Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Imie dla dziewczynki

Polecane posty

Gość gość

Witam 🌼 Pewnie byly juz takie tematy jak moj ale..... Mam dylemat co do imienia dla mojej coreczki. Mysle nad Dominika, na drugie Weronika albo Zuzanna..... Za 3 tyg,rodze i jeszcze mam chwilke aby nadac inne imie....

Gość gość
Weronika

Gość gość
Wszystkie 3 oklepane

Gość gość
Weronika :)

Gość gość
Zobaczysz ja, bedziesz pewna! Ja chcialam Zuze, zobaczylam cirke dwa dni po porodzie, spiaca w tym szklanym lozeczku i od tak przyszlo ,na buzi miala wyryte " Natala"

Gość gość
To ja...autorka tematu......moze i oklepane a jakie teraz sa nie oklepane imiona? Ja nie chce nie wiadomo jakiego imienia...... Teraz rozwazam , chodzi mi o 1wsze imie, Dominika, Wiktoria albo Emilka . W 1wszym poscie zaistnial blad bo zamiast Weronika mialo byc Wiktoria

Gość gość
Ta co napisala,ze te 3 imiona sa oklepane to jak dla mnie moze dac na imie corce Brunchilda.Prawda,ze nieoklepane jak te wszystkie Weroniczki?Zal z taki ludzi.

Gość gość
Oklepana to jest julia, majka i zuzanna. No i tego nie zaprzeczajcie, bo mozna sie tymi imionami porzygac.

Gość gość
19:35 Dla ciebie moga byc oklepane,dla innych nie.Nie pojmujesz tego?

Gość gość
No te 3 imiona bija rekordy nie ma co.

Gość gość
Jakie są nieoklepane?? Mnóstwo np. Iga Klara Ada Monika Eliza Sara Dagmara Ewa Róża Matylda Kaja jest tego masa... "Dla ciebie moga byc oklepane,dla innych nie.Nie pojmujesz tego?" imiona z pierwszej dziesiątki raczej dla każdego są oklepane.. Dominika nie jest aż tak bardzo popualrna za to Wiktoria i Emilka bardzo

Gość gość
Weronika

Gość gość
akurat w pierwszej dziesiątce najpopularniejszych imion nie ma ani Wiktorii ani Emilii, więc wsadź sobie w dupę te durne komentarze :O

Gość gość
Mam ten sam dylemat co autorka, kompletnie nie wiem jakie imię dać córeczce. Wstepnie wybralam Natalkę i Martynkę (od razu sobie zdrabniam jak będę do niej mówić, bo przecież nikt do malego dziecka nie mowi Zuzanno czy Barbaro) ale też nie wiem czy na koniec nie wymysle czegoś calkiem innego.

Gość gość
Witam 🌼 To ja, autorka. Dziewczyny, spokojnie. Po co az tak sie denerwowac ! Wiecej luzu , inaczej dojda Wam zmarszczki :P Jak dla mnie ani Emilka ani Wiktoria nie sa oklepane....po prostu zastanawiam sie nad tymi imionami plus Dominika :D Mi najbardziej podoba sie Dominika ale maz mowi,ze bedzie trudno zdrobnic to imie...... gość dziś - ladne imiona wybralas :D Mi bardziej podoba sie Natalka. Tez myslalam nad tym imieniem :D

Gość gość
"akurat w pierwszej dziesiątce najpopularniejszych imion nie ma ani Wiktorii ani Emilii, więc wsadź sobie w d**ę te durne komentarze pechowiec.gif" faktycznie w zeszłym roku Wiktoria 13., Emilia 14, tylko weź pod uwagę że moda na te imiona jest od wielu wielu lat szczególnie na Wiktorię, minium z 10 lat i cały czas jest w czołówce

Gość gość
to ciekawe jakie jest dla was oklepane jak nie czołówka imion?

Gość gość
Moja Natalia ma 11 lat i mimo ze imie to jest od kilkunastu lat w czolowce najczesciej nadawanych, nie jest jakos nadgminne! Zdarzylo sie ze w przedszkolu byla w grupie jeszcze jedna Natala, ala o stokroc wiecej Julek i Lenek. Chociaz mi sie ostatnio Julka strasznie podoba i z moda to nie ma nic wspolnego, bo w latach dwutysiecznych to imie byli ciagle pierwsze i wcale mi sie nie podobalo. Chociaz chyba bedzie Alicja, co by tej nieszczesnej Juli nie powielac!

Gość gość
Ja mam gosie i liczę na to, że nie będzie ich dużo, przynajmniej jak ktoś ją będzie wolał, to będzie wiadomo, że o nią chodzi. Zawsze staram się zniechecac do nadania imienia tak jak ma moja córka. Z resztą widzę w żłobku imiona na szafkach to już brakuje pomysłów na opisanie, przecież jak jest 10 Laur, a 3 z nich mają pierwsza litera nazwiska taka sama to biedne Panie muszą kombinować jak oznakować im półeczki, żeby się nie mylic. A Gosia jest tylko jedna

Gość gość
Ja mam Lene Klare. Kasie Agate.Ico z tego że jest dużo Len czy Julek liczysie przecież czy ładne czy nie anie czy okleoane czy nieoklepane

Gość gość
Jakby co toprzepraszam za błędy.

Gość gość
To ja, autorka :) gość dziś - dokladnie! Masz racje! Liczy sie aby imie bylo ladne i nie tylko rodzicom podobalo sie ale wazne aby dziecka nie skrzywdzic nadajac mu imie. Gosia - ladnie :) Chyba teraz, malo spotykane ... i dobrze :)