Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Brak akceptacji dziewczyny wnuka! Ja muszę tego wysłuchiwać

Polecane posty

Gość gość

Mój syn ma już 20 lat, kilka dni temu przedstawił rodzinie swoją dziewczynę, jest od niego starsza o siedem lat, po szkole zawodowej. Syn oświadczył mnie i moim rodzicom, że zamierza zostawić studia i będzie pracować w knajpie u ojca dziewczyny. Teraz mój ojciec nie daje mi spokoju i każe mi robić wszystko, żeby ten związek zakończyć bo on nie po to pomagał mi w wychowaniu dziecka, żeby teraz musiał 2patrzeć na coś takiego, robi mi awantury, kłótnie a do chłopaka się po prostu nie odzywa. Ja samotnie wychowywałam dziecko i mogłam jedynie liczyć na pomoc rodziców, moja mama nawet powiedziała, że lepiej, by dorosły mężczyzna się teraz wyprowadził i zaczął żyć na własny rachunek a mój ojciec dalej swoje, że gówniarz będzie go prosił o powrót do domu, tak samo jak ja do nich wróciłam , gdy byłam w ciąży, gdy on nie chciał, żebym spotykała się z jego ojcem. W dodatku on był u tej dziewczyny, i chciał jej zapłacić za to, żeby zerwała z jego wnuczkiem i dała mu spokój Ja z matką postanowiłyśmy wyjechać na parę dni i zostawić ojca samego. Co zrobić, żeby się uspokoił.

Gość gość
twój ojciec to stary dziad

Gość gość
Dzisiaj nad ranem syn wziął walizkę i powiedział, że się wyprowadza. Co ja mogę zrobić, nic, jest dorosły a sama z matką, postanowiłyśmy wyjechać do jej siostry na parę dni. Z ojcem jest najtrudniej sobie poradzić bo dzisiaj o siódmej rano już była awantura. W takich warunkach nie da się żyć. Chłopak jest dorosły, ja nie mogę go cały czas pilnować, tym bardziej, że sama przez to przeszłam.

Gość gość
Rozmawiałaś z synem? Proponowałaś mu dziekanke? Nie musi rezygnować z nauki.

Gość gość
Ja nie chce się wtrącać w życie dorosłego syna, przez lata robił to mój ojciec ze mną a teraz próbuje to samo robić z wnukiem. Nie może się pogodzić z tym, że wnuk rezygnuje ze studiów,że nie będzie mógł dalej wtrącać się w jego życie, itp. Od zawsze tak było, że syn nie pytał się mnie czy może gdzieś iść bo obie z moją mamą odsyłałyśmy go do dziadka, twierdząc, że to on decyduje.

Gość gość
Nie rozumiem Cię, gdyby moje dziecko podjęło taką debilną decyzję, żeby zrezygnować z nauki, to wybiłabym mu to z głowy na wszelkie sposoby. A Twój ojciec dyrygował Wami, bo mu na to pozwalaliście. Trzeba było się wyprowadzić, przychodzić tylko na niedzielny obiad i żyć po SWOJEMU.