Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy któraś z mam miała ślub razem z chrzcinami? Proszę o pomoc

Polecane posty

Gość gość

Jak to jest np z zaproszeniami? Jak one wtedy maja wyglądać? Co powinno być w nich napisane?

Gość gość
o matko

Gość gość
Serio chcesz podawać dziecko do chrztu w sukni ślubnej? Dla mnie to trochę taki jawny grzech. Niby czystość przedmałżeńska,a tu dziecko :D

Gość gość
Kobito dajesz 2 zaproszenia na ślub i na chrzciny. goście płacą podwójnie

Gość gość
2 zaproszenia dostalam.

Gość gość
W białej sukni nie zamierzam być. Ślub mamy tylko cywilny a teraz chcemy kościelny. Dziecko bedzie miało juz rok i 3 miesiące. A co do zaproszeń właśnie nie wiedziałam jak dac. O pieniądze tutaj nie chodzi wcale, jest to nie istotne, nawet głupio by było gdyby goście mieli dawać pieniądze podwójnie i miałam przy zapraszaniu tak delikatnie im dawać do zrozumienia, ze nie oczekujemy podwójnego prezentu bo to nie o to chodzi, chcemy po prostu spotkać sie z rodzina i znajomymi i świętować ten dzień.

Gość gość
A wszystkim dawać zaproszenie tez na chrzciny? Bo myślałam, ze może zaproszenie na ślub i chrzciny najbliżej rodzinie tej która zapraszalambym tylko na chrzciny gdybym robiła oddzielenie a na ślub zaproszenia znajomym, żeby po prostu nie było czegoś takiego, ze ktoś pomyśli, ze maja dac dziecku tez prezent i tego oczekujemy.

Gość gość
Byłam na takim ślubie, dostałam jedno zaproszenie i nie było wzmianki o chrzcie. O chrzcie dowiedziałam się w trakcie ślubu. Zrób dwa zaproszenia dla tych, których byś zaprosiła na chrzest, albo w przypadku dalszej rodziny po prostu nie pisz na weselnym zaproszeniu nic o chrzcie. Ślub ten wspominam bardzo sympatycznie, kazanie było super i ksiądz z normalnym, ludzkim podejściem. Powodzenia!

Gość gość
Dziękuj***ardzo za fajna radę. Czyli podobne podejście do tego jak ja bym zrobiła :)

Gość gość
My tak mieliśmy. Jak zapraszaliśmy na ślub mowiliśmy że będzie też chrzest i w zaproszeniu było też napisane że na ślub oraz chrzest naszego syna. A na weselu było z chrzcin tyle że po obiedzie był tort i zaśpiewane sto lat chyba.

Gość gość
I zapewnij sobie kogoś do opieki nad dzieckiem. Nasz synek miał wtedy pół roku i ciocie i babcie do niego na zmiane chodziły a ja nakarmić piersią i uspokoić i uspać. Mieliśmy pokój nad salą zapewniony tyle było prościej. Większy na pewno dłużej wytrzyma na weselu.

Gość gość
Nie uspac tylko uspic. Moja siostra miala opiekunke, a na gorze byl pokoj. Dawala 2 zaproszenia. Oczywiscie, ze wszytkim gosciom.

Gość gość
Córka bedzie miała rok i 3 miesiące. Piersią karmić napewno wtedy juz nie będę. Bedą babcie ale nie chciałam aby ich cos ominęło i myślałam o opiekunce jakieś jak mała sumie właśnie w pokoju na gorze żeby ktoś z nia siedział

Gość gość
ja tak miałam i nawet zrobiliśmy kolejne dzieci przed ołtarzem, ksiądz nam położył materac i mamy kolejnego brzdąca, także my mieliśmy 3 w jednym

Gość gość
ślub i chrzest, niewinność z pieprzeniem się, litości, to po wuj oni biorą ten ślub jak już się pieprzyli

Po to zebys sie pytal gosciu. Ja np welonu nie mialam. Skoro kosciol na to pozwala to w czym masz probkem? Ty po slubie sex uprawialas?

Gość gość
Te, co o grzechu piszą- rozumiem, ze wszystkie Święte dziwewice się przed ołtarz czolgalyscie???

Gość gość
Mhm ona nawet do oltarza sie nie doczolgala, bo taka byla brzydka, ze nikt jej nie chcial hahahah

Gość gość
Autorko ja z mężem mieliśmy 3 dzieci gdy braliśmy ślub kościelny. Ślub był w sobotę wieczorem a w niedzielę odbył się chrzest najmłodszego dziecka. Nie robiliśmy żadnego przyjęcia poza obiadem i kawą po chrzcinach. Nie zapraszaliśmy dalszej rodziny, byli tylko rodzice i świadkowie, którzy byli zarazem chrzestnymi. Jeśli zapraszacie więcej osób, myślę że zaproszenie na ślub wystarczy, nie musicie wspominać o chrzcie.

Gość gość
Piękna uroczystość rodzinna. Nie słuchaj zawistnych starych panien na forum, bo tak naprawdę ci zazdroszczą dziecka i ślubu. Dzieciątko nie jest grzechem, tylko seks przed małżeński. W dniu ślubu "przyznajesz się" do swoich win i zapraszasz Boga i nie ma nic złego w chrzcinach i zaślubinach jego rodziców.

Gość gość
ślub i chrzest, niewinność z pieprzeniem się, litości, to po wuj oni biorą ten ślub jak już się pieprzyli xxx Typowa wypowiedź życzliwej i pogodnej osoby, pozytywnie i miło nastawionych do ludzi i świata. To ślub bierze się dla seksu? Aha. O ile wiadomo, związek małżeński zawiera się, żeby Bóg go pobłogosławił i swoją mocą wspierał.

Gość gość
Ja byłam w podobnej sytuacji i swoim gościom dawałam dwa zaproszenia. My sami robiliśmy projekt swoich zaproszeń i tanim kosztem drukowaliśmy, wyszły naprawdę świetnie. Fajnie nam się też udało znaleźć miejsce na tę imprezę dzięki www.ChrzcinyiKomunie.pl pomogli nam za darmo ;)

Gość gość
Zazdroszczą ślubu i dziecka? Wy tak na serio?

Gość gość
Nam ksiądz sam zaproponował takie rozwiązanie.

Gość gość
gość dziś Zazdroszczą ślubu i dziecka? Wy tak na serio? x A te nieżyczliwe komentarze o pieprzeniu się przed ślubem, to też tak na serio? Same cnotliwe niewydymki się tu udzielają :)

Gość gość
"gość dziś Zazdroszczą ślubu i dziecka? Wy tak na serio? x A te nieżyczliwe komentarze o pieprzeniu się przed ślubem, to też tak na serio? Same cnotliwe niewydymki się tu udzielają usmiech.gif" xxx A tego to nie wiem czy serio. A z tą zazdrością to w końcu na serio czy nie bom ciekawa?

Gość gość
Autorko, a co się stało, że nagle zaczęłaś wierzyć?

Gość gość
Po co Wam śluby kościelne i chrzty dzieci skoro jesteście niewierzące?