Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy sa tu osoby niekochajace swoich partnerow ale z roznych powodow z nimi sa?

Polecane posty

Gość gość

Bo musza? Nie kocham.mojego faceta wku...a mnie nie chce z nim byc- po prostu. Skreca mnie jak go widze. Mam tylko kupe roboty przy nim. Jakbym byla sama mialabym polowe mniej sprzatania gotowania robienia zakupow. A nawet i o jedna trzecia mniej bo obiad to bym sobie w pracy zjadla. Najgorsze jest to ze mamy dziecko i niechce go pozbawiac ojca. Zreszta mimo iz pracuje i nie jestem.leniwa sama nie zapewnie bytu mojemu dziecku jakie ma z jednej wyplaty ciezko:( i dlatego.czuje sie taka rozdarta. Nie moge odejac bo sama sobie nie poradze a nie chce zeby dziecko biede klepalo. Czuje aie rozdarta bez nadziejji na poprawe....

Gość gość
Pracujesz. Dostaniesz alimenty i 500 plus. Serio twierdzisz ze sobie nie poradzisz ? Marnujesz sobie życie i za 10 lat obudzisz się z ta świadomością że byłaś taka głupia. Jesteś młoda więc pewnie ulozysz sobie z kimś innym życie a wtedy byt finansowy będzie też lepszy.

Gość gość
13.01 Dokładnie tak, spokojnie z takimi finansami dasz sobie bez problemu radę. A jeszcze możesz przecież skorzystać z pomocy mops, choćby dofinansowanie do opłaty za mieszkanie to już bardzo dużo. No i jeszcze rodzinne, też Ci się należy na dziecko i są to pieniądze niezależne od 500 plus. Pomyśl o tym na spokojnie i policz sobie czy nie lepiej by Ci było samej z dzieckiem, zamiast męczyć się w nieudanym związku bez przyszłości.

Gość gość
w takich związkach jest 90% ,większość udaje na zewnątrz,że wszystko gra,związek idealny,a w środku syf

Gość gość
Pewnie zostaw go dużo nie zarabiasz ale spokojnie państwo plus alimenty da ci ok 1000 zł min jak zarabiasz ok 1500 to 2500 z pewnością ci wystarczy na was dwoje ja bym się nie zastanawiała

Gość gość
jestem w takim zwiazku 34 lata

Gość gość
Przecież rozstając się z nim nie pozbawiasz go ojcostwa

Gość gość
Dzieci z rozbitych rodzin wyrastają później na takie same niezdolne do związku emocjonalne kaleki jak ich matki.

Gość gość
To niestety Twój problem i decyzja, że związałaś się z takim facetem. Zapewne sygnały jego podejścia do obowiązków domowych widzialas duzo szybciej, ale cóż... Teraz już po ptokach- jak to mówią. Niestety mężczyźni są wciąz tak wychowywani przez matki, że nie uczy się ich i nie egzekwuje od nich koniecznosci uczestniczenia w obowiązkach domowych, ktore stanowią przecież głowny element zwyklej prozy życia. Natomiast niektorych facetow da sie pod tym kątem zmienić, odpowiednio im komunikujac pewne kwestie i odpowiednio wymagając od nich (skoro mamusia ich nie nauczyla ). Nie wiem, czy Twoj facet jest w stanie sie zmienic pod tym względem. Ty znasz go najlepiej. Postaw mu warunki, bo czas, aby sie obudzil w świecie doroslych ludzi, a jak chce być 10 latkiem, przy ktorym "mamusia" nadal ma wszystko robic, to niech wypier.......... rozwód, alimenty i baj, baj. Nie rozczulaj się, bo wbrew pozorom dziecko wychowywane w domu pelnym goryczy i braku milosci miedzy rodzicami, też tym przesiąka.

Gość gość
Nie dam sobiw rady bo nie mamy mieszkania. Musialabym wynajac a w miescie ktorym mieszkam wynajecie kawalerki to koszt 1500zl Do tego przedszkole i co mi zostanie na zycie???? Bieda bedzie

Gość gość
Glupie prowo

Gość gość
Nie głupie,lecz samo życie!

Gość gość
80procent kobiet jest z facetami ze wzgledu na dzieci i kredyty

Gość gość
Jestem w takim związku 32 lata. Autorko, odejdz, nie zastanawiaj się. Na dłuższą metę takie zycie czyni z człowieka kompletnym wrakiem. Nikomu nie zyczę takiej gehenny. Z wielu skomplikowanych powodów u mnie nie jest mozliwe odejście. Zostaje tylko gehenna lub sznurek...

Gość gość
Powinien cię wyjebać na zbity pysk. Gdzie ten facet ma rozum.

Gość gość
Autorko ja gdyby nie kredyt, w który mnie wkrecil będąc w.ciazy to dawno kopnela bym go w d...Dziecko musi mieć spokój a nie kłótnie rodziców.

Gość gość
Ja tez tkwię w takim małżeństwie , bez miłości . O tyle dobrze , ze potrafimy się dogadywać .

Gość MałpaTaka
Wiecie, u nas niby jest miłość. Ale taka sinusoida. Jeden dzień niebo, drugi nicość. Nie,że jakoś źle, po prostu robi nijako, obojętnie. Wiecie o czym mówię? Od euforii, po ..nic. Albo wręcz złość, że nie tak. Zmęczona jestem.. Zrezygnowana Czuję się słaba, jestem tchórzliwa, niesamodzielna.. NIJAKA