( sytuacje sa rózne w życiu a choroba bardzo zmienia sytuacje materialna ) to daja bogatym na waciki .

Gość gość
no ale w Niemczech tez kazdy dostaje... nie wiedzialam ze 500+ przyskuguje dopiero na drugie dziecko... ale to nie zmiania faktu, ze nadal nie rozumiem o co ten szum, bo przeciez nikt nikomu z miski nie wybiera i nie daje innym, no chyba, ze podniesiono wszystkim podatki, zeby te 500+ finansowac

Gość gość
przecież dają ubogim. Jak masz na osobę mniej niż 800 zł, to jesteś uboga i dostaniesz te 5 stów. A bogaci płacą dużo podtaków i czemu mają nie dostać?

Gość gość
ubogi jesli ma 800 zł na osobe czyli 3200 zł na 4 osoby badz mniej . No tak jesli ktos ma 3300 zł badz nawet 5000 zł na 4 osoby to mega duzo . Opłac , zrób zakupy i ile sie zostanie w minusie ? o wakacjah nie wspomne

Gość gość
Biednym się wszystko należy, mieszkanie socjalne, zapomogi i 500, bo jest głupi, a jak głupi to biedny. Ja mam trójkę dzieci, oboje z mężem zarabiamy sporo. Biorę 1000, bo mi się NALEŻY, płacę podatki. Pieniądze wydaje na p*****ly. Zaraz jadę postać w kolejce złożyć nowy wniosek.

Gość gość
Ten kretynski program podzielil spoleczenstwo, pewnie taki byl miedzy innymi cel:)

Gość gość
10:33 taka jestes mądra i zaradna a wniosku elektronicznie nie umiesz wysłac ?

Gość gość
Bo to zacofane prostactwo. Nie pojmuje. Kodziarze bezmyslni. Rodziny juz ich znienawidzily, bo caly czas naskakuja na dzieci.

Gość gość
My z mężem zarabiamy dużo, biorę na drugie dziecko i mam w nosie, że ktoś nie dostaje, bo dbam o swój tylek i nie interesują mnie inni.

Gość gość
"... ale to nie zmiania faktu, ze nadal nie rozumiem o co ten szum, bo przeciez nikt nikomu z miski nie wybiera i nie daje innym, no chyba, ze podniesiono wszystkim podatki, zeby te 500+ finansowac" Ty taka naiwna jestes czy tylko udajesz ? A SKAD pieniadze na te 500+ wzieli ? Rydzyk dal czy Tyminski majatek, ktorego nie ma, przepisal ? :D Mnie to rybka, nie mieszkam w Polsce, mieszkam w kraju gdzie rodzinne tez sie od drugiego dziecka nalezy... ale nie udawajcie ze pienadze z nieba leca. Komus trzeba zabrac zeby innym dac... a rzad i inni przy korycie sobie krzywdy nie dadza zrobic....

Gość gość
Poza tym to ja nie wiem, kto i dlaczego mialby zazdroscic. Masz 500, bo masz wiecej niz 1 dziecko? No to masz roboty po pachy i morze wydatkow przy dzieciach, znam ten miod, nie ma czego zazdroscic. Masz 500 na 1 dziecko? To klepiesz biede, tez nie ma czego zazdroscic. Nie masz dzieci? To nie masz wydatkow na dzieci.