Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość samotna maminka

Przepis na chleb z masłem dla samotnej mamy,pomocy!

Polecane posty

Gość samotna maminka

Witajcie.Chciałabym wiedzieć jak poprawnie przygotować chleb z masłem dla mojego 4 -latka.On bardzo lubi,a ja nigdy nie wiem czy to prawidłowo. I nie wiem czy lepszy chleb ,czy bułka i czy masło czy smalec. Znalazłam film instruktażowy https://www.youtube.com/watch?v=aqvUc_xbbMg Co o tym sadzicie,czy to jest poprawny sposób?

Gość gość
podany przepis w filmie jest prawidłowy,z wyjatkiem podania chleba ze smalcem.Tutaj należy najpierw ukroić kawałek ,a następnie posmarować. Gdzieś widziałam tez przepis na bułkę z masłem,jak znajdę to podam link,na pewno ci się przyda

Gość gość
przepis jest nieprawidłowy.Dziecko do prawidłowego trawienia potrzebuje 2 wartwy masła ,a nie jedną!To szkodzi diecie. Smalcu powinno być 3 warstwy,to poprawia trawienie.Cała kostka to za dużo

Gość gość
gość dziś Nie znasz się. Tylko dzieci z pełnych rodzin mogą jeść chleb z dwoma warstwami masła. Dziecko samotnej matki musi dostać chleb z jedną warstwą, gdyż inaczej zaszkodzi to jego rozwojowi i nie zda do zerówki.

Gość gość
Ojej k****, ale wy i ten jak mu tam Paweł Ożga jesteście dowcipni. Główna domena tego forum. Zajmować sie wszystkim tylko nie tym co sie człowiekowi może faktycznie do czegoś przydać. Rzeczywistą wiedzą sie fałszywe szmaciska nie podzielą.

Gość gość
Ja bardzo przepraszam,ale co jest dowcipnego w tym że chleb jest niezbędny w diecie? Mojemu synowi przydaje się codziennie i tak samo smaruję 2 warstwy,bo mam męża i stać mnie na to.To jest ważne,bo każda matka dba o zdrowie dziecka i prawidłową dietę prawda? zdarza mi się że zamiast chleb mówię bułka .Bułka.Bułka zamiast chleba jest dopuszczalna tylko w wyjątkowych sytuacjach i nie wolno jej podawać codziennie

Gość gość
aktoś ma może przepis jak prawidłowo zaparzamy herbatę? bo już kilka wersji słyszałam.

Gość gość
Tak,też się nad tym zastanawiałam. Znalazłam tutorial odnośnie parzenia herbaty,sama jestem samotną matką i muszę sama wszystko przygotować dla dziecka.Tu jest film https://www.youtube.com/watch?v=aIqdctmniSI Jak byście coś nie wiedziały,to obok link do filmu "jak zagotować wodę", bo będzie potrzebna na herbatę

Gość gość
całe szczęście że mamy XXI w. i dostępne są tutoriale w internecie, inaczej byłoby ciężko nam samotnym matkom stawiać czoła codziennym obowiązkom :(

Gość gość
a różni sie czyms przepis na chleb z masłem dla NIEsamotnej mamy? Czy one jedzą inaczej? bo cos nie kumam :D

Gość gość
tak,przecież wyżej już napisano,że samotna powinna smarować jedną warstwę ,bo jest biedna,a ta która ma sponsora lub męża powinna smarować 2 warstwy.To oczywiste. Jeśli chodzi o herbatę,bo samotna słodzi jedną łyżeczkę ,a pozostałe po 2,bo wiadomo cukier za darmo nie jest!

Gość gość
Samotnej matce 2 łyżeczki cukru szkodzą, bo są bardzo niezdrowe dla jej kieszeni. Ja mam męża, ale chleb smarujemy masłem jeden raz (dziecku też), ale za to dziecko i my będziemy mieszkali w nowym domu, a nie u teściowej i to będzie dla dziecka jeszcze zdrowsze od podwójnego masła. :)

Gość Host
Uważasz że izolacja dziecka od babci,zamykanie się w osobnym domu jest dla niego zdrowsza? Dla ciebie tak,ale nie dla dziecka. Wszelkie działania odcinające dziecko od otoczenia ,od rodziny,przyjaciół,kolegów ,środowiska szkodza jego psychice,hamują rozwój. Rodziny wielopokoleniowe,wielodzietne są nastabilniejsze i mają najwieksze osiągnięcia,wystarczy poczytać życiorysy różnych sławnych ,zasłużonych osób.

Gość gość
ja mam trójkę i każdemu smaruję bułkę z trzema warstwami masła ,szynki,pomidora i cebuli. Wynika to z tego że na mam 3x 500 plus ,więc i porcje się zwiększają. A ma któraś 10-tkę?Jak żywicie?

Gość gość
niestety mam cały chlep i w poradniku nie było ani słowa jak ukroić kromkę.W ogóle nie wiem jak się za to zabrać. Bułkę tez mam całą :/

Gość gość
Ale masz problem.Bierzesz deske do krojenia,kładziesz chleb i gotowe!

Gość gość
Obłędny temat:):)

Gość gość
gość wczoraj wzięłam deske,położyłam i NIC SIĘ NIE DZIEJE!

Gość gość
A co ma sie dziać?Deska do krojenia jest naostrzona? Musisz pokroić na równe części chlep

Gość gość
Ludzie,co wy jej gadacie.Przecież nie deska kroi tylko NÓŻ! Zwykły nóż. Samotna matka może nie wiedzieć ,bo brak faceta który by udzielił fachowej porady,to normalna sprawa. Czy chleb już zerżnięty?

Gość gość
o rany ,jaki problem znaleźć poradnik,jak pokroć chleb? Tam wszystko wyjaśnione ,i masz różne grubości kromek.I pokazane jak poradzić sobie z bułką,jakiej wielkości nóż,jak naostrzony ,jak szybko kroić i jak trzymać. Wszystkiego musisz się sama nauczyć ,bo faceta nie masz i ci nie pokaże.Dla ciebie ten poradnik!

Gość gość
musisz kroić równo,umiejętnie ,żeby nie uciąć ręki. Najlepiej na desce do krojenia

Gość gość
pamiętaj,że kładziesz na desce a kroisz nożem,nie na odwrót!

Gość gość
Ludzie dajcie już spokój.Przepis na chleb z masłem jest prosty jak bułka z masłem. Jest jeszcze książka kucharska

Gość gość
A ja tam smaruję masło chlebem i już!

Gość gość
Jak deska Ci nie pokroiła, to ulep z chleba takie kuleczki, wrzuć je do masła, zamieszaj i jedz łyżeczką do herbaty. :)