Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Uwaga! Koniec stalkowania na facebooku! Lepiej przeczytaj.

Polecane posty

Gość gość

Większość osób twierdzi, że nie jest możliwe dowiedzenie się kto oglądał nasz profil. A tymczasem można się tego dowiedzieć i to w banalnie prosty sposób. Kojarzycie opcję "proponowanych znajomych"? Najczęściej FB przydziela ich nam na podstawie liczby wspólnych znajomych, wspólnych lokalizacji, itp. Ale nie tylko. Otóż kilka dni temu byłem na rozmowie kwalifikacyjnej. Nie wyszło, nie ma o czym mówić. Ale zapamiętałem nazwisko prowadzącego tę rozmowę (i jednocześnie szefa firmy). Dzisiaj wyskoczył mi jako proponowany znajomy. Ja sam nigdzie go nie wyszukiwałem, nie oglądałem na fejsie strony jego firmy, nie mamy też żadnych wspólnych znajomych. Owszem, miasto to samo, ale come on, podobnie jak 300 tysięcy innych ludzi. Dlaczego wyskoczyłby mi akurat teraz? Jedyna możliwość to to, że gość wchodził na mój profil. Tak więc stalkerom radzę uważać. Wystarczy wejść na opcję "szukaj znajomych" i dokładnie przyjrzeć się liście. Jeśli wyskakują ci tam osoby, z którymi nie masz wspólnych znajomości, grup, ani lokalizacji, to voila: oto twoi stalkerzy.

Gość gość
Ale masz refleks, przecież to od dawna wiadomo

Gość gość
Dlatego ja nie mam konta na Fb i mam święty spokój. Konto na takim portalu nie jest mi do niczego potrzebne.

Gość gość
Zależy jakie konto. Jak takie bez danych prywatnych, dosłownie z trzema zdjęciami na krzyż, to może być. Co innego, jak tam masz podane wszystko, a kim jesteś w związku, gdzie pracujesz, zdjęca z wakacji, zdjecia z domu z urodzin, ze ślubu - to co się dziwić, że potem kwszystko o wszystkich wiadomo.