Gość gość Napisano Sierpień 7, 2017 jaką polecacie szczoteczka do zębów? lepsza soniczna czy elektryczna? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Listopad 28, 2017 szczoteczka soniczna Panasonic EW-DS90-P503 polecam gorąco! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ulkamalina3 Napisano Lipiec 9, 2018 Jeśli zależy wam na jakości i na tym, aby mieć naprawdę czyste zęby, to najlepiej zerknąć sobie tutaj https://www.shop-dent.pl/pl/p/SEYSSO-Oxygen-Biala-szczoteczka-soniczna-O-Sonic/2505 . Jest tam namiar na ultraszybką szczoteczkę, która poprze zwoje ruchy wywołuje efekt kawitacji. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Olka_Alka21 1 Napisano Kwiecień 27, 2021 Dla mnie najważniejszy był design i cena, bo jednak na początek przygody ze szczoteczką soniczną nie chciałam wydać około tysiąc. Postawiłam na białą szczoteczkę od haxe. Jest soniczna, ma 5 różnych trybów, mi najlepiej korzysta się z trybu wybielającego, ale każdy raczej znajdzie coś dla siebie. Mój dentysta poleca używać jakiejkolwiek, najważniejsza i tak jest technika. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
GoshaM 1 Napisano Kwiecień 27, 2021 Mój dentysta odradza używanie szczoteczki elektrycznej, podrażnia dziąsła i może być agresywana dla szkliwa u osób, co mają wrażliwe zęby. Mówił, że jednak lepsze są zwykle szczoteczki np. curaprox- ważna jest technika czyszczenia no i oczywiście regularność 2x razy dziennie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
benabozena 2 Napisano Kwiecień 29, 2021 Mogę potwierdzić, że odkąd zaczełam używać szczoteczki caproxa (ultra soft) mam mniej podrażnione dziąsła. Przedtym używałam właśnie elektrycznej OralB i krwawiły mi często dziasła... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
P.and.a 56 Napisano Lipiec 20, 2021 Na co dzień używam szczoteczki sonicznej i jestem z niej bardzo zadowolona. Z past do zębów bardzo fajne działanie ma Ecodenta z węglem drzewnym. Pasta nie zawiera fluoru, ma przyjemny zapach, a w składzie znajdują się wyciągi z ziół. Niestety kamień nazębny jest zbyt twardą substancją, aby szczoteczka czy jakikolwiek inny sprzęt używany w domowych warunkach był w stanie go usunąć. Przy tym problemie polecam codzienne płukanie/ssanie ust olejem słonecznikowym, dzięki któremu poza detoksykacją organizmu znika również kamień nazębny. Sprawdzałam ten patent na sobie więc śmiało mogę go polecić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
klaurzy 0 Napisano Wrzesień 20, 2021 A ktoś z Was próbował szczoteczek z serii Oral-B iO? Głównie chodzi mi o modele 7, 8 i 9. Ponoć nie są soniczne, a magnetyczne. Jak Wam się ta technologia sprawdza? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
May_Hem 0 Napisano Wrzesień 25, 2021 Teraz wyszła szczoteczka magnetyczna oral-B iO9, podobno przełom. Widziałem w ofercie media expert i w reklamie z taką panią w blond włosach. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Anks 1 Napisano Wrzesień 28, 2021 A jaka jest różnica między soniczną a elektryczną? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tytka21 1 Napisano Wrzesień 30, 2021 Dnia 28.09.2021 o 10:14, Anks napisał: A jaka jest różnica między soniczną a elektryczną? też mnie to w sumie ciekawi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
klaurzy 0 Napisano Październik 6, 2021 Dnia 28.09.2021 o 10:14, Anks napisał: A jaka jest różnica między soniczną a elektryczną? Oj jest i to spora, a te Oral-B iO mają dobre funkcje, które ułatwiają mycie - ani za mocno nie dociśniesz, bo szczoteczka zwróci na to uwagę, ani też za krótko nie myjesz, bo możesz z aplikacją wszystko sprawdzić Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
looveee 0 Napisano Październik 15, 2021 Dla mnie za dużo kasy za tą najnowszą z oral-b... Moją, o wiele tańszą z haxe myję zęby dokładnie tyle ile potrzebuje (2 minuty) bo ma timer. A z tym dociskaniem to raczej kwestia wyuczenia i lepiej się tego nauczyć niż polegać tylko na szczoteczce. Używałam obrotowe i soniczne, wybieram soniczne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nataliapin 0 Napisano 3 Styczeń Ja polecam Ci soniczną. Sama używam od firmy Lovio i powiem Ci genialna sprawa to jest. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Daniel86 8 Napisano 5 Styczeń Soniczna jest wyraźnie lepsza moim zdaniem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach