Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

tak wygląda nasza pierwsza galeria handlowa w Opolu z czasów PRL

Polecane posty

Gość gość

Galeria Opolanin 3,4325 opinii z Google Centrum handlowe, Opole, Polska Adres: Plac Teatralny 13, 45-001 Opole Zaproponuj zmianę · Jesteś właścicielem tej firmy? Opinie 325 opinii z Google

Gość gość
SDH „OPOLANIN” W roku 1958 VIII Zjazd Okręgowy Delegatów ZSS podejmuje uchwałę o potrzebie budowy w Opolu Spółdzielczego Domu Handlowego. W roku 1969 Zarząd WSS „Społem” czyni starania i uzyskuje zgodę władz miasta na lokalizację SDH przy ul. Ozimskiej. Partnerami są: Państwowe Przedsiębiorstwo Handlowe „Cepelia” i „Dom Książki” W 1970 roku ogłoszony został konkurs na projekt budynku SDH. W 1972 roku pierwszą nagrodę za najlepsze założenia projektowe otrzymuje mgr inż. Wojciech Niedźwiedzki z WBPBK w Opolu. W roku 1974 Opolskie Przedsiębiorstwo Budownictwa Przemysłowego nr 1 w Opolu przyjmuje zlecenie i wchodzi na teren budowy jako wykonawca generalny. Dyrektorem SDH w budowie został Aleksander Leszkiewicz. Mimo wykreślenia inwestycji z NPSG w latach 76-80 roboty trwają nadal. Dzięki zaangażowaniu ówczesnego Prezesa Zarządu „Społem” WSS Henryka Szopińskiego i Dyrektora Zakładu Inwestycji „Społem” WSS Krzysztofa Oplanińskiego

Gość gość
kołbuc spieprzaj z tym posranym cygańskim grajdołem

Gość gość
galeria Opolanin obecnie świeci pustkami jest tam mało sklepów bo ta "galeria" została wybudowana w PRL odkąd powstały duże i nowoczesne galerie handlowe typu CH karolinka jak tu zajrzyjcie jakie są tam sklepy dam poniżej i odkąd powstała CH solaris Center i CH turawa park to galeria Opolanin podupadła :(

Gość gość
a takie są sklepy w CH turawa park pod opolem Centrum Handlowe Turawa Park to idealne miejsce na wygodne zakupy dla całej Rodziny. Zlokalizowane jest tuż przy obwodnicy Opola, zaledwie 10 minut od centrum miasta. Na 36 000 m² powierzchni handlowo-usługowej znajdziesz 54 sklepy i punktów handlowych popularnych polskich i zagranicznych marek. Wśród nich hipermarket spożywczy Carrefour. Swoje sklepy w Centrum mają między innymi: Mediaexpert, SMYK, Rossmann, Sephora, C&A, Deichmann, CCC, Empik, Super-Pharm, Reserved, KiK. W bogatej ofercie kawiarni i restauracji znajduje się między innymi KFC oraz Grycan. Dotrzesz do nas autobusem miejskim linii numer 10 [Poznaj szczegółowy rozkład jazdy]. Naszym atutem jest bezpłatny, przestronny parking, na którym znajdują się specjalnie wydzielone miejsca dla Rodzin z Dziećmi oraz liczne miejsca postojowe dla rowerzystów.