Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

500 nowe zasady dla samotnie wychowujących

Polecane posty

Gość gość

Samotnie wychowuję to znaczy mam faceta z ktorym zyje ale nie bede przeciez tego ujawniać bo mam z tego więcej kasy. Jak obejśc nowe zasady tego 500+??? Bo jesli sama wychowuje to mam dać też dokument że chciałam alimentów od ojców. Parę stów mniej będzie. :(

Gość gość
weź sie za robotę, kasa z Państwa pomału sie kończy :)

Gość gość
nie opłaca się isc do pracy bo nie zarobie tyle ile mam z opieki. Boje sie tylko ze nie dadzą mi 500+ teraz bo mam troje dzieci nigdy nie wystempowałam o alimenta.

Gość gość
To na pierwsze nie dostaniesz kombinatorko i po kłopocie:) bo musisz mieć wyrok o alimentach, nie da sie obejść Tego

Gość gość
Skoro nigdy nie wystEMpowalas o AlimentA - pisze sie występowałam i alimenty

Gość gość
Cieszę się, że skończy się kombinowanie. Będzie tak jak przy zasiłkach rodzinnych.

Gość gość
zasiłki rodzine a myślisz że baby nie kombinują??? U mnie w blokju są takie z chłoapmi żyjo a bioro pieniądze z opieki aż portfel sie nie dopina. To tysiac dostane tak???? Ale ja chce te 500 na pierwsze!!! za piec stów to mona dużo dla siebie zrobic co miesionc

Gość gość
Właśnie "nie opłaca sie" najlepiej ciągnąc ile sie da, a pomyślałaś co później? Lata pracy sie liczą, doświadczenie, na dzieci całe zycie dostawać nie będziesz

Gość gość
Mnie ostatnio właśnie zastanawiała ta krótkowzroczność u kobiet. Lata siedzenia w domu na garnuszku państwa nie liczą się do emerytury! Ważne, że kasa jest tu i teraz, a potem lament, bo państwo każe żyć za marne grosze na emeryturze.

Gość gość
to tylko marne prowo :D

Gość gość
Uważam ze to prowo, a jesli chcesz faktycznie porady to wystąp o alimenty, najwyżej twoj wybranek serca pojdzie siedziec :D a Ty 500 zł dostaniesz :D

Gość gość
gość dziś dokładnie później lekarstw nie będzie miała za co kupić, trzeba myśleć przyszłościowo inwestować, odkładać, wiadomo ze emerytura jest niska i lepiej nie będzie ale trzeba sie jakoś "ubezpieczyć na przyszłość"

Gość gość
mam troje dzieci to mnie utrzymaja, dobra dzieki za rady cos moze da sie zakrecic