Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Krople nawilżajace do suchych oczu to pic na wodę, placebo, żadne nie działają !

Polecane posty

Gość gość

wypróbowałam już z 10 róznych, tanioche naturalną ze świetlika, rumianku itp (zwykla woda z wyciągami roslinnymi, gowno totalne) , jakies hydrożele visine, hyalbaki sraki, teraz stosuje krople dla osob noszących soczewki refresh allergan i są najlepsze poki co ale i tak do d**y, teraz zakropiłam i mam z***biscie mokre nawilżone oczy, ale ten efekt trwa max 2 godziny i znowu swędzi i szczypie

Gość gość
I co w związku z tym

Gość gość
A kto Ci pozwolił samej grzebać w oczach? Okulista jest od tego, jeśli stwierdzi że potrzebne Ci są takie krople to z pewnością wypisze odpowiednie na receptę. To jest totalna głupota żeby tak eksperymentować i to z oczami.

Warto dowiedzieć się od okulisty co powoduje suchość oczu. Mogą być za to odpowiedzialne np. zmiany w składzie łez spowodowane: -niedoborem warstwy wodnej, -zmniejszeniem warstwy lipidowej wywołane np. zapaleniem brzegu powiek (powodujące szybsze parowanie łez), -zmniejszeniem warstwy mucynowej będące efektem np. niedoboru witaminy A, zniszczenia komórek kubkowych spojówki w wyniku działań ubocznych leków miejscowych. Każda z tych zmian wymaga odpowiednio dobranego leczenia. To, że w Pani przypadku krople nawilżające się nie sprawdziły, nie oznacza, że ich działanie jest całkowicie nieskuteczne.

Gość Karteczkowa55
Dokładnie . Ja mam thealoz duo albo hyabak . I jedne jak i drugie sprawdziły się . Starazolin tez są okay . A ja nie to faktycznie do okulisty . Jak jesteś z warszawy autorze wątku t bardzo polecam Dzięgielewska Instytut Oka . Przeprowadzą u odpowiednie badania

Gość agnieszkalomza
Najważniejsze pytanie, czym jest spowodowana suchość oczu. Od tego trzeba by zacząć. Często problemem są na przykład źle dobrane soczewki kontaktowe. Ja np. zastanawiam się teraz nad zmianą na te: https://www.acuvue.pl/soczewki-kontaktowe/moist-astygmatyzm/zalety , bo te które nosiłam do tej pory zaczęły mnie uwierać. W każdym razie i tak nie obędzie się bez wizyty u okulisty - i w Twoim i w moim przypadku.

Gość gość
właśnie..... może suchość oka spowodowana jest zbyt suchym powietrzem w domu lub innym czynnikiem ? może masz w domu kominek, który bardzo wysusza.... A jeżeli chodzi o soczewki i płyny to ja kupuję je najczęściej w salonie optycznym - sprawdzonym http://www.optometriaciborek.pl/.

Gość Ambra88
A dla mnie te krople to nie jest placebo. Wątek chyba został założony do jakiejś prowokacji . Takie jest moje zdanie. Ja mam thealoz duo i jeszcze krople Posorutin. Przepisano mi je po poszczegolnych badaniach w Dzięgielewska Instytucie Oka http://www.dziegielewska.eu

Gość gość
Suche oko - to choroba nieuleczalna i bardzo uciążliwa w życiu codziennym. Konieczne jest stosowanie kropli nawilżających oczy wg wskazań lekarza okulisty. Ja stosuję krople Hylo-gel 3-4 razy dziennie i w razie potrzeby dodatkowo 'Biolan'. Co najgorsze to 'zespól suche oka' po kilkunastu latach prowadzi do następnej choroby nieuleczalnej 'zespołu Sjogrena' o czym okuliśc***acjentów nie informuja. Zespół Sjogrena leczy sie u lek. reumatologa. stosowanie soczewek do oczu przy 'zespole suchego oka' to idiotyzm. Radze idź do dobrego lekarza okulisty bo ta choroba to nie jest zabawa czy przeziębienie :(

Gość metamorfoza22
Najlepsze krople do oczu wg mnie to thealoz duo . ( koszt okolo 30 zł) Tak przynajmniej kosztowały . Starazolin tez jest wporządku. A co do dzięgielewska Instytutu Oka , świetny gabinet okulistyczny oraz genialne podejscie do pacjentów

Gość Sanderka22

Moim zdaniem, autor chyba sobie cos nadkaził. No nie wiem. gdzieś jest problem , tylko nie bardzo wiadomo gdzie z tego co czytam. też polecam gabinet dzieielwska instytut oka, lekarze mają ogromna wiedzę, świetny sprzęt. Ciekawe co autor zrobił.