Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Bostonka

Polecane posty

Gość gość

Witajcie, wiem,ze to pora w większości kladzenia waszych maluchów spać, ale może ktoś coś w temacie choroby bostonskiej? Mój syn prawdopodobnie przyniósł z przedszkola. Sam nie miał objawów. Potem córka 7 m-cy kilka chrostek na paluszkach, które już zniknęły, a ja myślałam,ze to alergia. Na drugi dzień mąż, pełna gama objawów, dziś ja ból gardła temperatura i plamki w gardle. Jesteśmy na wakacjach, jutro poszukam pediatry tu gdzie jesteśmy, póki co nie panikuje, bo doktor google mnie uspokoił, ale czy ktoś miał już z tym doświadczenia? Pisze tu, bo to głównie choroba dziecięca. Po prostu chce się uspokoić, ze to jest upierdliwe, ale nie groźne.. Pozdrawiam!

Gość gość
Dla dorosłego moze byc groźne (podobie jak z ospą etc.) ale dla dzieci nie. Moja pediatra kiedys powiedziała ze jest różnica miedzy bostonką a wirusem dłonie, stopy gardło. Moja corka miała krosty na dłoniach, stopach i w gardle raczej nie. Podobno nie była to klasyczna bostonka. Termentiol, groprinosin i jeszcze jakas maść na to była. Mówiła ze jednego dorosłego karetką wywoziła z przychodni bo strasznie tonorzechodzil zarażony od córki. Zdrowia zycze

Gość gość
A czy grozne jest to dla kobiety ciezarnej i plodu ?

Gość gość
No to wychodzi na to,ze dzieciaki lepiej dają sobie radę, bo ja już ledwo na nogach chodzę.. Jutro pierwsze co to lekarz.