Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Problemy z okresem, ze skórą i anemia

Polecane posty

Gość gość

Od pewnego czasu miałam różne przygody z moim zdrowiem. Przez parę miesięcy miałam bardzo długie miesiączki, mam niski poziom żelaza we krwi, anemię. Teraz natomiast okres pojawia się i znika nawet tego samego dnia. Potem się pojawia i tak znowu ;/. W dodatku mam silny pms... Nie daję już rady ;//. I dodam że mam problemy ze skórą, takie jakby pryszcze które są potem znikają i znowu są.. Pomóżcie :(.

Gość gość
Naprawdę nie wiem co to może być... Czytałam że to może coś być z hormonami... Sama nie wiem... U ginekologa nie byłam, choć nie wiem czy jako osoba niepełnoletnia mogę iść sama... A w tamtejszym ośrodku nigdy nie byłam jako pacjent... Jedynie w przychodni u siebie w okolicy... Z mamą iść nie mogę z pewnych względów... W dodatku jestem dość nerwowa... :(

Gość gość
lekarz ci pomoze

Gość gość
Moja córka miała podobnie, miała często bardzo obfity okres. Bałam się, ale tak naprawdę to nie było czego. Tylko właśnie obfity okres, spowodował u niej niedobory żelaza. lekarz przepisał u jej dicofer, bardzo fajny suplement bez popijania, bierze go krótko a i tak jest już dużo lepiej

Gość Joankaaa
Może to być od chorej tarczycy. Koniecznie zbadaj TSH, TF3 i TF4 i idź do endokrynologa. Też warto zmienić nawyki żywieniowe. Więcej witamin z owoców i warzyw. Tu możesz kupić wyciskarkę i wykonywać sama soki i koktajle. Pamiętaj jesteśmy tym co jemy, więc od zmiany diety zawsze powinniśmy zaczynać bo to ona jest winna w wielu przypadkach.