Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czemu po pierwszym dziecku często szybko pojawia się drugie?

Polecane posty

Gość gość

Tak się mówi i tak wynika z moich obserwacji otoczenia. Pary przestają tak bardzo zwracać uwagę na antykoncepcję? Czy o co chodzi?

Gość gość
Najczęściej, w wielu przypadkach to wpadka.

Gość gość
Też to zauważyłam i mnie to zastanawia. To chyba nie jest komfortowe jak ledwo po pierwszym porodzie się zagoi a tu druga ciąża...

Gość gość
Bo tak jak 1 tak i 2 to wpadka.

Gość gość
Wcale nie. Moja mama mi mówiła, że planowała mieć drugie dziecko z 5 lat po pierwszym, a pojawiłam się 2 lata po mojej siostrze. Podobnie było u jej brata. Tylko on był w małżeństwie 15 lat, żadnych dzieci. W końcu zrobili jedno i mieli się rozwodzić. I co? I rok po pierwszym było drugie. I im się rozwodów odechciało. U drugiego brata podobnie było, ale bez rozwodu. Też nieplanowane to drugie. Raz gadałam z jednym kolesiem przypadkiem, wiek 30+, to mi powiedział, że ma roczne dziecko i tak to już jest, że często szybko po pierwszym pojawia się drugie.

Gość gość
bo nie ta płeć, bo chce chlopca, bo chce dziewczynke

Gość gość
Tacy rodzice to dopiero mają nasrane w głowach!

Gość gość
Tak mi się przypomina, że w podstawówce miałam koleżankę, która miała o rok młodszego brata, miała też 2 starsze siostry (jedna 18, druga 17 lat). I ja się ją chyba pytałam czemu tak rok po roku jej mama rodziła i jeśli dobrze pamiętam to ona coś odpowiedziała, że karmienie piersią miało chronić przed ciążą. Jak widać nie ochroniło. :P