Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak wpłynie na kobietę odtrącenie przez całe życie przez matkę, ojca i siostrę?

Polecane posty

Gość gość

Znacie takie przypadki z życia? Nie lubią jej, nie rozmawiają. Ojciec mówi w prost jej, że jej nie lubi. Mówią jej, że każdy jej wybór to głupota, więc nie pozwalają się realizować. Czy to w wyborze przedmiotów na maturę, ubrań, czy czegokolwiek. Druga córka dostaje normalnie pieniądze na ubrania czy co chce, jej smakołyki wchodzą do jadłospisu rodziny, może chodzić spać o której chce nie zważając na drugą (w drugą stronę to nie działa),urządzać remont pokoju, który dzieli z siostrą. Mówią jej, że jest elitą. A o tej drugiej, że jej nauka to nie nauka. Tak samo o pracy, studiach. Znacie takich ludzi? Wiecie, jak potoczyły się ich losy?

Gość gość
I np. jak "lepsza" ma chłopaka, to jest świętość i trzeba wszystko dostosować, żeby mu się dobrze odwiedzało i był goszczony. A "gorsza" ma kary, za to, że się spóźni po spotkaniu ze swoim o 10 min. (lepsza nie ma wcale limitowanego czasu, 2 lata różnicy w wieku między obiema)

Gość gość
No i gorsza nie może wcale przyprowadzać swojego do domu, bo "lepsza" sobie nie życzy, a jej zdanie jest świętością dla rodziców.

Gość gość
No powiedz ktoś coś:)

Gość gość
Ojej autorko az tak masz p********e ? Sa tego plusy , odetniesz sie od matki , zerwiesz z nia kontakty a jak umrze to bedzie ci to wisialo i nie bedziesz tak strasznie cierpiec i rozpaczac ja ja po smierci mojej kochanej mamy , uwierz mi , to straszny bol psychiczny i nie ma na to apau

Gość gość
: O ślubie "lepszej" "gorsza" dowiedziała się parę lat później po fakcie... od sąsiadki...

Gość gość
: ale co fakt to fakt:D hehe

Gość gość
Głupoty wymyślacie, zdarza się faworyzowanie dzieci, ale nie do tego stopnia, trzeba być psychicznym, a 3 psycholi w rodzinie to trudno dobrać.

Gość gość
A widzisz, a chrzestny taki sam psychol- opinia kuzyna niezwiązanego z tymi sprawami.

Gość gość
Słabo to widzę, jeśli dziewczyna nie odetnie się od toksycznej rodziny i nie przejdzie terapii wg wszelkiego prawdopodobieństwa nie zdoła zbudować zdrowej relacji we własnej rodzinie.

Gość gość
Moja rodzina jest taka sama! Dla nich zawsze byłam gorsza i nie moje zdanie się nie liczyło...

Gość gość
I jaka jesteś? Wpłynęło to jakoś na Ciebie? Waszą relację?