Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dwie larwy w worku na śmieci

Polecane posty

Gość gość

Dzisiaj wyrzucając śmieci (fakt że leżały dłużej niż zwykle bo nie używałem kosza, jadłem na mieście czy u rodziny i dopiero teraz się zapełnił a niestety nie mam odruchu wyrzucania worków po określonym czasie) zauważyłem larwę w kuble na śmieci (chyba muchy). Jak wywaliłem to razem z kubłem to zauważyłem drugą larwę w miejscu na którym stał kubeł. Więcej nie zauważyłem i do tej pory więcej nie znalazłem. Wyrzuciłem dla pewności wszystko co było pod zlewem (tam stał kubeł). Boję się co to było i czy mi nie zaszkodzi i czy nie jest tego więcej. Co robić???

Gość gość
Posprzątać szafkę w której stoi kubeł. Komu ma to zaszkodzieć? Ja miałam kiedyś plagę larw zalęgły się z suszonych grzybów, moha wina bo zaniedbałam to troche. Rozlazły sie po calej szafce. Wszystko wywalilam, umylam i po klopocie.

Gość gość
jestes facetem i panikujesz bo zobaczyles robaczka? :O

Gość gość
Możliwe, że zalęgły Ci się np. mole. (Tzn. mkliki mączne, jeśli mamy być precyzyjni). Przejrzyj torebki z mąką, kaszą, grochem itp. Jeśli zobaczysz coś podobnego do pajęczynki, to znaczy, że trzeba wywalić całą torebkę tego czegoś, umyć szafki i tyle. W razie obaw - robaki Cię nie zjedzą.

Gość gość
Pewnie mają już koleżanki. Wyjdą po zmroku. Zapal światło w nocy, to zobaczysz :-/

Gość Host
autorze gość dziś larwa muchy cię nie zabije.To jest tylko małe żyjątko,nic poza tym. Lepiej tego nie jedz,bo czasem grozi niestrawność,jak ktoś ma słaby żołądek(mało kwaśny). W ogóle tematy durny,że aż żal czytać!

Gość gość
W tym upale, to wcale nie durny. Zajrzyj do swojego kosza :-)

Gość Host
ja do kosza nie wrzucam żadnego mięsa! Odpadki idą do specjalnego talerza w lodówce,a potem sa przerabiane na karmę dla psów. Myślę co wyrzucam i kiedy,a i tak kosz się napełnia co kilka dni