Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Oto jak się bawią Polki na Woodstocku

Polecane posty

Gość gość
no i nikomu krzywda się nie stała, że jakaś pokazała kawałek ciała. Kiedyś o tym czasie mieli powstanie warszawskie, wojnę, a teraz nuda. Nie zginiesz z honorem za Polskę, co najwyżej cię pijany kierowca rozjedzie. Woodstock to nie jedyne obleśne miejsce, na pielgrzymkach też ludzie są niegrzeczni

Gość gość
Gorszy obciach to narąbana pielgrzymka z Polski. Nawalić się na festiwalu rockowym a na pielgrzymce to nie to samo ☹ Piją w autobusie, a potem zamiast wysiadać wypadają ☺

Gość gość
pewnie walom sie bez gumy za wino

Gość gość
nie tylko polki i nie tylko woodstock. tak jest na każdej imprezie masowej w byle jakim kraju debile!

Gość gość
dokładnie, niech sobie wygooglują, pełno zdjęć w necie, gdzie ktoś lata na golasa w Roskilde i ogólnie na różnych tego typu imrezach. Za dużo piwa albo jeszcze czegoś i potem się szaleje ☺

Gość gość
podoba mi się, może pojade na Woodstock? ;-)

Gość gość
17 razy byłam na pielgrzymce i nigdy nie widzialam żeby ktoś był narabany

Gość gość
ja też byłam i wstyd się przyznać, ale nawaliłam się w Fatimie. W Portugalii nietrudno się nawalić, gorąco w cholerę i takie dobre wino ☹

Gość gość
zresztą też mi problem, nawet Chrystus z apostołami byli dość trunkowi. Do dziś można kupić markowe wina w Izraelu. Weselne z Kany Galilejskiej i różne inne. Jaka była rozpacz jak brakło wina na weselu, to się zlitował i zamienił wodę w wino. Można sobie wypić w świętym miejscu, co w tym złego w sumie

Gość gość
Tylko z tym winem z czasów Chrystusa jest taki problem, iż to nie było wino w rozumieniu dzisiejszym. Bardziej był to bardzo mocno rozwodniony sok winogronowy z domieszką alkoholu. Dodatkowo w tamtych czasach takie wino było podstawowym napojem na pustynnym terenie Izraela, ponieważ o wodę pitną było bardzo trudno poza terenami zielonymi. Tak przynajmniej nam w szkole katecheta to wytłumaczył.

Gość gość
Dobrze widzieć. To, które kupiliśmy na pamiątkę z Izraela było bardzo dobre. W dwupaku wychodziło taniej. W Kanie wszyscy obkupują się w wino, Żydzi ze wszystkiego zrobią biznes ☺