Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pozorny ideał, jestem załamana mężczyznami

Polecane posty

Gość gość

Spotykałam się z mężczyzną - na pozór idealnym. Wykształcony, wychowany, z ciekawym hobby, ale okazał się, że zależy mu tylko na jednym. Niby prawiczek, ale od razu założył, że po ślubie obowiązkowo będzie seks. Cholerni zboczeńcy... I jak tu nie być samej? Skoro na pierwszy plan w małżeństwie podkreśla seks?

Gość gość
Kamil? :P

Gość gość
No ale to normalne w małżeństwie przecież jest ;P przynajmniej w malzenstwach z dobrymi relacjami. A ty aseksualna jesteś czy co?

Gość gość
Zabawne 4/10

Gość gość
15:10 Nie jest normalne bo brzmi tak, jakby to był cały sens małżeństwa.

Gość gość
Po ślubie będzie "głowa mnie boli", "zboczeniec", "erotoman po co tak często". Jak nie ma udanego seksu przed ślubem, to niech cię jednego z drugim, ręka boska broni przed podpisaniem tego cyrografu.

Gość gość
15:45 I całe szczęście! Cnotliwa żona brzydząca się zboczeniami to skarb i powód do zazdrości!

Gość takijeden666
Małżeństwo bez seksu, jaki sens ma takie małżeństwo ?

Gość gość
16:12 Może taki, że jest tam szacunek i nie ma sprowadzania do roli przedmiotu. Pomijam, że autorka wyraźnie napisała, że tamten facet widział tylko seks, a nie jakieś wartości i cele malżeństwa.

Gość takijeden666
Na pierwszy plan to nie znaczy "tylko". Dla ciebie seks to uprzedmiotowienie, dla mnie nie. Małżeństwo jest po to aby uprawiać seks i mieć dzieci.

Gość gość
Seks jest ważny w normalnym związku,nie masz powodów wyzywać faceta od zboczenców..co innego gdyby tylko i wyłącznie na tym Mu zależało i nie liczyłby sie z Tobą

Gość gość
takijeden666 dziś Nie, małżeństwo jest po to, by zalegalizować związek i wyznać miłość przed społeczeństwem, w następnej kolejności jest po to, by mieć dzieci, a nie po to, by uprawiać seks. To zasadnicza różnica.

Gość gość
16:39 Tu autorka. Nie, seks nie jest ważny, ważny jest szacunek i uczucia, a seks można w tych czasach mieć z kim popadnie, a tylko małżeństwo z kimś wyjątkowym.

Gość takijeden666
a seks można w tych czasach mieć z kim popadnie, a tylko małżeństwo z kimś wyjątkowym x masz zamiar ożenić się z kimś wyjątkowym, a seks mieć z kimś innym ? bo myślałem że seks też z tym wyjątkowym. xxxxxxxxxx jest po to, by mieć dzieci, a nie po to, by uprawiać seks x a dzieci skąd się biorą ?

Gość gość
aha czyli ten wyjatkowy jest bogatym jeleniem lozacym na rodzine a ten niewyjatkowy byle kto od seksu typowe myslenie kobiet XXIwieku

Gość gość
takijeden666 dziś Nie rżnij głupa, tylko przeczytaj raz jeszcze co napisałam. Miłość, to miłość, a seks, to tylko seks. Po prostu małżeństwo to coś wyjątkowego i nie warto gloryfikować seksu, bo jak pisałam, seks można mieć z każdym bez małżeństwa.

Gość gość
gość dziś Chyba tępe myślenie zboczeńców XXI wieku.

Gość gość
Takijeden Odróżniasz rżnięcie się jak króliki, byleby sie spuścić i wyżyć, a seks tylko w celu i tyle razy do którego ten seks został stworzony?

Gość takijeden666
seks można mieć z każdym bez małżeństwa xxx i to pisze ta co wyzywa innych od zboczeńców.

Gość gość
16:53 Ja nie wiem, z kim się zadajesz chłopie, ale mnie uczono, że wyjątkowy ma jakieś zasady, wartości, szacunek, a niewyjątkowy to właśnie taki chodzący pies, co najlepiej wplótłby w przysięgę małżeńską, że ślubuje rżnięcie i nic poza tym.

Gość gość
szczerze autorko nie wiem o co ci chodzi bo w kocu jak nie jestes dziewica o o co spinka?

Gość gość
takijeden666 dziś Bo wyrywasz z kontekstu i rżniesz głupa, to już nie moja wina, że nie rozumiesz. W czasach, gdzie idziesz na imprezę się rżnąć, seks nie jest niczym atrakcyjnym i w ogóle ludzkim w małżeństwie, a wręcz wypacza jego ideę. Łapiesz?

Gość gość
17:00 Kiedy ja jestem dziewicą, skąd wniosek, że nie?

Gość takijeden666
Łapię, ale nie zgadzam się z tobą. I nie wyzywaj bo ja też mogę cię wyzwać. Nie sztuka kozaczyć w necie.

Gość gość
OK Wiec napisz w 1 poscie o co Ci chodzi. Bo tutaj wszyscy to goscie

Gość gość
takijeden666 dziś Nie wyzywam, po prostu wyrywasz fragmenty z kontekstu i udajesz, że nie wiesz, o czym piszę, tak lepiej?

Ale seks nie jest zboczeniem ... wprost przeciwnie :) Jest fizycznym aktem i ucieleśnienim uczucia i związku :)Aż przykro , gdy czyta się Ciebie taką wyzywającą od zboczeców faceta którego pokochalaś ;(

Gość gość
Autorko podczas zbliżenia małżonkowie stają się jednym ciałem. Sorry, ale małżeństwo nie jest po to by zrobić dzieci i żyć obok siebie. Małżeństwo to też nie kumpelstwo. Większość ludzi lubi seks.

Gość takijeden666
Wiem tylko, że bez seksu ani dla mnie ani dla mojej małżeństwo (obecnie jeszcze luźny związek) nie miałoby sensu, kilka dni i już nam sobie brakuje, chodzimy poddenerwowani, nosi nas i ogólnie jest do dooopy....

Gość gość
A ja zrozumiem autorkę. Sama postanowiłam że nie będę wychodzić za mąż, bo nie zamierzam być darmową k****, sprzataczka i kucharka w jednym. Bo tego faceci głównie oczekują. Dopóki dajesz mu d**y, to jest pięknie i ładnie. Spróbuj jednak tylko zachorować, być zmęczona i nie mieć ochoty zająć się jego paskudnym k*****m, to wielka miłość się kończy. Nie zamierzam być seks zabawką, faceci są paskudni, nie chcę z mimi mieć nic wspólnego.