Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamapodprad

Nowy blog o ciąży i macierzyństwie inny niż wszystkie

Polecane posty

Gość mamapodprad

Cześć, Chciałabym się z Wami podzielić informacją o moim niedawno założonym blogu na temat ciąży i macierzyństwa: mamapodprad(kropka)blogspot(kropka)com Jest to blog inny niż wszystkie. Założyłam go, ponieważ kiedy byłam w ciąży, szukałam, ale nie znalazłam bloga, który językowo nie byłby tak niemiłosiernie optymistyczny, przesłodzony, wypełniony zdrobnieniami typu brzuszek, maleństwo, nóżki, pupcia, kupeczka, jelitka. Ja czegoś takiego nie jestem w stanie czytać. ;-) Mój umysł się wyłącza. Po pierwsze ten blog jest pisany zwykłym językiem, bez przesadnych zdrobnień. Jest też realistyczny. Po prostu kawa na ławę. Będę opowiadać, jak czułam się w ciąży, czego się bałam, dlaczego nie cały czas tryskałam radością, co mnie irytowało, co mi pomogło, co się nie sprawdziło. Będzie on o mnie, która idzie z tym całym swoim macierzyństwem (i nie tylko) pod prąd często wbrem przyjętym standardom, ale w zgodzie z samą sobą. Blog będzie przede wszystkim podejmował następującą tematykę podzieloną na 6 głównych działów: 1) o tym, jak oszczędzać w ciąży i po narodzinach dziecka; 2) o moim ciążowym odkryciu czyli ekologii (m.in. pieluszki wielorazowe, pieluszki ekologiczne, olejki do pielęgnacji ciała, bezpieczne kosmetyki dla dzieci i kobiet w ciąży); 3) o feminizmie (m.in. uczenie synów szacunku do dziewczynek; uczenie ich jak być w przyszłości dobrymi ojcami; uczenie córek wiary w siebie, w to, że mogą osiągnąć wszystko) oraz o seksizmie na rynku odzieży dziecięcej i zabawek; 4) o nietypowych książkach o ciąży i macierzyństwie oraz o tych dla dzieci; 5) o tym dlaczego ciąża nie zawsze jest stanem błogosławionym oraz, że macierzyństwo czasem lub nawet często jest powodem do frustracji; o tym, jak nie dać się zwariować będąc rodzicem oraz o problemach dnia codziennego; 6) o rodzicielstwie bliskości i o radościach dnia codziennego. Jak widać, blog będzie dość nietypowy i dość szeroki jeśli chodzi o tematykę. Mam nadzieję, że przypadnie Wam do gustu i że każdy z Was (celowo nie piszę każda z Was, gdyż wierzę, że będ go czytać również mężczyźni) znajdzie tu coś dla siebie. :-)

Gość gość
Ale co w związku z tym? Masz dziecko i chcesz edukować kobiety, które mają dwoje, troje lub więcej? Napisz lepiej u staraczek.

Gość gość
Weszlam z ciekawosci, nie wiem czy sie przebijesz, zycze powodzenia:) raczej na fejsie sie reklamuj nie tu, bo tu jest taki klimat ze tylko Ci pojada. Moglabys mi napisac gdzie dostane ten krem przeciw odparzeniom, ktory polecasz? Tez wszystko sprawdzam na sroce:)

Gość gość
,,jak widac blog bedzie dosc nietypowy" - czy ja wiem...

Gość gość
Nic ciekawego

Gość mamapodprad
Krem przy odparzeniach Nacomi w Krakowie można dostać m.in. w drogeriach Pigment albo Kosmyk. Jeśli nie masz takiej możliwości, jakaś drogeria internetowa: https://www.ceneo.pl/38922041

Gość mamapodprad
Jest już podobny blog? A ja będąc w ciąży szukałam, ale nie znalazłam :-( Wiesz może, jaki ma adres. Z ciekawości zaglądnę i poczytam wpisy. :-)

Gość gość
Ja pisze za to o seksualnych przygodach osób które poznałam. zycie4nocnekropkablogspotkropkacom

Gość gość
Dziewczyno taki blog to powinien być pamiętnik, nie uważaj się za specjalistę na podstawie doświadczeń z jedną ciążą i jednym dzieckiem.