Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

malinka000

Płód jest za duży???

Polecane posty

Hej! Wczoraj byłam u ginekologa i wychodzi na to że jestem w 15 tygodniu ciąży. To moja pierwsza ciążą i mam do was pytanie. Ginekolog oznajmil mi że plód ma 110 gram z tego co wyczytałam to w tym tyg powinnien mieć d0 50-80 gram, a w 17 dopiero 100 gr ważyć. Czy to oznaka otyłości? coś nie tak?

Gość gość
Nie pisz głupot, otyłość płodu? ;-( po pierwsze dokładnie nigdy nikt Ci nie zmierzy i nie określi wagi płodu, bo jest ryzyko błędu pomiaru a po drugie wiek ciąży też jest liczony różnie, a te 2 tygodnie to bardzo dużo czasu dla rozwoju dziecka. No i dzieci też są różne, jedne są małe, inne większe. Moja córka miała np. dużą głowę, przez co ciągle wiek ciąży był fałszywy.

Gość gość
mysle ze nie masz sie czym przejmowac, ja jestem w 22 tyg A WG USG dziecko wazy 440 g, a na necie wyczytalam ze w tym tyg waga to ok 350 g. pytalam poloznej, mowi zeby sie tym absolutnie nie przejmowac, dziecko innej znajomej w tym samym tyg wazy juz prawie pol kilo. jakby os bylo nie tak to lekarz by Ci powiedzial

Gość gość
To są orientacyjne tylko pomiary daj spokój

Gość gość
Ją urodzilam w 35 tygodniu i moj syn mial juz całe 3kg i 52cm ! Wcześniak taki , a ja drobna mama w ciąży wysyłam 55kg :)

Gość gość
Jak głód jest duży to musisz z nim walczyć, na głoda najlepsze są serki Danio.

Gość gość
Mój na początku 21 tygodnia ważył 409 gram i lekarz mówi,że w normie.